Příspěvek
od default » 22 led 2016 13:02
Tyhle sruby miluje Alena
na dvou takových jsem se podílel (F.R. ČECH a KVASNIČKA - 3A Taxi) a není to stavba na rok... ono si to dřevo totiž musí sednout...
Já jsem bydlel od narození v paneláku, pak jsem se přestěhoval do Karlína do klasického starého domu a teď máme barák za Prahou.
Největší rozdíl vidím v tom, že si:
u baráku postavím bazén - v létě bezva koupání (zatím nafukovací, ale jednou...)
dcera tam má vlastní dětské hřiště - nejsou tam žádné jehly a ani zvířecí "pozůstatky"
do lesa to mám cca 30m
příroda všade okolo (divočáky mohu střílet z balkonu)
třešně, ořechy, borůvky, jablka, rybíz, hruška, atd. vše roste samo (záhony zatím nemáme - nejsme zrovna zemědělci)
Jen je pravda že jsme v rámci té stavby na ničem nešetřili. Dům kreslil architekt (a rok nám trvalo než jsme se shodli) a způsob jakým to umí pracovat se sluncem je neskutečný. Technologie jsem si dělal sám (voda v nerezu Viega, elektro, MaR, odhlučněná kanalizace, atd.). A ANO je to nesmyslně drahé. Rozdíl mezi cenou PPR a nerezu na vodě si najděte na netu sami. Topení + TUV má v současnosti 3 zdroje (kondenzační kotel Viessmann + krb s teplovodní vložkou + termosolární panely Viessmann) s možností dopojení tepelného čerpadla (přípravu mám).
Cihla je 36,5 vysypaná perlitem + 16 vata + zateplené vnitřní omítky, venku silikonová omítka Weber 3,5mm
No a tím že se nikde nešetřilo to zatím vypadá, že to má větší životnost než já... zatím...
Jenže je to za jinou cenu než je běžně zvykem. Ale po pravdě celou technologii jsem si udělal sám (neb se tím živím) a ten materiál si taky umím pořídit za jiné ceny než je běžně zvykem. Jediné co jsme tvrdě zaplatili byl architekt + firma na hrubou stavbu.
Stavební firma měla na začátku trošku problém - platili jsme si svého vlastního dozora... a to bych každému doporučil. Znal jsem ho z práce (a ježto jsem věděl že nic neodpustí tak jsem ho najal). Z pohledu montážní firmy je to naprostý debil, který bazíruje na nesmyslech. Z pohledu investora je to k nezaplacení...
No klidně mohu pokračovat - stačí se zeptat.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109