Zdravím všechny na fóru, prosím o názor, zkušenost, tipy... (vlastním Free I, 2.0 Td4, r.v. 2004, automat)
Minulý týden se mi rozsvítila kontrolka "porucha motoru" - oranžová, co vypadá jak ponorka či vrtulník (má to být ale motor:) Podle manuálu (laicky parafrázováno) se s tím dá ještě chvíli jezdit, než budou mít v autoservisu čas. Druhý den jsem jel na diagnostiku (auto jinak jede normálně, bezezměny), přičemž cestou kontrolka zhasla. Nicméně záznam byl "Turbokompresorový plnící systém - výkon".
Protože jsem lempl, tak jsem zatím nic neřešil. Dnes se mi ta kontrolka rozsvítila znova. Co se týče auta, tak jsem celkem diletant. Ale předpokládám, že hned nemusí být v pytly celé turbo. Táhlo turba, nizký tlak v palivovem potrubí,váha vzduchu či nějaká milosrdnější závada?
Turbodmychadlo - problém?
Moderátor: Safraporte
Re: Turbodmychadlo - problém?
V prvom rade prekontroluj prípadne vymeň všetky tenké hadičky / podtlak /. Môže ísť o sanie falošného vzduchu a tým zníženie podtlaku v turbodmýchadle. Natáčanie lopatiek.
Potom nasleduje: snímač tlaku sacieho potrubia,váha vzduchu,podtlakový regulátor turba všetko prečistiť..... v poslednom rade GO turba, alebo výmena za nové.
Najlacnejšia varianta do 100 eur najdrahšia do 1000 eur. Miki.
Potom nasleduje: snímač tlaku sacieho potrubia,váha vzduchu,podtlakový regulátor turba všetko prečistiť..... v poslednom rade GO turba, alebo výmena za nové.
Najlacnejšia varianta do 100 eur najdrahšia do 1000 eur. Miki.
bych to tipoval na regulaci
Mně se před časem tato kontrolka ukázala také. Diagnostika ukázala na nedostatečný tlak v palivové soustavě.
Vyměněno podávací čerpadlo a vše OK.
Zdravím a držím palce !
Vyměněno podávací čerpadlo a vše OK.
Zdravím a držím palce !
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Není prasklá hadice od turba? To by to ale mělo nižší výkon...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
Zdravím, a kde najdu snímač tlaku sacího potrubí a podtlakový regulátor turba ?
Aby byl člověk v obraze, měl by vědět, kde co je. Proto jsem dával i na vlákno dotaz na umístění čidel a snímačů na 2,O Di, zatím bez reakce.
Aby byl člověk v obraze, měl by vědět, kde co je. Proto jsem dával i na vlákno dotaz na umístění čidel a snímačů na 2,O Di, zatím bez reakce.