Reaguju tímto i na Johnyho.Rover píše:Glock je nenáročná, jednoduchá, spolehlivá a nesmrtelná zbraň... Osobně mám problém jen s přebíjenými náboji, většinou od Limitu. Pokud používám třeba SB, tak bez problému.
V .45 bych ale do něj nešel (vlastně v této ráži ani do žádné jiné zbraně), zásadní je pro mně nízká kapacita zásobníku této ráže. A pokud se člověk střelbě věnuje intenzivněji tak i cena střeliva. Snažím se věnovat docela dost obranné střelbě a tento pohled se mně jen potvrzuje.
Posoudit, zda je to taková kvalita nedokážu - vystřelil jsem zatím jen asi 60-70 nábojů

Původně jsem se rozhodoval mezi CZ75 a Glockem 17/19, to byly jediný zbraně který připadaly v úvahu kvůli svojí spolehlivosti, ceně, "všežravosti" a dostupnosti příslušenství. Ke Glocku mě to táhlo od začátku víc, protože mám asi nějaký zvrácený vkus a líbil se mi i vzhledově + takový ty klasický věci - váha, vyšší spolehlivost a odolnost (údajně se dá nastřílet až 100.000 nábojů) a určitá "bezúdržbovost".
Před nákupem jsem měl možnost si vystřelit z G19 vlastněnou vojákem aktivní zálohy, kteří používají přebíjené Limity a říkal, že běžně vystřílí okolo 200ks za návštěvu a není pravidlem, že by vznikala po každý závada. Při naší návštěvě nevystřelila 1/100.
Rover: Navštěvuješ nějaké kurzy nebo jen vlastní drill? Co bys doporučil pro začínajícího střelce?