Kdyz uz jsem se koukal na tu Delicu, tak si myslim, ze mas az skoro nebezpecne spatne vyvedeny vyfuk od nezavisleho topeni. Mel by byt vyvedeny nekam do boku, je to napsany i v montaznich navodech, ze se NESMI jen tak vyvest pod auto: Je to zduvodnovano tim, ze kdyz stojis na miste a topis, mohlo by se stat, ze v pripade bezvetri Ti pujdou teple spaliny rovnou nahoru nejakou netesnosti v podlaze a ty se ve spanku v lepsim pripade priotravis, v horsim z Tebe bude Sipkovej Ruzenka. Je to dost katastrofickej scenar, ale myslim, ze to rekli i Pablovi v servisu, kdyz mu montovali topeni mne to neprijde tak uplne nerealny. To mne jen tak napadlo, kdyz jsem si prohlizel ty fotky. Jinak upravy moc pekny.
Co se tyce auta, upravenyho tak jak potrebujes, myslim, ze bych neexperimentoval a pokud na to ty penize jsou sel bych do Toyoty HZJ-76, nebo 78, podle toho kolik chces dveri. Pokud to budes provozovat v Rusku a Mongolsku, tak muzes koupit exportni verzi, ktera stoji cca 22.000€ a bude to fungl novy auto. Dokoupis druhou nadrz a mas 180 litru nafty celkem.
Uprav na to existuje cela rada, je to relativne jednoduchy auto, neni v tom v podstate nic na elektriku - krome svetel a ventilatoru, ma to dve baterky, tusim, ze i dva altiky, ma to listovy pera, a vevnitr je to obrovsky (minimalne hZJ-78 je malej hangar). Motor 4,2 litru bez turba je sice linej, ale podle mne neznicitelnej pokud ridic neni uplnej debil. Vzadu to ma tusim uz v zakladu uzaviratelnou speru a obe napravy pevny.
Je to divny tohle doporucovat na LR konfere, ale myslim, ze co budes na Defendru slozite vymejslet a dodelavat, tak tady dostanes uz od vyrobce a bude to vyzkouseny a funkcni. A co se tyce portalu, tak si nejak porad neumim predstavit kudy s tim chces jezdit, protoze portaly jsou nadherny, ale uz mi to prijde spis na trial, nez na nejaky doprovodny vozidlo. Jestli potom uz neni lepsi Unimog, nebo neco od MANNu, kde to zase dostanes uz hotovy...

Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel