Příspěvek
od MadTom » 09 bře 2021 11:45
Na D2 i na 130ku mám jak zimáky, tak AT tak MT - většinou v rozměry 235/85/R16. Zimáky na zimu jsou jasné, MTčka dávám když je v plánu nějaké bahno a podobné. Na výlety a běžné ježdění ATčka, hlavně tedy na D2, 130kou jezdím jenom v blízkém okolí. Zatím nám to všude stačilo, spotřeba je nižší než na MT a to tak že je to doopravdy poznat. Měl jsem jak původní BFG AT resp. odpovídající protektory - vždy nějaké starší až staré, teď před pár lety jsem dal nové BTG AT KO2 a nestěžuji si. Uvidím, jak se budou chovat jako "ojeté", ale při prvním výletu do Bosny jsem docela koukal, jak to drželo i ve velmi hlubokém bahně. Na druhou stranu, kdybych jako obvykle jel sám, tak dojedu možná k tomu bahnu, ale určitě bych do něj nevjel. Takhle jsme jeli dva a já jsem doufal, že by mě případně vytáhli. Na první pohled to bahnu vypadalo hoooodně hluboké.
Klidně bych snesl ATčka co jsou trošku víc MT, ale plnokrevná MTčka s doopravdy hrubým vzorkem na naše ježdění po výletech určitě ne. Stačí mi to tady po okolí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo