Je mozne vymenit, len manzetu?
Rychlo dotazy
Re: Rychlo dotazy
Dakujem za info.
Jde to, ale čep už podle mě bude vydařený, pokud je manžeta rupla nějakou dobu. . .
Tyčka spojkového valce- plastik
Hoši jak řešíte situaci, kdy na vás při výměně spojkového valce vypadne tlačná tyčka s tím plastem na konci? Koupíte nový a snažíte se ho tam tou dírou cvaknout do vypínací páky? Nebo dáte tyčku bez něj? Je na ní ulomený zobák.Proto v pace nedržela. . .
- Adam P.
- tel.: 777241654
- auto: defík 130 TD5 2001
čau. dotaz - dveře u řidiče, spodní pant. jak se dostanu k matickam? k tem co jsou na kastli. ne k tem ve dveřích, tam je to jasne. dík.
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)
Ta matice je na plechu kterej je chycenej za plech kastle.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- Adam P.
tak buď jsem se v te tvoji fotce ztratil, nebo to mám jinak. já nechapu, jak se tam mám dostat. zevnitř auta je plech, zadna díra. ze spodu to taky nejde. směrem od podbehu sice otvor je, ale těsně před místem, kde jsou matičky je taky plechová přepážka
nejlíp mne z toho vychází vyrezat si díru tam, jak to mám vyfocene. a o tom, ze je to kousnute a jeden šroub jsem už urval a druhým nepohnu a budu ho muset odvrtat, se nemusím vůbec zmiňovat
dík.
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)
Aha, to byla fotka bulkheadu z venku. Pokud se to kouslo tak odvrtat šrouby aby šel stahnout pant, a pak budeš muset ty trčící zbytky štoubů u kastle odříznout jinak by ta matka na tom plechu nešla stahnout do boku.
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Matice se zevnitř ze sloupku vyndávaji tyčkou s magnetem. Teda pokud ti spadla dolů. Jinak ji kleštěmi vypáčíš ven tou dírou mezi nimi.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
-
šroub kousnutej v tý matce , která je tam jen tak vložena !! ,tak vodvrtání bude menší horor .protože se to celý protáčí a bude potřeba nejdřív vykružovákem 30-40 mm do sloupku ze vnitř vykružit díru, abyse dostal k tý matce.
Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
- Adam P.
jo jo, už jsem se díval na nějaká videa, abych vůbec pochopil, jak je to dělané. to je teda fakt vrchol inženýrství, to takto dementně vymyslet. jasné, jediná cesta je udělat si přístup zevnitř auta. vyříznu tam díru. z venku to pak vezmu opatrně přes pant flexou. tím přeříznu ty šrouby a pak je tou dírou zevnitř vytáhnu. no a pak to dám normálka na podložky a matičky, už tam bude dobrý přístup, tak to bude v pohodě. no prácička zas na celý večer, s čelovkou, pěkně venku v zimě na dovře... jupíííí! 
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já jsem vždy "jenom" odvrtal šrouby, abych mohl oddělat pant, a potom už to šlo odpreparovat. Díru do sloupku zevnitř bych nedělal, bez jeho dalšího zesílení. On ten sloupek není zrovna moc pevný sám o sobě, ale podle mě není důvod proč to ještě zhoršovat. Když se tam dají nové matky a šrouby a pořádně se to zapatlá něčím proti korozi (měděná vazelína nebo něco lepšího), tak znovu už to řešit nebudeš.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Už jsem vykružil "pár " děr do spodku sloupků Def. za tím to účelem -ani jedno auto se po tom to zásahu nerozsypalo.
Na tu vykruženou díru -jakož to montážní otvor
, je dobrý dát patřičnou plast. záslepku ,aby tam nepadal bordel.
Novou matku je taky dobrý přivařit na silnější (2mm) kousek plechu ,aby pro příště při povolování byla aretována proti protáčení. Pokud tam dáš nerezový šrouby ,tak je nezapomenout namazat grafit. vazelinou , páč se rády časem zakousnou.

Na tu vykruženou díru -jakož to montážní otvor

Novou matku je taky dobrý přivařit na silnější (2mm) kousek plechu ,aby pro příště při povolování byla aretována proti protáčení. Pokud tam dáš nerezový šrouby ,tak je nezapomenout namazat grafit. vazelinou , páč se rády časem zakousnou.
... ano presne tak som to robil pred rokmi. Kvalitnu hustu medenu vazelinu (usetil som na Polyphaser bleskoistkach) na nove sruby a matice dookola v stlpiku vyvoskovat.MadTom píše: 21 říj 2024 12:27Když se tam dají nové matky a šrouby a pořádně se to zapatlá něčím proti korozi (měděná vazelína nebo něco lepšího), tak znovu už to řešit nebudeš.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já neříkám, že se to auto rozpadne, ale co jsem viděl Defa po nehodě, tak v tom doopravdy sedět v tu chvíli nechci. Tak proč to ještě zhoršovat. Já jsem při úvaze o roll cage uvažoval o vyztužení tohoto sloupku zevnitř auta - už jsem to i viděl udělané, namísto toho, aby se snažil dávat sloupek klece dovnitř auta, kde není místo na hlavu a vůbec, nebo zvenku, kde potom zavazí druhé řadě dveří.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Kastle na Defendru není vůbec pevná -je to hrachovina . Jakýkoliv roll cage apod. vorrichtung , pokud se pořádně neukotví přímo na šasí
, tak je to nebezpečná paráda ,protože když se auto např. převrátí ,tak tě tenhle vozdobná paráda ještě pořádně domačne do tý muchlanice zkroucených plechů . No co by lidi neudělali pro parádu 

-
Mě je to u prdele, každej je strujcem svýho osudu 

Já tedy nevím, ale že by byli v Safety Device úplní blbci? 

-
Naopak ! , jsou velice chytří a moc dobře vědí ,jak se dají vydělat prachy. 

Povedal ten čo nevie odvrtat šrób na pante...Kyanid Sodný píše: 21 říj 2024 18:45 Naopak ! , jsou velice chytří a moc dobře vědí ,jak se dají vydělat prachy.![]()
Defender 110 Tdi 1998