KEY code - help!

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
De Lite
Kontaktovat uživatele:

KEY code - help!

#1 Příspěvek od De Lite » 28 čer 2007 20:07

Otázka asi spíše pro Admina: Jelikož nechávám vyměnit v rámci záruky zámek zadních dveří, tak po mne servis chce tzv. Key code. Při koupi vozu jsem sice dostal kartičku " security information ", avšak v ní mám vyplněné pouze kolonky " Radio security code ", pak " Locking wheel nut no " a " VIN no ". Chybí mi vyplněné kolonky " Key no " a " Emergency key access code ". Kde tyto informace mohu najít, popřípadě kde je mohu dostat? Podotýkám, že jsem pak k vozu dostal i samolepku s čárovým kodem, kde pod čárovým kodem jsou 4 číslice a pak jakýsi 12-místný shluk písmen a číslic. Může to být " Key code "? Moc díky.
Freelandering - stav duše

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hunter » 28 čer 2007 21:39

To bud rad, ze tu karticku mas, ja ne :evil: A ty ctyri cislice, to by mohlo byt ono.
Free Td4 2004 HSE automat

Admin
Admin fóra
tel.: +420 777 883 488
Kontaktovat uživatele:

Re: KEY code - help!

#3 Příspěvek od Admin » 03 črc 2007 21:56

De Lite píše:Otázka asi spíše pro Admina: Jelikož nechávám vyměnit v rámci záruky zámek zadních dveří, tak po mne servis chce tzv. Key code. Při koupi vozu jsem sice dostal kartičku " security information ", avšak v ní mám vyplněné pouze kolonky " Radio security code ", pak " Locking wheel nut no " a " VIN no ". Chybí mi vyplněné kolonky " Key no " a " Emergency key access code ". Kde tyto informace mohu najít, popřípadě kde je mohu dostat? Podotýkám, že jsem pak k vozu dostal i samolepku s čárovým kodem, kde pod čárovým kodem jsou 4 číslice a pak jakýsi 12-místný shluk písmen a číslic. Může to být " Key code "? Moc díky.
To není Key code. Key kód si umí zjistit každý autorizovaný servis Land Roveru. Já jsem to taky uměl, ale protože už nejsem v servisu ve Vrchlabí, tak už nemám ani přístu k těmhle věcem. :cry:

De Lite
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od De Lite » 04 črc 2007 07:08

Ten Key code po mne chce autorizovaný servis Land Rover Dorda v Liberci, u kterého byl i zakoupen náš Freelander. Bez tohoto kodu nejsou údajně schopni mi objednat nový zámek zadních dveří, který mne občas zlobí a v rámci záruky na něj uplatňuji reklamaci. Pořád mi jen napojují auto na počítač, pak někam volají ( snad i do Anglie ) a výsledek je zatím nula.

discover
auto: LR D4
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od discover » 04 črc 2007 10:08

K autu musis mit karticku a na ni je na jedne strane kod pro odblokovani a praci s radiem, je-li zabudovano original a na strane
druhe jsou kode 4-mistny, VIN, a bezpcecnostni klic 8-mistny.
Bez toho to budes mit asi drazsi. Jestli te nekde dokonce neodmitnou.

:!:
Standa

De Lite
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od De Lite » 04 črc 2007 13:21

Kartičku jsem dostal, kody na radio, VIN i číslo bezpečnostního šroubu tam je vyplněno. Není tam však vyplněna kolonka Key kod a EKA kod. Vůz byl koupen u Dordy a ten i zřejmě vyplňoval kartičku. Teď po mne chce něco, co sám asi tedy nevyplnil. Poradí tedy někdo?

discover
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od discover » 04 črc 2007 14:21

EKA kod je urcite mysleno Emergency Key Access code. Pokud ho pan Dorda nevyplnil, tak je dorda a zacituj mu ze Švejka třeba "Jiz mnohokrate projel jsem touto vesnici, aniz jsem si kdy vsiml, ze vubec existuje". Nekteri se pak chytnou za nos. :lol: :lol: :lol:
Standa

discover
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od discover » 04 črc 2007 14:26

Autorizovany servis ma moznost podivat se na VIN a zjisti o tvem voze vse. Pro ne je tak zcela urcite VIN klicem k dohledani potrebnych keys and code.
Nenech se odbyt. :lol: :lol: :lol:

Admin
Admin fóra
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Admin » 04 črc 2007 18:28

Přesně tak. Autorizovaný servis v tkz. GTRku je schopný najít ECA kód i KEY kód. Pokud to neumí, nemůžou být autorizovaný servis. Klidně si na ně otevři ústa :wink: že si jinak na ně budeš stěžovat v Praze, že se honosí značkou autorizovaného prodejce a prodají ti nové auto bez řádně vyplňené dokumentace a ještě nejsou schopni tyto informace najít.

