Podle mě olej v konektorech ničemu nevadí, on je docela dobře nevodivej, dokud není plnej kovových špon. Alespoň ty konektory v mastném prostředí nekorodují. Horší je, když ale nevodí. Do vstřikovačů pouští řídící jednotka napěťové impulzy 85V a cca 20A, jsou sice krátké, ale musí se tam procpat. Mě se před cca 6 lety stalo, že auto po nastartování běželo hezky, ale jakmile se ohřálo, tak to mělo snahu běžet na 4 válce a diagnostika hlásila takové věci, jako rozpojený okruh k jedno vstřikovači. Takže jsem měl podezření na vadný vstřikovač a očekával jsem drahou opravu. Nakonec to byla ptákovina - po ohřátí přestal spolehlivě vodit jeden z pinů na konektoru co se nasazuje přímo na vstřikovač. Oprava jednoduchá - sundat víko ventilů, vyndat svazek vstřikovačů, napružit v něm piny, vyměnit dva Okroužky na konektoru, který vede z hlavy ven, a když už to bylo otevřené, tak seřídit vůle na vstřikovačích. Od té doby mám klid. Ty malé konektory nejsou pro takto veliké proudy ideální a navíc cykly teplo/zima v motoru jim moc nepomáhají, takže piny v nich prostě měknou.
Následně jsem s podobným problémem opravoval několik aut. U jednoho majitel postupně vyměnil několik svazků ke vstřikovačů, a furt to nebylo ono. Vždy vzal nějaký z druhovýroby, kvůli ceně. Naštěstí si ten původní originál schoval. Tak jsme ho napružili, dali nové Okroužky a od té doby měl klid. Mám dojem, že některé z lišt z druhovýroby byly špatné už z výroby.
A co se týče zatékání oleje - skrz konektor v hlavě neproteče - piny jsou tam zalité a nemají dírky. Protoče to okolo konektoru, kde je to těsněné dvě Okroužky. Ty i když jsou nějaké modré silikonové, tak pokaždé když jsem to z hlavy vyndal, tak už nebyly kulaté, ale hranaté - prostě to netěsnilo. A když takhle olej proteče do protikusu konektoru na kabelové svazku v motorovém prostoru, tak tam už piny nejsou zalité, ale jsou volně a olej krásně vcucne až do kabelového svazku.
Zažil jsem jednou, že olej vadil v řídící jednotce - nebyla zašroubovaná, oleje v ní bylo tak půl deci a byl smíchanej s vodou, jak s autem občas brodili a jednotku koupali. To byl ale podle mě docela extrém. Jednotku nezašroubovávali, aby z ní byly schopni rychleji vylít vodu.

A takto fungovali několik let. Asi úspěšně, protože problém nastal až po té, co celou jednotku dali do igelitového pytle, kam voda a olej natekla, ale už nevytekla.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo