IRD - dotaz pro ADMINA a mechaniky
Moderátor: Safraporte
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
IRD - dotaz pro ADMINA a mechaniky
Zdravím Vás, moje IRD je uz po smrti, to vím. Takze moje otázka je trosku jiná nez je tady asi bezné ( podle toho co tu o IRD ctu ).
Mám domluvenou výmenu IRD a visco spojky ( za slusné peníze a v podstate na pockání ) ale opravna do které se potrebuju s freelandym dostat je ode me vzdálená cca 250 Km. Trosku se bojím tuto cestu absolvovat protoze mi IRD "rachtá" uz i pri jízde rovne dopredu. A pri rychlostech nad cca 60Km/H uz je to dost hlasité a pocitove velice nepríjemné. Taky pri dojízdení bez motoru nebo mírném brzdení motorem se ozývá dost nahlas. Uz pri zhruba polovicním rejdu to od podvozku obcas i bouchne jako by neco preskocilo. Mel jsem i vyndanou poloosu a v IRD uz byla pouhou rukou partná vule v loziskách.
Chci se tedy zeptat co si o tom myslí zkusenejsí a jestli je vubec mozné tuto cestu absolvovat po vlastní ose bez vetsího nebezpecí poskození jeste neceho dalsího ( poloosy, zadní. dif., kardan,....... ).
Díky za názory
Mám domluvenou výmenu IRD a visco spojky ( za slusné peníze a v podstate na pockání ) ale opravna do které se potrebuju s freelandym dostat je ode me vzdálená cca 250 Km. Trosku se bojím tuto cestu absolvovat protoze mi IRD "rachtá" uz i pri jízde rovne dopredu. A pri rychlostech nad cca 60Km/H uz je to dost hlasité a pocitove velice nepríjemné. Taky pri dojízdení bez motoru nebo mírném brzdení motorem se ozývá dost nahlas. Uz pri zhruba polovicním rejdu to od podvozku obcas i bouchne jako by neco preskocilo. Mel jsem i vyndanou poloosu a v IRD uz byla pouhou rukou partná vule v loziskách.
Chci se tedy zeptat co si o tom myslí zkusenejsí a jestli je vubec mozné tuto cestu absolvovat po vlastní ose bez vetsího nebezpecí poskození jeste neceho dalsího ( poloosy, zadní. dif., kardan,....... ).
Díky za názory
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Dík, to uz me samozrejme taky napadlo. Tím se ochrání kardan a zadní diff. pred prípadným poskozením a mely by se tím i zmírnit rázy v prevodovce. Snad.
Porád ale zustává riziko poskození predních poloos a asi ani hlavní prevodovce se moc nelíbí kdyz to do ní od IRD mlátí. Nu coz - pojedeme na odtahovce.
a hotovo rozhodnuto
Porád ale zustává riziko poskození predních poloos a asi ani hlavní prevodovce se moc nelíbí kdyz to do ní od IRD mlátí. Nu coz - pojedeme na odtahovce.

EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
Souhlas ,ale podle mě čím dříve se vymění viskóza,tím později odejde IRDOldman píše:Hoši, myslím, že číslo IRD nehraje roli. Jak to je starší než 2002, tak bude dřív nebo pozdějc po ní... ...možná je ten rok malinko jinak, nicméně starší model to potká nejspíš každej, jestli aspon občas vyjede z garáže
FREE 1,8i r.99
Ird dotas pro Admina
Ahoj zdravim všechny tak to mam taky za sebou vyšlo mě to zatím jenom Nd. 35000,- viskoza´-IRD tak ještě něco za práci