Zdravím všechny a prosím o radu pokud se již někdo setkal s touto závadou
Mám S 3.2 benzín najeto cca 900 km a začalo se mi nepravidelně stávat, že občas po zmáčknutí tlačítka start motor nenaskočí a začnou se objevovat hlášky typu ESP OFF, TERAINN RESPONCE OFF a tak podobně. Cca po pátém zmáčknutí startovacího tlačítka motor naskočí, ale občas zůstane svítit žlutá kontrolka s obrázkem motoru. Pak třeba 10x nastartuji normálně a kontrolka při startu občas zhasne občas ne. Byl jsem s tím v autorizovaném servisu na diagnostice hned jak se to stalo poprvé a hodilo to chybu nesoulad otáček motoru a automatické převodovky, což nějak nechápu jak by se mohlo stát. Pak to několikrát nastartovali, projeli opět několikrát nastartovali a vše bylo v pořádku, dali opět na diagnostiku - bez chybových hlášení a tak jsem odjel. Auto na 3 hodiny odstavil vrátil se a opět startoval na pětkrát a kontrolka vesele svítila. Druhý den jsem do servistu auto přivezl zpět i v servisu startovali na pětkrát dali ho na diagnostiku a nic. Auto tam je týden každý den ho několikrát startují prý kromě jednoho případu na první pokus a dávají znovu na diagnostiku a chyba se neukazuje žádná. A teď babo raď.
Děkuji za každou radu
Josef S
Freelander II občas nestartuje
Moderátor: Safraporte
Re: Freelander II občas nestartuje
No nevím, co na to říct??? Já mám všechno bez problémů zatím. Ale už jsem četl, že elektronika může být tou slabší stránkou u FREE II. Tak nevím. Co mě napadá? Někde špatný kontakt přímo u tlačítka? Slabší startovací proud od baterie? Ale možná bych zkusil napsat ještě někam na britské nebo německé stránky. Přece jen mají s LR asi dlouhodobější zkušenosti... u nás to bude asi ještě slabší. Do kterého jezdíš servisu?
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
Jezdím do Civa Trans v Českých Budějovicích, loni dostali autorizovaný servis, trochu je znám a tak vím, že se snaží, nicméně neví si s tím rady dnes jsem si vzal auto zpět zatím startuje tak snad jsem to nezakřikl.
Josef S
Josef S
No právě... i přesto ( loni dostali autorizovaný servis ). Nevím,nevím... Neříkám, že jsou špatní, ale přece jen tady asi ty zkušenosti v ČR chybí. Já jsem zatím rád, že je všechno ok. Tak držím pěsti, snad to bude fungovat. FRII je ještě docela nový, takže možná o tom nikdo nic moc nevíJosef S píše:Jezdím do Civa Trans v Českých Budějovicích, loni dostali autorizovaný servis, trochu je znám a tak vím, že se snaží, nicméně neví si s tím rady dnes jsem si vzal auto zpět zatím startuje tak snad jsem to nezakřikl.
Josef S

Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6