Brodění s FreeLandym

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Colombo
Kontaktovat uživatele:

Brodění s FreeLandym

#1 Příspěvek od Colombo » 31 kvě 2007 12:39

Zdar vsem!

jak jsme se dozvedel, ze mam oře v pořádku, musím ho otestovat ...zatim jsem brodil jen jednou ... a to do vyse asi 2/3 kol .... Jakou mate zkusenost s brodenim s Free?

Neriskuju s rozpalenym autem prasknuti bloku motoru nebo neceho dalsiho .. kdyz najedu do ledoveho potoka?
Pri poslednim průjedu mi "caklo" zespoda na motor a docela to zasycelo ... ryskuju a zblaznil jsem se, nebo je to ok?

Jakou potrebuju ochranu a udrzbu, abych Landymu neškodil?
Freelandy 1.8i 3-door, hard top, 1998

Libor

#2 Příspěvek od Libor » 31 kvě 2007 20:48

CO TREBA TAKHLE :?:

De Lite
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od De Lite » 31 kvě 2007 21:17

Dle manuálu můžeš brodit do hloubky 40 cm, dle mé zkušenosti jsi omezen výškou prahu ( opravdu přes něj voda přeteče ).

Free má citlivé agregáty ( elektro, alternátor, nasávání atd. ) poměrně dost vysoko, takže nic nehrozí.

Ve vodě pak platí všeobecné zásady:

- brod nejdřive projdu pěšky, nebo otestuji tyčí
- ze dna případně odstraním ostré kameny, či jiné překážky, to samé při vjezdu a výjezdu
- dobře zvolit místo vjezdu a výjezdu
- zvolna, ale pod plynem jedu, nikdy se nezastavuji, ani nevypínám motor!
- po vyjetí z vody pak jen párkrát přibrzdím, abych osušil brzdy
- pokud je voda spíše bahnitá, tak wapkou při nejbližší příležitosti vystříkám celý spodek

Největší problém dle mých zkušeností je s bahnitým jílovým dnem, to je pak svízelná situace, nejlepší řešení je pak jezdit s dvouma vozama a to jedno mít nachystané k vyprošťovací akci.

Prasknutí bloku určitě nehrozí, to by jsi pak nesměl jezdit ani v dešti, nebo ve sněhu....

Jinak to je dobrá zábava...
Freelandering - stav duše

Colombo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Colombo » 01 čer 2007 00:38

SUPER, SUPER, SUPER!!!

Jak jsem rikal, jednou jsem brodil, ale jen pres malinkej brodicek .... i kdyz uprostred jsem mozna k tomu prahu taky dosel .... pravda ... byl to brod, ke kteremu me poslal mistni Off-roadak, takze jsem vedel, do ceho jedu ... ale nenapadlo me, ze je treba projit nejprvá pesky, odstranit bordel a pak teprvá najet s traktorem .... ale logiku to ma ... prorazit si gumu o volne odlozenou urizlou ze dna trcici trubku .... zadnej med ....

BRODENI ZDAR!! ... diky za fotoukazky .... priste dodam vlastni .... :D
Freelandy 1.8i 3-door, hard top, 1998

Odpovědět