Ve Španělsku by nás zajímaly Pyreneje, případně jih, např. Sierra Nevada. Lze tam kempovat, jsou tam nějaké mírné offroad cesty? Co dálnice, placené? Na co si dát pozor? Lze se tam domluvit v AJ?
Plán cesty je někdy okolo 9/2019.
Díky za rady.
Moderátor: Miky_CZ
Ono ze zkušenosti není úplně jednoduchý potom v horách sehnat ATéčka 19tky. Pro ně je to dost atypický rozměr, takže v lepším případě seženeš silniční devatenáctky, což Ti na pokračování expedice nepomůže... Takže za mě je prostě lepší být připraven a když to jde, tak mít dvě rezervy. Když to prorazíš, tak ještě je řešení (knoty, servis atd.). Ale když to řízneš z boku, tak je dost často konec a guma je v háji. A v cestičky v albánských horách bývají občas hooodně uzoučké a jede se těsně kolem skály...MadTom píše: 08 úno 2019 20:20 K těm gumám - já bych to zase tak nehrotil, pokud jsou na autě slušná ATčka nebo MTčka, tak ty většinou mají slušnou odolnost proti průrazu. Na D2 jsem ještě gumu neudělal, ale je pravda, že 16" kola mají té gumy na sobě o dost víc než 19".
Co ale bylo hlavní, tak byla ochota pomoci a opravovat. Sice to chvilku trvalo, ale pneuservis obvolával co šlo, aby nějaké gumy sehnal. Takže základ je mít funkční dobrou rezervu s dobrým odolným pláštěm - tedy ne se silniční gumou. Na té se sice dojede, ale spíš domů, než do servisu a pokračovat ve výletu.