Ahoj,
potřebuji poradit, jak a kde mohu obnovit VIN kód pro P38. Původní je zcela zrezivělý a auto nelze přepsat.
Díky za radu
Ziggi
obnova VIN kódu.
- Jenda91td4
- tel.: 737544903
- auto: F1 D2
Re: obnova VIN kódu.
Nejdřív na STK na evidenčku. Tam Ti napíšou že je nečitelný VIN. S tím na úřad, tam kouknou na fotku. Pokud je číslo úplně pryč tak přes Helpreg, pokud je aspoň nějaké číslo vidět tak to stačí přes úřad. Napíšou Ti protokol, řeknou Ti kde to razí, tam necháš vyrazit, s fotkama a protokolem zpátky na úřad kde Ti vystaví nový malý techničák a zpátky na STK kde Ti to zase vyfotí a dají do systému. Zkus vzít jemný šmirgl a lehce přebrousit. Někdy to číslo aspoň částečně vyleze. Před týdnem jsem ten triatlon absolvoval a právě po přebroušení jsem pár znaků objevil.
OK. díky moc
.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Několikrát jsem to řešil, první opravdu lehké přebroušení, pokud nestačilo, tak potřít křídou a setřít přebytky, aby křída zůstala ve zbytcích důlků. Když nestačilo ani to, tak stříknout lehce bílou barvou a následně si vzít ostré škrabátko a barvu oškrabat z míst, kde být nemá a nechat jenom v místech důlků vlastního textu VIN. Když to bude čitelné, tak zafixovat bezbarvým lakem. Ve výsledku stejně bude nutné nově vyrazit, ale cílem je, aby se nemuselo auto složitě ztotožňovat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo