špatná nafta?
Moderátor: Safraporte
špatná nafta?
zdravím. máte někdo zkušenost s chováním fríčka po natankováním nafty horší kvality? Snažím se kupovat kvalit. naftu,přidávám adetivum .... jak byly minulý víkend mrazy - auto mi od čt stálo v ne jsem nenastartoval. dobyl jsem baterii, auto napodruhé chytlo. na volnoběh šlo bez problémů a po ujetí cca 5km a po ohřátí motoru mi při přidání plynu škublo, následné po ujetí dalších cca 5 km bez problémů. Přijel jsem k benz.pumpě, že si dotankuju a ejhle a to asi v celém příběhu hraje roli- adetivum- nejsem schopen v tuto chvíli napsat název ale plechovka s červeným víkem, vyráběj to Rakušáci a v testech hodnoceno jako jedno z nejlepších... venkovní teplota -1O a slavný adetivum zmrzlý!!! Dotankoval jsem 20l s přidáním adetiva od Wins, se kterým mám zatím výbornou zkušenost, zpateční cesta bez problémů. Druhý den při -10 bezproblémový start, po 20 km začalo občas škubat,ale nic hrozného... odpol. při teplotě 0 až -1, jsem byl rád že jsem dojel dom! Jakmile jsem přidal plyn,okamžitě škubání, ztráta výkonu, prostě děs... následně - teplá garáž- nepomohlo, demontáž naft. filtru a jeho ohřev v kotelně - opět nic, dotankoval jsem u schellu V-power diesel cca 20l, lehké zmírnění obtíží. nejhorší to je při rozjíždění třetí a čtvrté rychlosti anebo po ubrání plynu. Jedinej poznatek je že když to začne škubat, je lepší víc na to šlápnout než ubrat a znovu se rozjíždět, protože to víc cuká... takže je to naftou? Je mi jasný,že nejni jiná možnost než to vyjet ale nafta je tam kvalitní, navíc ještš s přidaným adetivem, teploty nad nebo lehce pod... Mám vyměnit filtr, ale proč by měl být špatnej? A poslední obecný dotaz- můžou ty záškuby nějak zkurvit auto? jenom doplním jedná se o free 2.0 Di, rv. 2000 dík
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: špatná nafta?
Vyměň ten filtr, nepomůže ho zahřát... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
osobně bych zkouknul i všechny hadičky kolem motoru, mám sice TD4 ale podobné poškubávání mi dělaly zpuchřelé a popraskané hadičky (u mne mezi ventilem a turbem), taky mohly zapracovat myšky - při těch nelidských mrazech se člověk ani nediví, že se chtějí ohřát u motoruPavelU píše:Vyměň ten filtr, nepomůže ho zahřát...

prostě preventivní kontrola hadiček nic nestojí a může to být příčina (na diagnostice na mne před kontrolou vyskákalo 7! chyb, po výměně hadiček - 0

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Je to ten filtr. Taky mám jeden vystavenej teď z těch mrazů. Je úplně plnej parafinu, kterej skoro ani neteče. Humus ta nafta, co letos prodávaj.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
... a nejhorsi co muzes udelat je natankovat shell v-power,to je podvod.Dalsi pruser maj u OMV,nepral bych vam videt toho parafinu v kanystru
Nejlepsi je pres zimu tankovat u benziny,tu jejich vylepsenou naftu.Pozna se to pak na startech a na zvuku motoru.
Honza

Nejlepsi je pres zimu tankovat u benziny,tu jejich vylepsenou naftu.Pozna se to pak na startech a na zvuku motoru.
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
Nejlepší nafta podle testů z předchozího roku je na Benzině, není nejvýkonější ale nejkvalitnější. Pokud do ní přidáš aditivo od Castrolu TDA,myslim že nemůžeš mít problém.
díky za názory! vyměnil jsem filtr, skouknul hadice kolem motoru a nic.... furt stejný.... zkusím vyjet naftu, teď se taky dost oteplilo, tak uvidím. dík
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
No ty testy, nevim, zda se tomu u nas da verit, hlavne, kdyz to bylo zamereny pouze na penivost a cetanove cislo, a jako na potvoru to mela nejlepsi prave Benzina.. Ale v tech letosnich mrazech zamrzlo i dost naftaku s VERVOU, tak si pak vyber.autoland píše:Nejlepší nafta podle testů z předchozího roku je na Benzině, není nejvýkonější ale nejkvalitnější. Pokud do ní přidáš aditivo od Castrolu TDA,myslim že nemůžeš mít problém.
Free Td4 2004 HSE automat
- Jenda
...cetl jsem test provedeny uradem pro kontr. paliv a bylo to dost sileny.
Nafta u shellu je ve stejny kvalite jako jako pap-oil a ta jejich v-power je stejna jako ta normalni,neb je to identicka nafta
Je to u nas v cr od shellu podvod
Napriklad v nemecku nebo rakousku je V-power uplne o necem jinem.
Alpin diesel od OMW je taky peknej ,,darecek",kdyz jsem ji v -10 prelejval z kanystru,ucpal mi prafin sitko v nalevce
Jak uz jsem napsal ,verva od benziny je nekde uplne jinde
Honza
Nafta u shellu je ve stejny kvalite jako jako pap-oil a ta jejich v-power je stejna jako ta normalni,neb je to identicka nafta

Alpin diesel od OMW je taky peknej ,,darecek",kdyz jsem ji v -10 prelejval z kanystru,ucpal mi prafin sitko v nalevce

Jak uz jsem napsal ,verva od benziny je nekde uplne jinde

Honza
... no ak by si sa tejto teme zacal venovat viac tak by si zistil, ze rozne povedzme renovovane spolocnosti pouzivaju rovnake paliva od jedneho vyrobcu napr na Slovensku skoro kazdy ma palivo od Slovnaftu s tym rozdielom, ze pre kazdeho sa pridavaju ine aditiva.Jenda píše:...cetl jsem test provedeny uradem pro kontr. paliv a bylo to dost sileny.
( na SK fore bola niekde tema k teto problematike )
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Sláma Karel
U nás jsou tuším ty generální dodavatelé dva. A jeden asi někde udělal chybu. Protože tolik problémů jsem žádný rok před tím nezaznamenal. Takže jak píše Dano je jedno jestli tankuješ od OMW SHELLu nebo PAPOILu. Mají stejného dodavatele a ten to posral. BENTZINA ač ji nemám rád, má myslím palivo svoje a ještě dodává některým dalším a ty co vím měli teď nejmíň problémů. Takže jak píše Jenda. Já třeba tankoval do Ducata u úplně nějaké ani si nepamatuju jméno a normálně jsem, narozdíl od Marty, jezdil bez problémů. Takže je to jenom o tom jestli máš štěstí nebo ne. K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Hunter píše:No ty testy, nevim, zda se tomu u nas da verit, hlavne, kdyz to bylo zamereny pouze na penivost a cetanove cislo, a jako na potvoru to mela nejlepsi prave Benzina.. Ale v tech letosnich mrazech zamrzlo i dost naftaku s VERVOU, tak si pak vyber.autoland píše:Nejlepší nafta podle testů z předchozího roku je na Benzině, není nejvýkonější ale nejkvalitnější. Pokud do ní přidáš aditivo od Castrolu TDA,myslim že nemůžeš mít problém.
VERVA je hodne dobrá nafta. Nedám na ni dopustit i kdyz mi letos taky zamrzla. ( pri - 25°C bez aditiva )
Podle tabulek výrobce je verva bezne aditivovaná stejne jako normální nafta tedy do - 18 az - 20 °C. Takhle se upravují vsechny nafty. Jen pokud je velká zima tak zacnou na benzinky navázet tzv. arktickou naftu která je upravená do -30°C. Jenze kdyz máte plnou nádrz obyc. nafty a najednou uderí takový mrazy tak je vám houby platný ze do dvou dnu jsou na pumpách k dostání ty arktický.
Manzelka delá na Benzine a kdyz u nás letos zacaly být mrazy okolo -25°C ( trvalo to asi 3 dny ) tak jim tu arktickou naftu stejne ani nedovezli protoze zrovna nebyl závoz. A i kdyby byl tak by se jim tý upravený do nádrzí moc neveslo a výsledek by byl stejne nula.
Drív existovali jen dva druhynafty . Letní - obycejná a zimní - aditivovaná do -30. A tak by to melo být porád. Výrobci dneska setrí aditivem a delají naftu pro mírné klima do -20°C. Tu správnou do -30°C vytáhnou jen obcas kdyz uz je stejne pozde.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Nevím, ale dcera dělá taky na Benzínce a tvrdila mi, že Vervu vlastně dělají oni aditivem - že jim vozí jen jednu naftu a oni prý to tam dolévají z kanystru (aditivum). Prý jestli chci tak mi odleje a mohu si Vervu dělat doma z obyč nafty. Tak to pak nechápumacejky1 píše: ...Manzelka delá na Benzine...

- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
A o tom to je, že kvalitu nafty urcuje najemce pumpy a ne znacky
Jiz jsem se o tom u nas v miste mel moznost presvedcit..

Free Td4 2004 HSE automat
- Jenda
...to jsem Karle presne psal ze parchanti z Shellu a nekdy i OMW prodavaj za nechutny penize tu samou naftu treba jako Pap oil a podobne s tim ze na tom rejzujou dalsi tri kacky na litru.
Nevim,mam pocit ze tu selhava urad na ochranu spotrebitele
Honza
Nevim,mam pocit ze tu selhava urad na ochranu spotrebitele

Honza
Vím,že budou někteří''odborníci''protestovat,ale přídavek 10% procent benzinu do nafty řeší bez jakéhokoliv rizika všechny problémy se zamrzáváním.Benzin se musí přidávat dřív než dojde k vyloučení parafinu,pozdější přidání už nefunguje.Nevymyslel jsem to já,Němci to běžně doporučují u svých aut i v návodech k použití.Za stejné peníze jako 2deci nefunkčního aditiva maš 10 litrů naprosto spolehlivého.Používáme to asi 15 let u několika desítek aut a nikdy to nezpůsobilo závadu.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Nic na ně nenajdou, protože oni ten rozdíl ceny svedou na cenu těch "jakože lepších" aditiv...Jenda píše:...to jsem Karle presne psal ze parchanti z Shellu a nekdy i OMW prodavaj za nechutny penize tu samou naftu treba jako Pap oil a podobne s tim ze na tom rejzujou dalsi tri kacky na litru.
Nevim,mam pocit ze tu selhava urad na ochranu spotrebitele![]()
Honza
- Sláma Karel
Zkus to natankovat (ten benzín) do JTD třeba Fiat. Už nikdy neujedeš ani metr. K
28 let praxe
28 let praxe
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
OME: To ze pozdejsi pridani benzinu nefunguje neni pravda.
Taky jsem mel naftu od Shellu, mel jsem ji ve dvou autech, obe mely filtry plny bilozluty sracky a nejely - nebo spis jely jen na volnobeh, jak se pridal plyn, nestacil prutok nafty zaparafinovanym filtrem a zacaly svitit kontrolky motoru, auto zacalo cukat a za chvili presla ridici jednotka do nouzovyho rezimu - kupodivu to obe auta delaly stejne
. U Mondea (commonrail) jsem filtr vymenil, tam by byl benzin konecna pro cerpadlo. Do Discovery I s pulkou nadrze ty sracky (nafty) od Shellu jsem natankoval na OMV za stovku benzin, dolil dvackou nafty, aby se rozmichal a nechal jsem to chvili vrcet. Benzin, jak znamo parafin rozpousti, takze po tom, co se dostal do filtru a vyplachnul ho Disco zacalo normalne jezdit. Protoze mam cerpadlo v Discu rad, vylil jsem do nadrze jeste litr dvoutaktniho oleje. Priste, jak zacne vic mrznout, automaticky budu tankovat par litru benzinu a k tomu trochu oleje. Vyjde to levnejs, nez aditiva, ktery stejne nefungujou. Ty jsem totiz do ty nafty v obou autech lil uz cca mesic zpatky a stejne to bylo k nicemu. A u Shellu mne v zime uz nikdo neuvidi...
Taky jsem mel naftu od Shellu, mel jsem ji ve dvou autech, obe mely filtry plny bilozluty sracky a nejely - nebo spis jely jen na volnobeh, jak se pridal plyn, nestacil prutok nafty zaparafinovanym filtrem a zacaly svitit kontrolky motoru, auto zacalo cukat a za chvili presla ridici jednotka do nouzovyho rezimu - kupodivu to obe auta delaly stejne

Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
Tak,tak,kdo se bojí,může přidat trochu oleje pro dvoutakty.