prosim o pomoc, trasie mi auto

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
blue_p38

prosim o pomoc, trasie mi auto

#1 Příspěvek od blue_p38 » včera, 22:27

ahoj vospolok

bol by niekto ochotny mi pomoct/poradit pri hladani zdroja vibracii/trasenia mojej P38?
je to 98 2.5D A/T, pred dvoma tyzdnami som prekonal hranicu 300k.

foto»»» https://scontent.fbts12-1.fna.fbcdn.net ... e=687740F9

opis: najviac to citit na novych, rovnych cestach a objavuje sa to v rychlosti nad 80km/h, pri 90 a vyssie je to viac citelne. prejavuje sa to tak, ze z pozicie sofera citim, ze sa cele auto podomnou trasie, pozriem sa na spolujazdcovu sedacku a vidim ,ze ju trasie, sem tam to citim aj to volante,ale najsialenejsie na tom je to, ze niekedy sa to prejavuje vyraznejsie a inokedy zas menej..( nechcem si nic nahovarat,ale akoby po zahriati sa to trosku zmierni,ale mozno mi uz z toho drbe) :D

nejake trasenie a vibrovanie auta som zazival uz ked som ho kupil,ale urobil som mu uz nejaky servis, takze uz je to ovela lepsie,ale stale mi tam nieco trasie a nesmierne ma to serie,lebo neviem co to sposobuje... a zas hodit do toho bezhlavo dalsich 1500-2000eur mi nepride uplne rozumne.

zoznam veci,ktore som na aute riesil:
1. nove pneu (stare boli viditelne roztancovane)
2. vsetky 4 disky boli skontrolovane a zrovnane
3. na prednej naprave vymenene vsetko co malo cap
4. novy tlmic riadenia
5. nove silenty prednej a zadnej panhardky
6. nove silenty prednych ramien ( 3ks silent na rameno-radius arm)
7. nove ulozenia motora a A/T prevodovky
8. nova hardy spojka a 3x kardanovy kriz + kardany boli dynamicky vyvazene
9. nove lozisko s nabojom u spolujazdca ( na starom naboji som nameral vysoku hadzavost, tym padom tancoval aj kotuc, ten som dal zrovnat. ostatne naboje a kotuce hadzavost v norme)
10. nove oba homokineticke klby vpredu + obe tehlice som vyskovo nastavil (nechal som si vyrobit pripravok).
11.4x nove mechy + 4x nove tlmice
12. omrkol som aj flex plate ( ten taky trojuholnik, co je uchyteny o hydromenic), ci nieje pri jednom z 3 srobov utrhnuty,ale nieje.
13. na skusku som demontoval aj zadny kardan a bubon rucnej brzdy,ale bez zmeny
14. este nieco,ale teraz mi nenapadne

este mi napada, ze by to mohol robit hydromenic, sice mi funguje,ale kto vie..(aj som pre istotu vymenil olej v prevodovke na 2x s tym, ze "trosku preplach" + hydromenic ten som este nikdy nemenil a mam trosku obavu aka by bola kvalita repasu..

nuz a po tomto vsetkom mi auto pod zadkom stale trasie.. :dance

viete mi niekto nejak prosim poradit co skontrolovat,pripadne co by to mohlo sposobovat?

Amon
tel.: 774882368
auto: ex RR P38

Re: prosim o pomoc, trasie mi auto

#2 Příspěvek od Amon » dnes, 08:16

Delal mi to hydromenic. Vzdycky z 3 na 4 se auto klepalo a zarazeni 4 trvalo o par sekund dele. Delalo to hlavne v zatezi - treba pri jizde do kopce. Z kopce to byly slabe vibrace a zarazeni vyssiho stupne bylo bez obtizi.

blue_p38

Re: prosim o pomoc, trasie mi auto

#3 Příspěvek od blue_p38 » před 53 minutami

no dam urobit ten hydromenic este,ale ked uz ani to nepomoze, tak mega pruser.. to bude asi konecna :ne

Odpovědět