prosím o radu zkušenějších.
Řeším teď L322 s M62, po výměně motoru běží motor v nouzáku a diagnostika hlásí chybu P1630 - Throttle position control error. Předchozí motor vařil, mj. bylo vyhřáté čidlo s kabelem od teplotního čidla termostatu. Tento konektor s kusem kabelu je nový, jinak to původně jezdilo do poslední chvíle.
Nyní nastartuji, ale motor netočí víc jak cca 2tis.ot, hlásí tuto chybu a není schopen ovládat škrtící klapku (ta se prostě nehne).
Škrtící klapku jsem zkoušel, potenciometry ukazují správně (přes live data), když připojím přímo 12v na motorek, tak se hýbe, ale na plynový pedál nereaguje.
Plynový pedál funguje jak má.
ECU jsem měl venku, na konektoru zrovna od této části kabeláže byl olej (tzn. od škrtící klapky, atd). Ale ECU vypadá dobře, není zoxidovaná, atd. Ani uvnitř nic nenaznačuje nějakému problému.
Zkusil jsem připojit i jinou motorovou ECU (s ní i ecu od immobilizéru a k tomu čip do klíče), motor nenastartoval kvůli immobilizéru (předpokládám, že chyběla ještě nějaká jednotka), ale zapalování se zapnulo a hlásilo to identickou závadu P1630. Po vymazání tam skočí vždy okamžitě znovu.
Kabely mezi ECU a klapkou jsem prozváněl a zdají se OK, nejsou ani mezi sebou zkratované.
Předpokládám, že mezi ECU a klapkou běží něco s "frekvencí", osciloskop bohužel nemám, ani s ním neumím, pokusil jsem se změřit alespoň napětí, jestli to něco ukáže oproti kostře a na obou stranách, tzn. v konektoru ECU i v konektoru klapky bylo shodně napětí cca 3,2V na obou vodičích ovládajících motor škrtící klapky.
Víc už mě bohužel nenapadá co vyzkoušet, poradíte prosím? Vše ostatní se zdá v pořádku, ani jiné chyby to nepíše.
Předem moc děkuji

L.