Free 1 2,0Di - nežhaví - sháním radu
Moderátor: Safraporte
Free 1 2,0Di - nežhaví - sháním radu
Zdarec,už som tu zas
.Bliži sa zima a ja som si všimol,že pri žhaveni mi nejako "nestiahne" kontrolky,čiže nema to odber prudu.Tak nastupil voltmeter a zistil som,že mi to nežhavi.Skratka na žhaviče nejde napetie,ale kontrolka na pristrojovke svieti akoby žhavilo.Teraz otazka ma toto auto žhavit pri akejkolvek teplote?Lebo čo mam druhe auto to žhavi len ked je pod 5 stupnov.Podotykam,že auto chyta na brnk.Dakujem.

Re: Nežhaví!!!
To nemožte niekdo napisat v akom režime to žhavi,nech to zbytočne nejdem rozoberat?
- BiGGiE2P5
- tel.: ***117228
- auto: Freelander II.
on to totiz asi nikdo nevi
v manualu sem to bud presel nebo to tam neni .... me to treba nesviti a tvari se jako ze to nezhavi ...

Včera (okolo 5'C) počas zhavenia som na všetkých zhavicoch nameral stavu,po zhasnuti kontrolky zhavenia tam nebol prúd. Čiže aspoň podľa môjho auta,má tam byť šťava,ale len počas zhavenia
A kontrolky mi absolútne nestiahne. Aspoň to voľným okom nebadať. Čiže asi to nemá robiť
Ked maš žhaviče v poriadku tak ti grantujem že ti kontrolky musi stiahnut.To,že maš na žhavičoch napatie,neznamena že maš dobre žhaviče.Ked zapneš kluč zasvieti ti kontrolka žhavenia.Ked zhasne tak ešte počkaj ešte približne 6 sekund a kontrolky sa znatelne viac rozsvietia,lebo až vtedy rozopne rele.
Môže byť,že sú už zlé. Tento týždeň idú nové. Auto štartuje bez problémov,ale idem meniť rozvody,tak už aj zhavice. Dám potom vedieť,či stiahne napätie
Re: Free 1 2,0Di - nežhaví - sháním radu
kontrolky ani nemrknú pri žhavení to čo to tu splietate za voloviny
máte tam asi slabé baterky v tých vehikloch ked vám to stahuje prúd

máte tam asi slabé baterky v tých vehikloch ked vám to stahuje prúd

Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
Dzordzi ty si to teraz zabil.Ked zapneš žhavenie a žhaciče začnu brat približne 40-50 amper tak mi ešte chvilu hovor,že ti neklesne napetie
.Teraz ešte povedz tú o červenej čiapočke
.

Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
Tak to bol zlaty klinec
.Klesne napetie a nepoklesne jas žiarovky.Zázrak
.

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
ehm ... a jaké že kontrolky to má vlastně stáhnout?
Já pokud přijdu k autu a otočím klíčkem, rozsvítí se mi všechny kontrolky najednou a postupně pozhasínají. Žhavení mi jen problikne a to ještě jen při určité venkovní teplotě. Problém se starty nemám. Máte to jinak než TD4?
Já pokud přijdu k autu a otočím klíčkem, rozsvítí se mi všechny kontrolky najednou a postupně pozhasínají. Žhavení mi jen problikne a to ještě jen při určité venkovní teplotě. Problém se starty nemám. Máte to jinak než TD4?
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 07 pro 2012 21:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přidán obrázek
Důvod: přidán obrázek
Kontrolky ti pred štartom všetky nezhasnu.Napr zostane svieti mazanie,dobijanie TC,ABS atd.Potom ked ti zhasne kontrolka žhavenia a ešte chvilku počkaš,tak ked vypne rele žhavenia a vtedy sa tie kontrolky maličko viac rozsvietia.Ja na mojom počujem aj cvaknut to rele,ked rozopne.Na td4 je to trochu inak.Je to predsa len modernejši motor,ale toto plati pri žhaveni aj u neho.Jednoducho fyzika nepustí.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ad kontrolky - pokud jsou tam LED a né žárovky (u Discovery2 to tak je), tak je jejich napájení stabilizované a jas se nemění. Prostě pokrok.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Tak to mi to vysvětluje - TD4 (co jsem viděl rozebranou přístrojovku) má LED diodyMadTom píše:Ad kontrolky - pokud jsou tam LED a né žárovky (u Discovery2 to tak je), tak je jejich napájení stabilizované a jas se nemění. Prostě pokrok.