Free 1 ostal visieť - asi IRD
Moderátor: Safraporte
Free 1 ostal visieť - asi IRD
Nazdar chlapi
Pred chvíľou mi odišiel free,pohol som sa,jedna-dva a od prevodovky niečo zabuchalo a ostal som stáť. Rychlosti idú radiť normálne,len keď pustím spojku,auto sa nepohne. Je tma,ale pokiaľ som si dobré všimol,tak pri výstupe z prevodovky na prvý kardan to vyzerá nejako divne. Mohlo strihnut kardan??alebo prevodovka?? Vopred ďakujem za rady,dúfam,že pomôžete
Pred chvíľou mi odišiel free,pohol som sa,jedna-dva a od prevodovky niečo zabuchalo a ostal som stáť. Rychlosti idú radiť normálne,len keď pustím spojku,auto sa nepohne. Je tma,ale pokiaľ som si dobré všimol,tak pri výstupe z prevodovky na prvý kardan to vyzerá nejako divne. Mohlo strihnut kardan??alebo prevodovka?? Vopred ďakujem za rady,dúfam,že pomôžete
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 22 led 2012 22:42, celkem upraveno 3 x.
Důvod: upravený nadpis
Důvod: upravený nadpis
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Re: ostal visieť
Z prvního popisu to vypadá na IRD, ale asi to budeš muset ráno víc specifikovat (tu závadu)PetoKE píše:...tak pri výstupe z prevodovky na prvý kardan to vyzerá nejako divne...
PS: omylem jsem místo quote kliknul na úpravu a odepsal ti do tvého postu. Navráceno a omlouvám se

A oprav si trochu nadpis topiku, ať je zřetelné co potřebuješ.
Ďakujem,ráno nato pozriem viac. Ešte otazka-mozem ho ťahať do garáže,alebo treba vlek??
Tak dnes som nato pozrel cez den a pridavna prevodovka je spadnuta dozadu a na spolujazdcovu stranu. pravy hom.klb je odrety (dotyka sa napravnice). Pri pohybe dopredu ma tendenciu sa dat spat do povodnej polohy, len to ide tazko a vydava to strasne zvuky, tak som to neskusal viac.
Ma ird samostatny drziak, alebo je len anpojena na prevodovke??
Alebo co to moze byt??
vdaka
Ma ird samostatny drziak, alebo je len anpojena na prevodovke??
Alebo co to moze byt??
vdaka
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Je napojená na převodovce a má i další držák. Pokud ti vypadává a mele se ten kloub u té IRD, tak si ji rovnou sežeň. Bude rozsypaná a zřejmě i prasklý obal.
K
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
prasknuta zatial asi nebude. Ten drziak je kde presnejsie?? cena druhej ird?? oplati sa repas alebo novu??
dik
dik
- Sláma Karel
To by jsi musel mít utrženou i převodovku a motor. Píšu, že je to dohromady. K 

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
-
Nová stojí ranec, ale je otázka, jak rozmašírovanou máš tu tvoji ...PetoKE píše:prasknuta zatial asi nebude. Ten drziak je kde presnejsie?? cena druhej ird?? oplati sa repas alebo novu??
dik
Mě stál repas cca 12 000,-Kč, ale měnily se mi jen ložiska, zbytek byl OK. Pokud ji máš rozemletou a utrženou, tak

Ale dej si to do poptávky http://landroverforum.klape.cz/forum/viewforum.php?f=3" onclick="window.open(this.href);return false; a on se ti někdo ozve, ať už s novou, nebo repasovanou a nebo použitou z rozebraného auta.
- Sláma Karel
Re: Free 1 ostal visieť - asi IRD
Sehnat použitou je téměř zázrak. Za poslední tři neděle jsem přivezl dvě Free a z obou se vyndavalo IRD hned jak jsem ho přivezl a už tam na ní někdo čekal.
Průměrně mi volá každý den někdo s dotazem na IRD do Free.
A přitom stačí tak málo. Ještě než se rozsype vyměnit, nebo alespoň zrepasovat viscospojku.
K
Průměrně mi volá každý den někdo s dotazem na IRD do Free.

A přitom stačí tak málo. Ještě než se rozsype vyměnit, nebo alespoň zrepasovat viscospojku.

K

28 let praxe
28 let praxe
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Sláma Karel píše:Sehnat použitou je téměř zázrak. Za poslední tři neděle jsem přivezl dvě Free a z obou se vyndavalo IRD hned jak jsem ho přivezl a už tam na ní někdo čekal.
Průměrně mi volá každý den někdo s dotazem na IRD do Free.![]()
A přitom stačí tak málo. Ještě než se rozsype vyměnit, nebo alespoň zrepasovat viscospojku.![]()
K
Ono stačí mnohem míň, stačí ji vyndat do doby, než majitel na novou nebo repas ušetří, ale to by nebyl český styl ''jezdím, dokud se to nepo...''
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
-
No jo, ale on to tak bohužel koupil.eliott píše:... stačí ji vyndat do doby, než majitel na novou nebo repas ušetří, ale to by nebyl český styl ''jezdím, dokud se to nepo...''
Vyvozuji to z jeho prvního příspěvku z 13.1.2012
To je docela na ojeb, když si člověk koupí auto a ono se mu to takhle rozsype. Tam bych pouvažoval, jestli by to nešlo reklamovat u prodejce jako skrytá závadaZdravím všetkých majiteľov free tiež som si teraz jeden kupil 2,0td, r.v. 12/2000.

