Povolení šroubu na klikovce 19J
Povolení šroubu na klikovce 19J
Ahoj,
Potřeboval bych poradit na motoru 2,5 td, 19J jak povolit šroub na klikové hřídeli, jestli máte někdo nějaký konstruktivní a ověřený postup.
Děkuji moc
Potřeboval bych poradit na motoru 2,5 td, 19J jak povolit šroub na klikové hřídeli, jestli máte někdo nějaký konstruktivní a ověřený postup.
Děkuji moc
- discovery1liptov
- tel.: +421 911 156 390
- auto: Land Rover Defender
Re: Povolení šroubu na klikovce 19J
Zaistit zo spodku a cez velku trubku...a ked mas priestor tak velka utahovacka...
Dočetl sem se na cizím fóru o nějakém zajištění 9 mm kolíkem do setrvačníku?
Vrtule chlazení měla opačný závit a tady je klasický závit, povolení protisměru hodinových ručiček?
Vrtule chlazení měla opačný závit a tady je klasický závit, povolení protisměru hodinových ručiček?
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nevím jak u tohoto motoru, ale 9mm kolík bývá většinou k zajištění polohy motoru - tj. aby byla správně natočená klika, když se skládají rozvody. Není to věc na jeho silové zajištění. Neříkám, že to nejde, ale pokud si představím 9mm kolíček na straně jedné a dlouhou trubku nebo utahovák na straně druhé, tak mi to evokuje nůžky na kulatinu, v tomto případ na ten kolíček.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Četl sem to na cizojazyčném fóru a taky si myslím, že je to blbost, ale je zvláštní že na to taky reagovaly ve smyslu že se to musí střihnout a reagovaly na to že už to takto polevoval na dvou motorech a vždy v pohodě, nevim 

O tom povolení přes ten startér sem četl, ale nevím zda mám dost odvahy, ty si to zkoušel?
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Pokud ti motor drží v nějakém stojanu nebo v autě, tak ze strany startéru bych problém neviděl - je to podobné, jako když si motor cucne vodu, akorát to chce jenom velmi krátce po startéru drbnout. Klíč na šroubu s příslušnou trubkou pořádně opřít a nejlépe přivázat třeba kurtama, aby tam nemusely být ruce, hlava nebo něco jiného, kdyby se to rozhodlo nespolupracovat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Zkusit se má všechno, tak to ještě musím sehnat ořech 41 
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
9mm kolík z kvaliního materiálu (pevnostní šroub) se nakrátko nestřihne aní třímetrovou pákou teoretici. 
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Psali tam o 9ti milimetrovém vrtáku, jako o aretaci v setrvačníku.
Nikdy sem tohle nepolevoval tak si nechám poradit vo je lepší, jestli vrták v setrvačníku a nebo přes ten startér.
Je nějaká třetí varianta?
Nikdy sem tohle nepolevoval tak si nechám poradit vo je lepší, jestli vrták v setrvačníku a nebo přes ten startér.
Je nějaká třetí varianta?
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Na třístovce je v setrváku na horní úvrať a zajištění potřeba asi 7mm kolík a povoloval jsem řemenici za ta léta co LR servisuju minimálně stokrát a ten přípravek s kolíkem vyrobeným ze šroubu M8 dvacet let stejnej 
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Starterem to dělají amatéři, kteří si neumí sehnat, nebo vyrobit přípravek.
Starter nemá cit, který máš v rukách.
Viděl jsem už ulomený zub z věnce setrvačníku od starteru.
Starter nemá cit, který máš v rukách.
Viděl jsem už ulomený zub z věnce setrvačníku od starteru.
Děkuji za pomoc,
Jen by mně zajímalo, kolik je ještě v provozu motorů 19J, co sem četl tak to nejsou moc povedené a oblíbené motory :-D :-D
Jen by mně zajímalo, kolik je ještě v provozu motorů 19J, co sem četl tak to nejsou moc povedené a oblíbené motory :-D :-D