Ztrácí se mi voda u FREE 2l. nafta rv.2002 a zjistil jsem, že jde pára od levého světla, musím tedy sundat celou masku a chci se zeptat, co tam najdu. Jestli jenom hadice a chladič, nebo termostat, popřípadě kdo mi řekne co v tomto místě mohlo odejít. Díky
Ohlásit tento příspěvek
žádost o radu- chladič
Moderátor: Safraporte
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Re: žádost o radu- chladič

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Únik kapaliny
Mám takovou otázku a žádám o radu Vás zkušenější. Napíšete mi prosím postup výměny chladící kapaliny u 1.8 16v ? Kde najdu výpustný šroub, zdali se na tom dá něco zk...it a jestli je velký problém když se smíchají dvě různá aditiva do chladicí kapaliny? (fridex) předem děkuji za odpovědi
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Zkur..t se na tom nedá nic - teda pokud nejseš kutil Tim
Vypustit starou kapalinu můžeš tak že prostě odpojíš spodní hadici od chladiče - jen povolíš motex pásku, sundáš hadici a necháš to vytéct. Pak to nasadíš a utáhneš zpátky. No a naleješ tam novou namíchanou kapalinu. Až to budeš mít dolitý tak nastartuj motor a nechej ho pár minut (15 - 20) běžet na volnoběh. Ideální je ještě při tom promačkávat hadice aby se dostal všechen vzduch z okruhu ven. Nakonec ještě doleješ směs aby byla hladina mezi riskama a je to. Možná bys to ještě měl 1 - 2 dny potom občas zkontrolovat. Jestli ti ta sundávaná hadice třeba neprolíná a jestli ti neklesla hladina ( kdybys nevymačkal ven všechen vzduch ).
Míchat mezi sebou můžeš ty kapaliny který maj napsaný na obalu že je mezi sebou můžeš míchat. Něco tam mají napsaný všechny. Já je ale zásadně nemíchám. Prostě je nejlepší kupovat pořád jeden výrobek.
Jo a namíchej si poměr minimálně do -25. To je třeba u nás na Vysočině v zimě běžná ranní teplota.

Vypustit starou kapalinu můžeš tak že prostě odpojíš spodní hadici od chladiče - jen povolíš motex pásku, sundáš hadici a necháš to vytéct. Pak to nasadíš a utáhneš zpátky. No a naleješ tam novou namíchanou kapalinu. Až to budeš mít dolitý tak nastartuj motor a nechej ho pár minut (15 - 20) běžet na volnoběh. Ideální je ještě při tom promačkávat hadice aby se dostal všechen vzduch z okruhu ven. Nakonec ještě doleješ směs aby byla hladina mezi riskama a je to. Možná bys to ještě měl 1 - 2 dny potom občas zkontrolovat. Jestli ti ta sundávaná hadice třeba neprolíná a jestli ti neklesla hladina ( kdybys nevymačkal ven všechen vzduch ).
Míchat mezi sebou můžeš ty kapaliny který maj napsaný na obalu že je mezi sebou můžeš míchat. Něco tam mají napsaný všechny. Já je ale zásadně nemíchám. Prostě je nejlepší kupovat pořád jeden výrobek.
Jo a namíchej si poměr minimálně do -25. To je třeba u nás na Vysočině v zimě běžná ranní teplota.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- PatrikM
- tel.: 0911480494
- auto: FREE 2.0 ,D1(300tdi)
chcem sa spýať kolko litrov kvapaliny ide do obehu chladenia ?? Dakujem
Ex .FREELANDER 2.0Di-lift 2",nájazďak,Hella,nav.5000lb+blbosti navyše,
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
nevim jestli je to u všech motorů stejný, ale já tam nalil 5.5 litru
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!