Záleží od koho to bylo a jestli by se vyplatilo do toho zaangažovat případně i soudního znalce, páč tam toho může být rozbito povícero.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Zkrytá vada to v podstatě není, protože se jedná o důsledek běžného opotřebení...Safraporte píše:No jo, ale on to tak bohužel koupil.eliott píše:... stačí ji vyndat do doby, než majitel na novou nebo repas ušetří, ale to by nebyl český styl ''jezdím, dokud se to nepo...''
Vyvozuji to z jeho prvního příspěvku z 13.1.2012To je docela na ojeb, když si člověk koupí auto a ono se mu to takhle rozsype. Tam bych pouvažoval, jestli by to nešlo reklamovat u prodejce jako skrytá závadaZdravím všetkých majiteľov free tiež som si teraz jeden kupil 2,0td, r.v. 12/2000.
Záleží od koho to bylo a jestli by se vyplatilo do toho zaangažovat případně i soudního znalce, páč tam toho může být rozbito povícero.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Takže chlapi,dnes som ho rozhadzal,ird na normálnej prevodovke drží na asi 9 skrutkach,ja som tam mal dve...... 2 odtrhnute a 5 tam nebolo vôbec daných......Pozdravujem matku toho,čo to skladal.... Celá ird sa zosunula z hriadele normálnej prevodovky a preto netocilo kardan a zalomilo ju smerom dozadu. Keď som ju skúsil zasunúť spať,ale nešlo to celkom,počítam že z normálnymi skrutkami to dotiahnem celkom k sebe,tak pri otacani predného ľavého kolesá,točil aj výstup z ird. (predtým som ale odpojil kardan)
Keď chcem vybrať ird celkom preč,musím povoliť aj napravnicu??
Ako rozoberiem spoj kardan-visco?? Nejak sa mi to nedarilo xi
Keď chcem vybrať ird celkom preč,musím povoliť aj napravnicu??
Ako rozoberiem spoj kardan-visco?? Nejak sa mi to nedarilo xi
- Sláma Karel
Sundej ten kardan celý až dozadu k diffu. To je nejsnadnější.
A to že sa ta IRD odšroubovala slyším poprvé.
Je divné, že by tam někdo prosně nedal šrouby. Proč by to dělal takhle blbě. Není možné, že se nějakými vybracemi povolili až se vytřepali úplně?
Pokud budeš vyndavat to IRD, tak povolit nápravnici je nejlehčí cesta. Jde to v pohodě a je to jenom na pár šroubech. Asi 6ti, plus stabík a povolíš jedno rameno a celé si to svěsíš dolů. Je tam pak parádní přístu.
K
A to že sa ta IRD odšroubovala slyším poprvé.

Pokud budeš vyndavat to IRD, tak povolit nápravnici je nejlehčí cesta. Jde to v pohodě a je to jenom na pár šroubech. Asi 6ti, plus stabík a povolíš jedno rameno a celé si to svěsíš dolů. Je tam pak parádní přístu.
K

28 let praxe
28 let praxe
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Tady je Karle mozny vsechno, me se uz ve dvou servisech stalo, ze mi poradne nezadelali kryt pod motorem, jenom tam ty srouby chytli na par zavitu.. A dalsi veci, ale nebudu tady plevelit vlakno.
Free Td4 2004 HSE automat
Zdar. Vybral som ju von,fakt tam chýbali skrutky,iba po jednej tam bola stopa,že tam kedysi bola,tu jednu som stratil.
ako zistím,že ird je ok?? Koľko oleja ide do nej??
Vďaka
Vďaka
- bata
- tel.: 607 168 746
- auto: Freelander I + II
Hned na úvodu sekce Freelander je druhé téma Servisní interval Freelander 1.8 16V do MY02PetoKE píše:Zdar. Vybral som ju von,fakt tam chýbali skrutky,iba po jednej tam bola stopa,že tam kedysi bola,tu jednu som stratil.
Vďaka
je tam i množství olejů
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... ?f=7&t=769
Případne první téma pro novější ročníky
Land Rover Freelander 1.8 / 99, Freelander 2 HSE i6 3.2 / 2007
To som pozeral,ale jeden ser.interval je pre 1,8 druhý od roku výroby 2002. Ja mám 2,0d 2000.platí to aj pre mňa??dik