Ahoj všem,
asi se to tu řešilo ale nic konkrétního jsem na můj model auta nenašel.
Vlastním vůz Land Rover Discovery Sport / L550
2.0 TD - 110KW 4x4 R.V. 2017 a bohužel s prvními mrazíky mi to hlásí slabou baterií a tak je čas na výměnu. Má otázka tedy zní.... můžu si sám vyměnit baterií ? Nebo v tom je háček?
Díky za vaše odpovědi
Výměna akumulátoru
Moderátor: Miky_CZ
-
ICEEMAN
- tel.: 608406460
- auto: L550 Discovery Sport
Re: Výměna akumulátoru
Zrovna nedávno jsem se o tom bavil s jedním servisákem.
Technicky to samozřejmě lze, auto bude fungovat dál, nejspíš ale nebudou fungovat nějaké specifické funkce - např. Start-Stop systém.
S tím by se kdekdo asi smířil a konkrétně tuto funkci klidně oželel, ale problém je, že na palubce se to bude pořád hlásit jako chyba.
No a baterka se taky nebude dobíjet optimálně.
Prostě vyměnit můžeš, auto jezdit bude, ale bude chtít brzkou návštěvu na diagnostice, kde se autu jednoduše řekne: "Hej, máš tam novou baterku."
Toť vše.
Technicky to samozřejmě lze, auto bude fungovat dál, nejspíš ale nebudou fungovat nějaké specifické funkce - např. Start-Stop systém.
S tím by se kdekdo asi smířil a konkrétně tuto funkci klidně oželel, ale problém je, že na palubce se to bude pořád hlásit jako chyba.
No a baterka se taky nebude dobíjet optimálně.
Prostě vyměnit můžeš, auto jezdit bude, ale bude chtít brzkou návštěvu na diagnostice, kde se autu jednoduše řekne: "Hej, máš tam novou baterku."
Toť vše.
L550 Discovery Sport I 2.0 benzín (r.v.10/2019, MY2020)