Automatická klima Freelander 1

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
petr.stefl

Automatická klima Freelander 1

#1 Příspěvek od petr.stefl » 06 pro 2010 19:32

Má s tím někdo zkušenosti? Náhodou jsem sehnal ovládání automatické klimatizace a chtěl bych vědět,co je všechno potřeba.Prý se za dob freelanderu 1,ale po faceliftu,dala v Rakousku a jiných zemích asi za 900 EURo dokoupit.Prodejce prý dostal celou sadu a do normálního freelandera ji namontoval.
vypadá to nějak takto:
Obrázek

jeanes
auto: Freelander TD4 2005

Re: Automatická klima Freelander 1

#2 Příspěvek od jeanes » 06 pro 2010 20:00

Zajimavy... Kdyz jsem mel jeste renaulta, tak jsem byl taky clenem podobneho fora a byl tam jeden uzivatel, ktery si predelaval manualni klimu na automatickou. Pokud si to dobre pamatuju, tak si myslim, ze to tak jednoduche nebude. Automaticka udrzuje uvnitr vozu stejnou teplotu a reguluje si (pomoci motorku) jak moc ma foukat teply/studeny vzduch. U manualu se intenzita foukani a teplota (a i misto kam na vzduch foukat - nohy, celni sklo, pruduchy...) nastavuje rucne a automaticka prave potrebuje ty motorky... myslim si, ze to lze predelat, ale urcite to nebude trivialni...

Kazdopadne je mozne, ze tady je to udelane takovym zpusobem, ze se to jednoduse nasadi a funguje to :wink:
Jak se do lesa volá,...

Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...

majkro
tel.: 603952182
auto: LRD2TD5FL nosorozec

#3 Příspěvek od majkro » 06 pro 2010 20:46

jeanes píše:Zajimavy... Kdyz jsem mel jeste renaulta, tak jsem byl taky clenem podobneho fora a byl tam jeden uzivatel, ktery si predelaval manualni klimu na automatickou. Pokud si to dobre pamatuju, tak si myslim, ze to tak jednoduche nebude. Automaticka udrzuje uvnitr vozu stejnou teplotu a reguluje si (pomoci motorku) jak moc ma foukat teply/studeny vzduch. U manualu se intenzita foukani a teplota (a i misto kam na vzduch foukat - nohy, celni sklo, pruduchy...) nastavuje rucne a automaticka prave potrebuje ty motorky... myslim si, ze to lze predelat, ale urcite to nebude trivialni...

Kazdopadne je mozne, ze tady je to udelane takovym zpusobem, ze se to jednoduse nasadi a funguje to :wink:
Vsak na to ovladani kam to ma funet bude stacit motorek jeden ne? Kroutis jednim cudlem na pozie. Dalsi dva na teplotu a silu ventilatoru uz by mohly byt nahrazene im panelem.

petr.stefl

#4 Příspěvek od petr.stefl » 06 pro 2010 21:00

Právě to asi moc jednoduchý není :( teplotu a místo foukání se nastavuje manuálně pomocí lanka.Tak musí být nějaký motorky,ale právě by mě zajímalo,jestli jsou motorky co hýbou lankama nebo musí být přímo jiné součásti ventilátoru a topení na to už připravené

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tagr » 06 pro 2010 23:26

no to by mně taky zajímalo a pokud by se dalo vychytat i pár věcí bylo by to fajn :)
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

jeanes

#6 Příspěvek od jeanes » 07 pro 2010 08:30

majkro píše:
jeanes píše:Zajimavy... Kdyz jsem mel jeste renaulta, tak jsem byl taky clenem podobneho fora a byl tam jeden uzivatel, ktery si predelaval manualni klimu na automatickou. Pokud si to dobre pamatuju, tak si myslim, ze to tak jednoduche nebude. Automaticka udrzuje uvnitr vozu stejnou teplotu a reguluje si (pomoci motorku) jak moc ma foukat teply/studeny vzduch. U manualu se intenzita foukani a teplota (a i misto kam na vzduch foukat - nohy, celni sklo, pruduchy...) nastavuje rucne a automaticka prave potrebuje ty motorky... myslim si, ze to lze predelat, ale urcite to nebude trivialni...

Vsak na to ovladani kam to ma funet bude stacit motorek jeden ne? Kroutis jednim cudlem na pozie. Dalsi dva na teplotu a silu ventilatoru uz by mohly byt nahrazene im panelem.
Prave ty otocne ovladace tahaji za lanka. Ty potrebujes ovladat motorky, takze lanka tam pak jsou zbytecne...

Mozna ze v te sade je ten ovladaci panel + motorky... Tezko rict... Mozna najit nekde na netu obrazek nebo popis jak vypada ta upgradovaci sada...
Jak se do lesa volá,...

Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...

