Spotreba pred a po Chipe P38
-
- auto: Future: RR P38
Spotreba pred a po Chipe P38
Ahojte nedávno som pri hľadaní skúšal viacero P38-čiek 2.5L a zaujala ma spotreba po Chipe nárast okolo 30 koní a takmer 2 litre nižšia spotreba, aké sú vaše skúsenosti? je možný taký rapídny rozdiel alebo bolo to bez chipu malo spotrebu z akéhosi dôvodu privysokú?
- FRANKIE
- tel.: 00421907981729
- auto: P38 2,5 DSE
Re: Spotreba pred a po Chipe P38
o chipe je tu uz pisane dost, ale o tom by vedel pisat dvorny chipmann Kokesek cip od neho je supersky
- Stanislav Bedi
- tel.: +421907444887
- auto: P38 2.5TD
A hlavne v automate je to uplne super v manuali sa mi to nepacilo ani pred ani po ale ja chodim stale s vozikom a dvojkarouFRANKIE píše:o chipe je tu uz pisane dost, ale o tom by vedel pisat dvorny chipmann Kokesek cip od neho je supersky
- cibajs
- tel.: 0911 739 593
- auto: RR P38 2,5DSE
Chip od Kokeška = moja spokojnosť. Spotreba z cca 10-11 je 7,5-8 a palubný pc píše 7,4. Auto má ťah od 1500 ot/min a nie od 2000 ot/min ako sériovka a malo by to mať akolo 170 koníkov. Mám to manuál a nejazdim len predpisovo.
-
- auto: Future: RR P38

ahojte chalani pred tyzdnom som si kupil RR P38 2.5l kde to mozem dat chipnut? date mi na toho chalana cislo prosim. je to automat.
Ahojte, takze som sa odhodlal aj ja pre chip od Kokeska a po prejdeni prvych 100 km je to tam. Auto o poznanie lepsie taha. Je to citit hlavne do kopca kedy nepodraduje hned a tym padom nielietaju otacky hore dole. Predtym auto len hucalo a otacky lietali cez 3000 a auto nemalo tah. Co sa tyka spotreby klesla na 7,1 litra z 8,5.Jazdil som zatial len mimo mesto do rychlosti 100 km/h. Auto zacalo urcite lepsie akcelerovat, dokonca som zacal konecne ostatne auta obiehat. Predtym do bolo naopak, vsetci pri rozbiehani mimo obce obiehali mna. Tahavam tiez 1,5 tonovy dvojnapravovy, 8 metrvov dlhy karavan, kde mam spotrebu od 13-13,5 litra pri rychlosti do 90km/h - pred upravou. Zatial som ho este netahal, ale sameho ma zaujma aky bude tah a spotreba, takze urcite dam vediet co to bude robit.
Ozyvam sa hned ako bude vysledok, ale zatial hodnotim len kladne danu upravu a dakujem Kokeskovy za rychly zasah
.
Ozyvam sa hned ako bude vysledok, ale zatial hodnotim len kladne danu upravu a dakujem Kokeskovy za rychly zasah

-
- tel.: +420 775347939
- auto: ex Range Rover P38
ta hra s tím, který chip dá víc koní se mi líbí
je to jako " nikdo Vám nedá tolik, jako já slíbím" 
podstatnější je ten pocit a zkušenosti uživatelů.
I já užívám ke spokojenosti chip od Kokeška (vlastně tak nějak celé jeho auto) a můžu doporučit.
Nezapomeňte, že je potřeba se k tomu autu i následně slušně chovat. Je tam po chipu více paliva = více tepla.
A k té spotřebě - zjistěte si reálnou při tankování a ne tu podle palubního počítače. Ta je chipem zkreslená.
I já jsem jednou jel za 6,3l/100, ale takový ecowagen to zase není

podstatnější je ten pocit a zkušenosti uživatelů.
I já užívám ke spokojenosti chip od Kokeška (vlastně tak nějak celé jeho auto) a můžu doporučit.
Nezapomeňte, že je potřeba se k tomu autu i následně slušně chovat. Je tam po chipu více paliva = více tepla.
A k té spotřebě - zjistěte si reálnou při tankování a ne tu podle palubního počítače. Ta je chipem zkreslená.
I já jsem jednou jel za 6,3l/100, ale takový ecowagen to zase není

aktualna skusenost z chipom od Kokeska. Auto RR2.5DSE, r.v.2000, automat.
Auto ma citelne lepsi zatah odspodu. Celkovo je vyrazne zivsie a ma lepsie priebeh radenia. Spotreba klesla z 11.5 na 10.7 (podla palubneho pocitaca- pred aj po chipe jazda na dialnici 130km/h na tempomat - tzn. skoro laboratorne podmienky). Ale kvoli spotrebe som to nerobil a zvyseny vykon budem urcite vyuzivat, ked to bude mozne, takze dlhodobe znizenie spotreby neocakavam
Vysledok - velka spokojnost. Peto, dakujem
Auto ma citelne lepsi zatah odspodu. Celkovo je vyrazne zivsie a ma lepsie priebeh radenia. Spotreba klesla z 11.5 na 10.7 (podla palubneho pocitaca- pred aj po chipe jazda na dialnici 130km/h na tempomat - tzn. skoro laboratorne podmienky). Ale kvoli spotrebe som to nerobil a zvyseny vykon budem urcite vyuzivat, ked to bude mozne, takze dlhodobe znizenie spotreby neocakavam

