Zatím inzeruji pouze zde, tak uvidíme, jaký bude zájem.
Takže k autu : Jedná se ještě o starou devadesátku rok 1986, atmosferický diesel 2.5D kód motoru 12J,převodovka LT77 5 rychlostí, uzávěrka mezinápravy, kromě rádia s USB skoro bez výbavy
Opravy a pozitiva:
1)Týden po koupi výměna hlavní převodovky za zánovní z Českého Dubu – prasklý hlavní hřídel
2)Výměna spojkového válce
3)Výměna vodní pumpy
4)Výměna všech náplní
5)Nové všechny čepy na přední nápravě a spojovačce
6)Výměna kardanových křížů
7)Nová ložiska v obou zadních kolech

9)Oprava ruční brzdy – utržený lanovod
10)Ekologická daň 10 000 zaplacena
11)Nový komplet zámek na řidičovu stranu
12)Opravená elektroinstalace – mlhovka,kontrolky na palubce,přední mlhovky,kontrolka mezinápravy,brzdová světla, parkovačky – nechodilo skoro nic
13)Výměna ventilátoru topení – zadřený
14)Po dvou návštěvách úřadu konečně zapsané pneu 7,5x16 a taky tažné na 3500kg
15)Nové těsnění pod výfukové potrubí + nová přední výfuková trubka
Karoserie je bez koroze včetně všech dveří, blatníků,podběhů, prahů a podlah
Rám je čistý, nevařený,nezkroucený, chycený pouze z vnější strany u zadního crossmemberu na pravé straně.Zadní crossmember v dobrém stavu, zatím netřeba měnit.
Motor chytá na otočení, nebere olej ani vodu, převodovka suchá, redukce lehce rosí, ale nekape.
Řadit do hlavní převodky jde po výměně už i malíčkem.
Nápravy absolutně suché, za původního majitele opískované a přetěsněné.
Negativa:
1)Neoriginální sedačky – originály v pěkném stavu dám k autu
2)Neoriginální volant – originál přidám k autu
3)Předělané interierové plasty – původní k autu
4)Mezi 45-55 km/h hučí zadní diferenciál, pak ztichne a je ticho.Olej při vylití byl čistý, žádná vůle taky nezaznamenána. Když jsem to chtěl řešit, tak mi bylo řečeno, že pokud byl čistý olej, tak je to zbytečné.
5)Ke spolujezdci nutno koupit novou vložku zámku – jde zamykat pouze zacvaknutím čudlíku zevnitř.
6)Rosí olejová vana v zadní části motoru – nekape ani nedělá fleky, ale je to orosené.
7)Dost volné panty u předních dveří – přidám sadu úplně nových pantů v ceně
Cenovku si představuju 145 000 – moje kupní cena byla 120 000, investice po dovozu dalších 25 000 jen za materiál bez práce. O ceně nesmlouvám. Než jsem tento kus koupil, viděl jsem tři podstatně dražší kusy a skoro jsem brečel, v jakém byly stavu.
Vše jsem pečlivě nafotil,viz.odkaz na rajče. Nějaké detaily mohu po dohodě dofotit.
Při rychlém jednání přidám 3 ks zánovních A/T kol 235/70/16 a také CB anténu a CB stanici Harry II.Dále 2ks nových kardanových křížů + vše,co tu k tomu najdu.
Po dohodě mohu dodat kontakt na člověka, co má bořenou devadesátku s motorem 200TDI, pokud by někomu nestačil výkon atmosférického motoru.
http://gazikar.rajce.idnes.cz/LR90/