td4 a tcs
Moderátor: Safraporte
- FILIPSN007
- auto: Freelander TD4
td4 a tcs
Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat, jak reaguje TCS. Doteď to je nefunkční od koupi auta. Řešit se to bude tento týden asi. Tcs ubírá výkon pokud jsem to dobře pochopil. U některých vozidel se stává, že to vypne i motor. Je to lepší s tcs nebo bez ? Předem děkuji za odpověď.
chtěl bych se vás zeptat, jak reaguje TCS. Doteď to je nefunkční od koupi auta. Řešit se to bude tento týden asi. Tcs ubírá výkon pokud jsem to dobře pochopil. U některých vozidel se stává, že to vypne i motor. Je to lepší s tcs nebo bez ? Předem děkuji za odpověď.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Re: td4 a tcs
TC = kontrola trakce. Pomoci ABS pribrzduje to kolo, ktere se protaci. Je to el. "nahrada" uzaverky difu. Je tu toho o tom napsano hodne, staci hledat 

Free Td4 2004 HSE automat
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo hledej a najdeš jinak TC je fajn , ale uzávěrku nenahradil, ale pomůže dost
určitě zprovoznit ,ted před zimou se to vyplatí 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- FILIPSN007
jj děkuji mockrát
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak jsi to popisoval to je ASR u koncernových aut. A to je často opravdu lepší vypnout. TC funguje tak jak tady psali kluci a určitě je lepší ho mít "zapnuté" funkční.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- FILIPSN007
jj o to mi šlo, aby náhodou se na to nešláplo a auto se nezadusilo 

- FILIPSN007
Tak jsem ještě něco pročetl a podíval jsem se na toto video.
http://www.youtube.com/watch?v=jLBg4-dI05A" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud jsem to dobře pochopil, tak kolo které se protáčí přibrzdí ABS a přes difer. se přenese síla na kolo které má dobrej kontak s povrchem. Je to tak ? Na videu jsem si všiml, že až trochu víc přidal řekněme tak ke 2500ot./min tak se teprv začalo něco dít.
http://www.youtube.com/watch?v=jLBg4-dI05A" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud jsem to dobře pochopil, tak kolo které se protáčí přibrzdí ABS a přes difer. se přenese síla na kolo které má dobrej kontak s povrchem. Je to tak ? Na videu jsem si všiml, že až trochu víc přidal řekněme tak ke 2500ot./min tak se teprv začalo něco dít.

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
máš to za 5 bodů , je to tak
a zabírá to tak od 2000 ot u TD4
při jedničce pak už se to mění v závislosti na rychlosti :d já mám automat tak to mám s otáčkama trochu jinak, ale
fakčí

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- FILIPSN007
Čidlo vyměněno a ABS,TCS funkční, ale HDC nefunkční
, zapnem to a zařadíme první rychlostní stupeň a auto pustíme z kopce. Nešlapali jsme na žádný pedál. Byl to malý kopec a auto se začalo rozjíždět přes 30 km/h
, čím to ? Kontrolka svítila zeleně.

Dobrý večer,zkuste pod manžetou řadící páky bývají odpadlé kabely k spínači HDC
To by mu nesvitila kontrolka na palubcerupert píše:Dobrý večer,zkuste pod manžetou řadící páky bývají odpadlé kabely k spínači HDC

No jo,ještě občas pořádně přečíst,omlouvám se,
Ta kontrolka siviti nebo blika?
- FILIPSN007
svítí, je to jedno jak je prutkej ten kopec ?
To si myslim je uplne jedno,a le ted premyslim, jestli ono to pri pribrzdovani nema blikatFILIPSN007 píše:svítí, je to jedno jak je prutkej ten kopec ?

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
ne nebliká, bliká jen když ho máš zaplé, ale namáš tam správný převodový stupeň na jeho sepnutí , tedy 1 a R
Doufal jsem, ze mi to ty reknes s jistotou, ja bych to musel jit zkusittagr píše:ne nebliká, bliká jen když ho máš zaplé, ale namáš tam správný převodový stupeň na jeho sepnutí , tedy 1 a R

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
No jo mně to nějak bliká furt, nějak na 1 nejezdím a couvám málo