Koupim Discovery I - koupeno, mozno SMAZAT

Moderátor: stan

Zamčeno
Zpráva
Autor
Serpin
auto: Disco 300Tdi
Kontaktovat uživatele:

Koupim Discovery I - koupeno, mozno SMAZAT

#1 Příspěvek od Serpin » 12 srp 2016 15:42

Ahoj,
rad bych si koupil sveho prvniho Land Rovera a to Discovery I. Idealne 5ti dverovou tristovku ve slusnem stavu. I 3dverovou bych snesl. Zda manual nebo automat je mi jedno.

Predstavuju si auto schopne projit STK . Mechanicky i "elektricky" v poradku + sem tam nevelka koroze karoserie. Ram musi byt v poradku. Koroze nesmi branit normalnimu provozu.
Nejaky ten sram mi nevadi. Interier by nemel byt uplne vybydleny.

Auto by melo byt prevazne na ryby, houbareni a sem tam na nejaky ten vylet. Obcas bych v nem i prespal.
Zadny velky offroad ambice nemam. Staci mi tedy seriovka se slusnejma gumama. I bych ji uprednostnoval.
Muj predpokladany rocni najezd nebude moc velky - pocitam max do 5000km. Na normalni jezdeni mam Mondeo v plynu.

Na aute si sam bohuzel nic neudelam. Chybi znalosti, prostory, naradi i zdravi. Kvuli svym zdravotnim problemum bych potreboval, aby DI byla spolehliva a nikde me nenechala - pokud mozno.
Disco bych chtel postupne nechavat vyvarovat atd. Proste daval dokupy (idealne u nekoho z Vas kdo jste v dosahu)

Prosim o pripadne nabidky aut ktere opravdu znate.

Cenovy strop mam jen 70 000,- presto doufam, ze by se nejaky pekny LR mohl najit.

Diky Serpin
Naposledy upravil(a) Serpin dne 16 zář 2016 13:36, celkem upraveno 1 x.

tomáš štěpnička

Re: Koupim Discovery I

#2 Příspěvek od tomáš štěpnička » 15 srp 2016 14:51

ahoj.tak to se radši poohlédni u jiné značky ...... zaprvé za 70 asi pěkná nebude a spolehlivá u vůbec ne.....bude potřeba aby si pod tím občas ležel
na tvé potřeby by možná stačilo i nějaké SUV

Serpin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Serpin » 15 srp 2016 17:13

Nechci SUV - chci neco starsiho co v sobe nema metrak elektroniky, co ma ram a co se da vyvarit. Kluku, kteri se tim zivi je tu na foru dost. Tak jim treba necham neco vydelat :)

To, ze nejsem schopnej auto sam servisovat znamena, ze nemuzu vlastnit LR? :beer
Me se offroady moc libi. Proto pokukuju po diskosce, ktera mi prijde nejlepsi v pomeru "cena/vykon" Tedy nejlepsi off co muzu za ty penize dostat.
Za 70 000,- si predstavuju neco co tu nedavno nabizel Kryten nebo sixfeet.under... Takze mi to tak nerealny neprijde.
Samozrejme vim, ze to auto bude chtit peci - s tim pocitam. (bud pomuzou kamaradi a nebo proste servis)

Psal jsem, ze nemam zadne vetsi offroadove ambice - to ovsem neznamena, ze terenni potencial Discovery obcas nevyuziju.
Co se spolehlivosti tyce jsem to myslel tak, abych proste pokazdy (az na drobne vyjimky) dojel autem domu. To snad ocekava od auta kazdy - je mi jasny, ze na kazdem aute se muze neco pokazit. Nebo podle tebe je Discovery I mene spolehliva nez prumerne SUV nebo offroad?

