NÁVOD - ovládání rádia na volant v D3
Moderátor: Miky_CZ
- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
Re: NÁVOD - ovládání rádia na volant v D3

Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
Včera jsem se chtěl pustit do montáže tempomatu a ovládání rádia. Jsem ale asi lopata, takže se mi drátem nepodařilo uvolnit airbag. Můžete mi někdo přesně popsat, jak ho vyháčkovat? Táhnout? tlačit? ...
Díky moc.
Díky moc.
Ahoj, mě to to taky trvalo pěkně dlouho. Je potřeba zachytit drát který běží rovnoběžně s tlačítky houkačky. Použil jsem drát z velké prskavky, haček jsem udělal malý,zastrčit aby dosáhl k airbagu pak směrem vzhuru šmatrat ....
Snad to pomůže.
Snad to pomůže.
- Přílohy
-
- drát co drží airbag
- PSZ_9310.JPG (78.94 KiB) Zobrazeno 11006 x
-
- tunilek navede haček k dratu
- PSZ_9315.JPG (90.41 KiB) Zobrazeno 11006 x
Problem ?
No, Land Rover
No, Land Rover
- Mahatma
Takže asi patřím k těm 10%. Jelikož se mi ten airbag odháknout nepodařilo, nechal jsem příležitostně namontovat tempomat a ovládání rádia v servise. Rádio funguje OK, ale tempomat se rozchodit nepodařilo. V servise taky mluví o nějakém aktivačním kódu. Dokážete to někdo aktivovat?evo828 píše:Na 90% ano - musis skusit. Tych 10% je pre niektore verzie software kde to treba este zvlast zapnut v softwarovom nastaveni a na to potrebujes specialny hw/sw - a ten je pomerne drahy.Radim píše:mám na Skové 3ce dodělávané ovládání na rádio i tempomat.
Akorát mi tvrdili, že na to aby makal tempomat je potřeba znát nějaký kod a další kecy...........
výsledek je takový, že tam mám ovládání ale není zapojený.
Mám tomu rozumět, že hdyž připojím konektory bude tempomat fungovat![]()
![]()
Ja to viem aktivovat - cca 20 minut. Ak budes mat cestu okolo Bratislavy - tak sa zastavMahatma píše: Dokážete to někdo aktivovat?

http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =12&t=8896" onclick="window.open(this.href);return false;
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
-
- auto: Discovery 3
Chcel by som sa poradiť, ako som si kúpil ovládanie rádia na volante aj s tlačitkami na ovládanie telefónu prijmanie hovorov, funguje to len tak že sa mobil spáruje cez bluetooth ? alebo ako ? a treba to aktivovat ?
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
K tomu ovládání telefonu - nestačí jen mít ty tlačítka
. Je to celá soustava : mikrofon ,blueton krabička , krabička hlasového ovládání ( i když to hlasově ovládat nejde - tu jsem musel dokoupit
) a kabeláž .....celé jsem to absolvoval ( koupil )
a po zkušenostech bych dal do auta "Parrot" a je to jednodužší a levnější 

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Nechal jsem si dodělat tempomat a mám stejny problém, nefunguje - v autorizovaném servisu u pana Cimburka, se nedostali přes servisní kód. Je někdo v jižních Čechách, kdo to umi aktivovat ? Moc děkuji Milan B. Mbransov@gmail.com
Využiji stávající vlákno a požádám, jestli někdo netuší , kde koupím panel s ovladači radia na volant?
Po dohodě diagnostika a servis BMW motocyklů.
v pátek mi jencek říkal, že jsi si koupil D3MarekGSA píše:Využiji stávající vlákno a požádám, jestli někdo netuší , kde koupím panel s ovladači radia na volant?

máš dvě možnosti: buď zkus poptat Karla

- vizos
- tel.: 739266781
- auto: D3 ala G4 a S1
MarekGSA píše:Využiji stávající vlákno a požádám, jestli někdo netuší , kde koupím panel s ovladači radia na volant?
Asi v garáži taky něco mám. Zítra mrknu.
Jedna Series one 1950 nápravy na špalkách a rám na dvoře ale nic nebliká ani nemlátí.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Nefunguje mi pravé dolní překlápěcí tlačítko pro palubní počítač. Tlačítka Hlasitost a Mode nad nimi normálně fungují. Nemáte někdo podobnou zkušenost, než to kuchnu?
xxx píše:v pátek mi jencek říkal, že jsi si koupil D3MarekGSA píše:Využiji stávající vlákno a požádám, jestli někdo netuší , kde koupím panel s ovladači radia na volant?super
máš dvě možnosti: buď zkus poptat Karlahttp://www.landroverforum.cz/forum/memb ... file&u=242 nebo allegro (tam je celý volant i s ovládači do 200PLN)

Děkuji za tip, nenapadlo mě se kouknout na allegro a za ty peníze super.....ještě počkám na odpověď viz výše.
odkaz máš v PMMarekGSA píše:
Ahoj, jo jo koupil. Koukám , že mě Honza hned nahlásil
![]()
Děkuji za tip, nenapadlo mě se kouknout na allegro a za ty peníze super.....ještě počkám na odpověď viz výše.