moni

#10 Příspěvek od moni » 16 črc 2007 12:33

ahojky, nevim jestli uz neni pozde, ale jestli pan dorda jeste zlobi, rekni mu, ze si budes stezovat u pana Udo Richtera, to je vlastnik AMT v CR, je to nemec a vsichni z nej maji neskutecny vitr. je to docela ranar co se tyce prodejcu, boji se ho. kdyby to nepomohlo, zeptam se uda sama. mej se hezky, moni

Sam

#11 Příspěvek od Sam » 17 črc 2007 16:17

A sakra...... v geologicky velmi krátké době mezi nás přišla něžná, křehká květinka..... :wink: za chvlíli to bude (asi už je) naše ředitelka ... :lol: :lol: :lol:

De Lite
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od De Lite » 17 črc 2007 17:03

Tak jsem dnes opět hovořil s technikem od servisu DORDA, přenesl jsem na něj veškeré výše uvedené informace, avšak stále si vedl svou, že jemu to v GTRku nezobrazuje příslušný kód. Tak jsem mu hlásil, že u Mejznara ve Vrchlabí to umějí. Takže to zase šel zkoušet... Dotaz na Admina - kdybych Ti poslal VIN kod našeho vozu, tak mi můžeš zjistit příslušné kody? Nebo klidně se u Vás zastavím, přeci jen to mám skoro jen přes kopec.

Sam

#13 Příspěvek od Sam » 17 črc 2007 17:17

Admin už u Mejznara není...

Admin
Admin fóra
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Admin » 17 črc 2007 21:08

Jo jo je to tak, jak napsal Sam Ve Vrchlabí to umějí zjistit.

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hunter » 18 črc 2007 08:37

Ja ty kody budu taky potrebovat, kdyz se tam (ve Vrchlabi) stavim, tak mi to normalne udelaji (myslim zjisteni tech kodu :) ) ?
Free Td4 2004 HSE automat

moni

#16 Příspěvek od moni » 18 črc 2007 10:20

Ale jakapak reditelka, mluvim jen z vlastni zkusenosti jak se mnou na zacatku jednali v AMT Praha (nemam na mysli prodejce ale nizsi servis). Myslim ze jsou maji byt schopni to zajistit a pokud ne, proste to neumi. Ale jestli je to pro Tebe jednodussi jet k Mejznarovi tak jasne. hodne stesti moni

Sam

#17 Příspěvek od Sam » 18 črc 2007 10:44

Asi jsem Tě s ředitelkou rozčílil, když se Ti zde odpověď objevila 3x. Měla to být spíše pochvala jak jsi se rychle etablovala ze začátečníka na zkušeného rádce :wink:. Spíš jsem čekal, že Tě budou bránit Freelanďáci, ale už jsi asi také zdejší inventář :lol: :lol: :lol:

moni

#18 Příspěvek od moni » 18 črc 2007 10:53

to je v pohode same :-) odpoved jsem asi klikla vickrat, mam tu nejakou rozdelanou praci tak jsem asi klikala a klikala bezmyslenkovite. Je skoda ze se AMT v CR chova tak divne, ten servis je jak za trest. Mejznar je pro mne moc daleko a navic minule mi vymenili desticky, ktere vubec vymenit nepotrebovaly. Tak jsem si je schovala a priste si je tam dam zpatky, az ty novy budou ojety :-). Priste jedu do Rakous radeji. Mej se pekne, moni

Sam

#19 Příspěvek od Sam » 18 črc 2007 11:18

Dobře, že začínáš sbírat náhradní díly. Jestli budeš potřebovat školení k jejich sběru ... eliott bydlí nedaleko... :lol: :lol: :lol:

Se servisy je to smutné........ :? Jsme holt ze země Járy Cimrmana ...... máme tady některé servisy v kterých mají rádi auta, ale chodí tam lidi co je chtějí opravovat !!! ........ a to asi vadí....... :roll:
Já mám kliku, že bydlím nedaleko Kolína kde je servis Defender a tam opravují (ne jen vyměňují) a nemůžu si na ně stěžovat...... 8) Specializují se ale na Defendery a Disca I a II. V Praze ale prý je někdo solidní, kdo se specializuje jen na Range a Freelandery a dělal dříve v AMT.

moni

#20 Příspěvek od moni » 18 črc 2007 11:40

jo, je, pan Mihalcik, jenze ja mam auto v zaruce a tudiz musim nutne do autorizovaneho oneho. Eliotta znam, bydli u nas v cb, akorat je ted na svatebni ceste :-) krasny den,

moni

Odpovědět