Tvuj post beru jako dobre minenou radu, proto se ti snazim vic objasnit co me k touze po DI vede. :beer

tomáš štěpnička

#4 Příspěvek od tomáš štěpnička » 15 srp 2016 19:38

ale jo,za ty peníze nabízí opravdu dost schopností ...komfort i schopnost v terénu a to při nízké spotřebě.ale bacha na hnací ústrojí....tedy převody ...hlavně nápravy ...diferáky odcházejí poměrně rády a pak nezbývá než pod to lehnout vyndat kardan a poloosy abys dojel dom

kryten
tel.: +420606042322

#5 Příspěvek od kryten » 15 srp 2016 19:43

Nenech se odradit Tomovými názory :wink: on je hodnej kluk ale má je dost specifický...jako kdyby neměl Land Rovery rád,ale přitom má... :grin:
Za ty peníze to reálné je,spolehlivá bude,ale určitě ne bez koroze...ale to už jsi myslím poznal...

tomáš štěpnička

#6 Příspěvek od tomáš štěpnička » 15 srp 2016 20:06

je totak...LR mám rád :inlove ,ale je fakt že těch polámaných difů je na lr nějak moc ...třeba je to jen tím že lidi neuměj jezdit,ale je to časté ....já zatím louskl jen jeden,ale já taky jezdím opatrně :wink:

Serpin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Serpin » 15 srp 2016 20:20

Ja verim, ze to mysli dobre. Taky verim, ze se nejaky sikovny auto pro me najde.

Pokud by mel nekdo zrovna cas a naladu, tak se muzeme dohodnout i na tom, ze by se mnou dojel okouknout pripadne i trochu zaservisoval nejaky kloudny disko z inzeratu. (samozrejme vse za uplatu) Na bazosi nejaky jsou...

zidon
auto: DI, UAZ, Vitara, D1
Bydliště: Pelhrimov (obcas Hlinsko vC.) ;-) POVOLANI: Zachranar(aneb poslani k posrani :D)

#8 Příspěvek od zidon » 15 srp 2016 23:04

Ahoj. Mrkni na tohohle.: https://auto.bazos.cz/inzerat/63983555/ ... 00-Tdi.php
Vypada hodne pekne za ty penize ... A pise dohoda ;-)
Cim lepsi gumy tim dal se jde pro traktor :D
FOTO: http://zidon155.rajce.idnes.cz/
VIDEO: https://www.youtube.com/user/zidon155

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od VencaZE » 15 srp 2016 23:07

Ahoj, mám jednu D1 která je sice toho času zamluvená ale třeba to nedopadne a bude zas volná. Ale čas na ni budu mít až někdy na podzim :/.
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=28515
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

kupec18
auto: D1 300tdi

#10 Příspěvek od kupec18 » 15 srp 2016 23:45

Ahoj, Já bych to taky neviděl tak černě, ono tě to auto časem naučí , být poloviční mechanik.

Serpin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Serpin » 16 srp 2016 00:09

Po ty z Pribrami pokukuju.
Chtel jsem ale nejdriv zkusit sehnat auto tady na foru od nejakeho mistniho gentlemana :cool

Cervotoc se mi libi, aby jsme to tu moc nezaplevelovali pisnu ti SZ.

kupec18:
dik za podporu :)

reissinger
tel.: 777008501
auto: Disco I, P38

#12 Příspěvek od reissinger » 01 zář 2016 16:50

Ahoj.Jestli ještě něco scháníš.tak já budu svoji Dl 300 prodávat.Príští týden ji určitě dám sem na forum i s celým popisem a fotkama.Jinak jsem z Písku a předběžné info. na tele.777 008 501.Ale jenom o weekendu .jinak jsem v Německu.Ahoj Martin,

Serpin
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Serpin » 01 zář 2016 17:10

Ahoj, diky za nabidku, ale ja jsem tento tyden slozil zalohu za tu co tu nabizi ondra44.
Takze pokud se nic nepo... tak uz Diskosku mam.

Kazdopadne sem urcite nabidku dej, nejen ja, ale i ostatni se radi podivaji.

Serpin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Serpin » 16 zář 2016 13:36

Tak uz jsem hrdym majitelem Discovery. Diky Ondrovi a Vencovi za spolupraci :beer

Zamčeno