- Mahatma
Já to sehnal za menší peníz na ebayi.MarekGSA píše:Využiji stávající vlákno a požádám, jestli někdo netuší , kde koupím panel s ovladači radia na volant?
Bohužel na rozchození tempomatu si vylámal zuby nejeden expert. Mám totiž nějaký zlobivý Discopočítač, který neakceptuje žádné změny, nejen aktivaci tempomatu.
xxx -->
děkuji.
Mahatma --> vyzkouším a uvidím, jinak to asi nezjistím, jestli to bude fungovat nebo ne, při nejhorším budu bez tempomatu .....

Mahatma --> vyzkouším a uvidím, jinak to asi nezjistím, jestli to bude fungovat nebo ne, při nejhorším budu bez tempomatu .....
Re: NÁVOD - ovládání rádia na volant v D3 - vyháčkování airbagu D3
Ahoj,
díky za všechny rady, úspěšně jsem dokázal vyměnit panel tempomatu - tempomat funguje, akorát ta signalizace na palubce není, ale jak hned napadlo kamaráda - možná tam nebude nějaká žárovka, nebo ledka, nebo co ... S vyháčkováním airbagu jsem si taky chvíli hrál a zjistil jsem, že je potřeba pořádně zabrat a nebát se toho – je potřeba zatáhnout za pořádnej drát, který klade odpor, takže je potřeba použít i pevnější drát na samotné vyháčkování, níže posílám foto co jsem pořídil, je tam markantně vidět to drátěnné oko airbagu, za které je potřeba zatáhnout (na obou stranách). Baterku jsem neodpojoval, jen klíček venku ze zapalování ... ale hlavu jsem preventivně měl hodně mimo volant …
Jinak jsem také došel poznání, že tyto výměnné komponenty volantu mohou být minimálně ve dvou barevných odstínech - stříbrná a šedá - viz. můj volant
)))))
díky za všechny rady, úspěšně jsem dokázal vyměnit panel tempomatu - tempomat funguje, akorát ta signalizace na palubce není, ale jak hned napadlo kamaráda - možná tam nebude nějaká žárovka, nebo ledka, nebo co ... S vyháčkováním airbagu jsem si taky chvíli hrál a zjistil jsem, že je potřeba pořádně zabrat a nebát se toho – je potřeba zatáhnout za pořádnej drát, který klade odpor, takže je potřeba použít i pevnější drát na samotné vyháčkování, níže posílám foto co jsem pořídil, je tam markantně vidět to drátěnné oko airbagu, za které je potřeba zatáhnout (na obou stranách). Baterku jsem neodpojoval, jen klíček venku ze zapalování ... ale hlavu jsem preventivně měl hodně mimo volant …

- Přílohy
-
- Image00001.jpg (52.78 KiB) Zobrazeno 9417 x
-
- Image00002.jpg (51.27 KiB) Zobrazeno 9417 x
-
- Image00003.jpg (77.58 KiB) Zobrazeno 9417 x
-
- Image00005.jpg (72.53 KiB) Zobrazeno 9417 x
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: NÁVOD - ovládání rádia na volant v D3 - vyháčkování airbagu D3
To jsem ti před odesláním říkal (já jim říkám stříbrno-šedá a černá), ale neřešili jsme, že máš zrovna tu druhou barvu.aukroprim píše:... výměnné komponenty volantu mohou být minimálně ve dvou barevných odstínech - stříbrná a šedá - viz. můj volant)))))

Říkal, říkal ... akorát jsem si nějak neověřil detaily ve svým autě, asi mi to přišlo stejný
Zkusím sehnat ještě ovládání rádia v této barvě a bude to O.K. Každopádně mám z toho radost. Tak ještě přemýšlím, co všechno je v autě předinstalované a stačilo by dodat jenom mech. ovladače. Že by třeba vyhřívané sedačky?