Vysledok - velka spokojnost. Peto, dakujem

Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
meril tu spotrebu nekdo nekdy realne a ne jen podle palubaku? si pripadam jako by ta moje mrcha zrala dvojnasob co ty vase.. palubak hlasi spotrebu nekde kolem 10, realne z dotankovavani tak 16.....
ked mi palubak ukazoval 11.5, tak realna spotreba bola 12.5.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- pooh
- tel.: +421905664537
- auto: P38 4.6 AB, L322 S/C
a nemas tam vacsie kolesa? v P38 da sa upravit koeficient, ked mas tam nestandardny rozmer kolies, a potom zas spravne ukazuje rychlost a podobne ...teslo píše:ked mi palubak ukazoval 11.5, tak realna spotreba bola 12.5.
Diagnostika P38, nastavenie a odblokovanie BeCM
At nezakladam nove tema, zkusenosti s chipem na L322 4.4? Nejde o vykon, spise snizit spotrebu.
plynu 20-25l/100 a benzinu 16-19.. po chipugregori píše:At nezakladam nove tema, zkusenosti s chipem na L322 4.4? Nejde o vykon, spise snizit spotrebu.
Tak to se s čípem zásadně nelišíamadjr píše:plynu 20-25l/100 a benzinu 16-19.. po chipugregori píše:At nezakladam nove tema, zkusenosti s chipem na L322 4.4? Nejde o vykon, spise snizit spotrebu.
mam 265/75R16. Aktualna realna spotreba 11.5.pooh píše:a nemas tam vacsie kolesa? v P38 da sa upravit koeficient, ked mas tam nestandardny rozmer kolies, a potom zas spravne ukazuje rychlost a podobne ...teslo píše:ked mi palubak ukazoval 11.5, tak realna spotreba bola 12.5.
Dakujem za tip, ze sa to da. Mozno to niekedy necham spravit.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- pooh
- tel.: +421905664537
- auto: P38 4.6 AB, L322 S/C
nemas zaco - niekedy mozeme to vyskusat, ak chces. a prosim ta ako sa sprava s takymi kolesami? ja mam moznost teraz dat cestne 265/70R16, ale mam standardny podvozok - nebude mi robit problemy?teslo píše: mam 265/75R16. Aktualna realna spotreba 11.5.
Diagnostika P38, nastavenie a odblokovanie BeCM
Ja mam tiez seriovy vzduchovy podvozok bez akehokolvek zasahu a rekalibracie. Vlezie to tam na chlp (dokonca aj v access). Po cestach uplne v pohode a nedrhne (ale ozaj tesne). V terene som este seriozne neskusal, ale uz teraz viem povedat, ze to na par miestach drhnut bude. Ale su to vsetko iba plasty, takze by to malo byt v pohode.pooh píše:nemas zaco - niekedy mozeme to vyskusat, ak chces. a prosim ta ako sa sprava s takymi kolesami? ja mam moznost teraz dat cestne 265/70R16, ale mam standardny podvozok - nebude mi robit problemy?teslo píše: mam 265/75R16. Aktualna realna spotreba 11.5.
Co sa chovania auta tyka, tak som neskutocne spokojny. Su dobre vyvazene, nic netrasie, auto neplava. Chova sa to ovela lepsie ako na origo rozmere, kedy cele auto triaslo (aj na vyvazenych gumach, ale uz mali vela najazdene), bolo velmi citlive na kolaje. Auto bolo potrebne celkom sustredene soferovat. Teraz je to jedna basen.
Dynamika jazdy sa urcite zhorsila, ale s automatom to nikdy nebolo nejake valne. Chip od Kokeska to ale "poriesil" a vyrazne prekonal moje ocakavania a na vacsich pneu je to vyrazne lepsie ako seria v seriovom rozmere.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
Tam je trosku problem...Ono jak to nacipuju 4.4benzin tak si tezko zakazes nepouzivat vykon. Jedna se o 10% ale i to jde celkem citit.gregori píše:At nezakladam nove tema, zkusenosti s chipem na L322 4.4? Nejde o vykon, spise snizit spotrebu.