začínám smazat prosím
Moderátor: Safraporte
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
začínám smazat prosím
Ahoj,sem tady novej a prosím o radu. Mám 1.8 benzin rok 2002 najeto 99000. Jak poznám zhoršování funkce visco a následně diferenciálu? Při couvaní a současném vyšlápnutí pedálu spojky se mě zda že auto (brzdí),při jízdě vpřed bez problémů. Dejte někdo prosím někdo radu a pár zkušeností nováčkovi. (visco.pneu a vše co potřebuje vědět začátečník). Předem dík.
Naposledy upravil(a) fugín dne 14 kvě 2012 08:12, celkem upraveno 1 x.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Re: začínám
To, že při plném rejdu přibržďuje, je normální. Životnost viskospojky je do 120 tisíc km, takže jestli jsou km pravdivé, nebylo by možná od věci řešit výměnu nebo repasi. Diferenciál poznáš, mě neskutečně hučelo od zadních kol. To samé vepředu od IRD. Ta se dá taky opravit.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
s tou životností viscospojky to není dáno na 120 000,ale spíše platí rozmezí mezi cca 80 000 - 120 000 podle ježdění včem a jak.Pokud při plném rejdu na rovině na volnoběh auto zastaví,a tedy nedokončí otáčku,je visco ,,zralá" na výměnu- repasy.3etřílokové by si měli uvědomit,že tahle věc stojí minimum oproti řešení vylágrovaného zadího diferenciálu,potažmo IRD,Pokud repasovat IRD pak jedině ne až v něm křoupe,jak jsemted párkrát zažil,ale hned jak začne trochu hučet.Pak jsou to jen ložiska za cca 7500,- + páce a máte tedy repasovanou IRD za poloviční cenu než novou a vydrží pak stejný počet km.
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- fugín
díky chlapi. podle všeho je diferák v pohodě ale tu visco dám radši někam na repas. ale vůbec nemám představu kam a kolik to cca stojí.... jsem z východních čech,neznáte někdo pokud možno co nejbližší servis nebo nějakou firmu která se tím zabývá? díky za radu. a jinak ...dneska sem auto protáhl v tom nejhnusnějším terénu který sem v okolí našel! no paráda! začínám to auto milovat!! jen nevím jaká síla tohle dokáže umýt.... taky sháním nový zimáky 195/80/15,v královéhradeckým kraji neskutečný problém! kde to kupujete vy?
- zalab
- tel.: 0907813134
- auto: Freelander 1999
Počítaj si tému repas visko,tam sa o viskospojke dozvieš všetko.
http://www.renova.edb.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
- fugín
Ahoj,našel sem firmu v čechách která dělá repase visco a ird. V nějaký Úžici Smrku. Máte někdo nějakou zkušenost s touhle firmou? Dík za odpovědi. Fugas.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ti jí nedělají jen překupují,Já osobně to posílám na slovensko ,cena normální vcčetně dopravy,kvalita jistá a prověřená
A to pořádně 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Zdravím příznivce značky.
Ačkoliv již řadu let jezdím Jeepama, teď jsem si pořídil taky staršího Freelandera 2001 - 1,8 benz.
Ačkoliv již řadu let jezdím Jeepama, teď jsem si pořídil taky staršího Freelandera 2001 - 1,8 benz.
Freelander 1,8
Jeep Grand Cherokee 5,7 Hemi
Jeep Wrangler TJ 4,0
Jeep Wrangler TJ 4,0
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Tak tě u nás pěkně vítáme.Radek 66 píše:Zdravím příznivce značky.
A hned dvě rady do začátku: 1)pořiď si do Jeepa tažné lano, 2)pořádně si pročti tohle fórum, ať tě ty závady nepřekvapí nepřipraveného

Díky za přivítání

1. s tím lanem to mám pořešený - pro jiný značky

2. ty témata tady už nějakej čas pročítám, no snad nebudou větší problémy, s Jeepama nebyly.

http://www.jeep-club.net/member_detail.php?id=2164" onclick="window.open(this.href);return false;
Freelander 1,8
Jeep Wrangler TJ 4,0
Jeep Wrangler TJ 4,0
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Však jo. Já mám Freečko od 09.2009 a nikde mne zatím nenechalo (ani v Chorvatsku, ani na houbách a ani na rybách), ale off to není (i když ti tu někteří budou tvrdit opak - nevěř jim
)

- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:

http://youtu.be/A020CBBaExA" onclick="window.open(this.href);return false;
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Jasně.Safraporte píše:Však jo. Já mám Freečko od 09.2009 a nikde mne zatím nenechalo (ani v Chorvatsku, ani na houbách a ani na rybách), ale off to není (i když ti tu někteří budou tvrdit opak - nevěř jim)
Freelander je u nás od 2.2008 kdy si ho koupil můj mladej ( taky ryby a pod ) a neměl s ním větší problém.
Na OFF mám TJ Wranglera 2004 - 4 litr I6
( bohužel jen úpravy stály jednoho takovýho Freelandera navíc ) , ale stejně s tím moc nejezdím, je mi to líto ničit.
Tohohle LR jsem teď vzal od mladýho, ať mám něco do lesa ( myslivost, houby a pod ) a taky je mi líto aby šel z domu, nechám ho mladšímu synovi jako jeho první auto.
Ačkoliv jsem z něj trochu rozpačitej, snad si zvyknu.

Přeci jen na Jeepech mám větší obsahy, redukce a automaty

No teď ho prověřím v lese ve sněhu na Dunlop Grandtrek SJ6 kách
Freelander 1,8
Jeep Wrangler TJ 4,0
Jeep Wrangler TJ 4,0
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Přes dva roky jsem měl to video celé ve svém původním profilu a přišel jsem o něj i s profilem, protože na youtube nejde mít dva účty, pokud je nemáš i na ostatních službách google...Maxsel píše:Třeba já, nic takového netvrdím...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=llt3SoZUq6Y
PavelU píše:Maxseli, já si říkám kde jsem to video už viděl...
![]()

Tak jízda ve vysokým sněhu v lese dopadla podle očekávání
Tyhle Dunlop Grandtrek SJ6 jsem už kdysi měl na Jeep Wrangleru ale v šířce 265 což už bylo celkem dost.
Každopádně na Free při šířce 215 fungují dobře jak na běžné zimní asfaltce tak i v terénu ve sněhu.
Free je bohužel limitovanej světlou výškou nějakejch 19 cm což v lese ve sněhu není moc, lift nějakejch 5 cm navíc bude asi nejlepší volba.

Tyhle Dunlop Grandtrek SJ6 jsem už kdysi měl na Jeep Wrangleru ale v šířce 265 což už bylo celkem dost.
Každopádně na Free při šířce 215 fungují dobře jak na běžné zimní asfaltce tak i v terénu ve sněhu.
Free je bohužel limitovanej světlou výškou nějakejch 19 cm což v lese ve sněhu není moc, lift nějakejch 5 cm navíc bude asi nejlepší volba.
Freelander 1,8
Jeep Wrangler TJ 4,0
Jeep Wrangler TJ 4,0