BeerRudolf
auto: Tak akorát

#7 Příspěvek od BeerRudolf » 07 pro 2010 08:43

Už se to tu probíralo http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 81&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Já mám auto kupované nové v Rakousku a mám tam tuto klimu :yawn :yes . Až se umoudří počasí tak můžeme porovnat rozdíly a případně posoudit náročnost přestavby. Ale asi to tak jednoduché nebude :wait . Spolupracuje to i s řídící jednotkou motoru, dále jsou čidla ve všech výdeších ventilace, venkovní čidlo, automatika vnitřní cirkulace vzduchu a mnoho dalšího. Podle toho jak to funguje tak ke své činnosti potřebuje dost informací. :nerd
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010

jeanes

#8 Příspěvek od jeanes » 07 pro 2010 09:45

Nasel jsem dalsi zajimavost, automatickou AC do predfacelifta: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Heat-AC- ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrázek

nebo jeste toto: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HEATER-A ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrázek
Jak se do lesa volá,...

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#9 Příspěvek od MadTom » 07 pro 2010 10:03

Ta druhá fotka je velice podobná ovládánání klimatizace do Disco2.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od macejky1 » 07 pro 2010 10:44

jeanes píše:Nasel jsem dalsi zajimavost, automatickou AC do predfacelifta: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Heat-AC- ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;

Myslím, že tohle má krokové motorky přímo v sobě ( v tom panelu ). Motorky tahají za táhla stejně tak jako když je ovládá člověk otáčením koleček. Takže se připojí tento panel místo panelu man. klimi a navíc se jen zapojí čidla teploty.

Ale je to jen moje doměnka podle toho jak se tak na ten panel koukám na fotce.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

jeanes

#11 Příspěvek od jeanes » 07 pro 2010 10:54

macejky1 píše:
jeanes píše:Nasel jsem dalsi zajimavost, automatickou AC do predfacelifta: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Heat-AC- ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;

Myslím, že tohle má krokové motorky přímo v sobě ( v tom panelu ). Motorky tahají za táhla stejně tak jako když je ovládá člověk otáčením koleček. Takže se připojí tento panel místo panelu man. klimi a navíc se jen zapojí čidla teploty.

Ale je to jen moje doměnka podle toho jak se tak na ten panel koukám na fotce.
Je to mozny. Bylo by to nejjednodussi reseni... Jde jeste o el. pripojeni. K manualu vlastne jde elektrika pouze kvuli osvetleni tlacitek. Vyse jsem psal, ze ovladani teploty, smeru kam ma foukat vzduch a intenzita foukani je manualne. Kdyz nad tim tak premyslim, tak ta intenzita foukani asi menualne nebude - je to spis nejaky potenciometr... Takze manualne je pouze smer foukani a teplota... Ale s pripojenim toho panelu to asi taky bude chtit nejake znalosti... Uz si to nekdo kupte, nafotte a hodte sem navod :mrk
Jak se do lesa volá,...

petr.stefl

#12 Příspěvek od petr.stefl » 07 pro 2010 11:17

jeanes píše: Uz si to nekdo kupte, nafotte a hodte sem navod :mrk
To je právě to,že to asi není jen tak k sehnání.Muselo by se jim to válet někde ve skladu v Rakousku :( dávali jsme info Hosovi,tak on se tam prý zeptá :)
Já mám doma to ovládání a k tomu jedno teplotní čidlo,to je všechno :( je to ovládaní aut.klimy z Rovera 45,je to stejný akorát podsvícení je oranžový.
Když to otočím tak vidím jen zástrčku snad na 24 pinů a nic víc :( asi to pak vede do nějaký řídící jednotky,doufal jsem,že je právě ta jednotka už v tom ovládání,ale takhle to nevypadá :(
Až budu doma tak to vyfotím

BeerRudolf

#13 Příspěvek od BeerRudolf » 07 pro 2010 12:47

Klimatizace samostatnou řídící jednotku nemá, je součástí toho panýlku a spolupracuje s jednotkou motoru a možná i dalšími. Ptal jsem se na to u Hose když jsem od nich auto kupoval.
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010

petr.stefl

#14 Příspěvek od petr.stefl » 07 pro 2010 13:02

Takže do toho panelu ovládání půjde kabel od motoru,klimy,topení,větráku,čidla vnitřního a venkovního a podsvětlení?
To nezní zas tak hrozně,nebo jsem na něco zapoměl?

BeerRudolf

#15 Příspěvek od BeerRudolf » 07 pro 2010 13:40

petr.stefl píše:Takže do toho panelu ovládání půjde kabel od motoru,klimy,topení,větráku,čidla vnitřního a venkovního a podsvětlení?
To nezní zas tak hrozně,nebo jsem na něco zapoměl?
Ještě serva ovládání vnitřní cirkulace, klapek rozvodu vzduchu,přívodu studeného vzduchu a vnitřní čidla co vím jsou čtyři.

Odpovědět