drncici az zvonivy zvuk od klin.remene na pohon klimy a alt.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Krasty

drncici az zvonivy zvuk od klin.remene na pohon klimy a alt.

#1 Příspěvek od Krasty » 28 lis 2014 06:58

A kdyz uz jsem vymenil olej v diferaku, vymenil loziska na kardanu (VCU) a nasadil ho, tak se zacal ozyvat divnej zvonici, cinkajici zvuk od klinoveho remene na alternatoru. To asi abych nespichnul, ze to auto chvili fungovalo jak ma :-)
Vim, ze to je jeden z dotazu, kterej tu vsichni mame radi....

Ten zvuk neni zavislej na otackach...hezky to tam jakoby zvoni, cinka...obcas to teda ztichne, ale tak 5% casu, jinak to furt zvoni. (V me hlave mi obcas zvoni taky, ale tohle je jinej zvuk :drunk ) Najel jsem na rampu a motor bezel a tam to takhle znelo. Rikam si, ze vymenou remene nic nezkazim, ale co dal? Neni potreba vyjma kladky vymenit i nejake loziska v remenicich? Setkal jste se s tim nekdo? Stejne asi to dam do servisu nez neco budu objednavat. Jen se tady tak pri patku dotazuju, cim to muze byt.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: drncici az zvonivy zvuk od klin.remene na pohon klimy a

#2 Příspěvek od MadTom » 28 lis 2014 09:06

Sundat řemen a rukou zkusit včechny kladky a řemenice, jestli se točí správně - tedy jestli ložiska v nich nejsou na odchodu. Pokud někde jsou, tak výměna řemene, pokud vůbec pomůže, tak jenom na krátko.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět