spojkový váleček

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
renata
auto: Land Rover Freelande

spojkový váleček

#1 Příspěvek od renata » 01 črc 2014 14:21

Tak ani ne po roce opět výměna spojkového válečku včetně držáku. Prosím o radu, co dělám špatně, nebo zda je to předzvěst nějaké další poruchy. Držák je vylomený, tedy spíše rozlámaný, protože dle opraváře je tam nějaký veliký tlak. Chtěl se pustit do převodovky, což jsem zatím odmítla. Nicméně, mám 8 letého syna ZTP a navíc strach, že nás auto opět někde nechá. Velice prosím o radu, jak dál. Děkuji . Renata

dabartos
auto: DI-200TDI , Free 1.8
Kontaktovat uživatele:

Re: spojkový váleček

#2 Příspěvek od dabartos » 01 črc 2014 15:00

Ahoj
Důvod proč ti stále praská držák spojkového válečku je že bude zatuhlá páka v převodovce.... chce jí to buď zkusit rozhýbat na autě popřípadě vyndat převodovku páku vymordovat ven očistit a namazat......
http://WWW.DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false;

renata

#3 Příspěvek od renata » 10 črc 2014 06:54

Ahoj,děkuji za odpověď a radu, v opravně jsem přetlumočila odpověď, sice koukali jak jelítka, ale udělali co bylo napsáno.Páka byla zarezlá, tak se snažili ji rozhýbat a snad se podařilo.
Ještě jednou moc moc děkuji. Renata

dandee
auto: Free 1.8 benz 1999

#4 Příspěvek od dandee » 10 črc 2014 09:36

dabartos- prosim ta,cim to,ze je zatuhla ta paka? To raz caka vsetkych alebo auto dlho stalo niekde v primorskom prostredi?
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#5 Příspěvek od fugín » 10 črc 2014 09:48

renata píše:Ahoj,děkuji za odpověď a radu, v opravně jsem přetlumočila odpověď, sice koukali jak jelítka, ale udělali co bylo napsáno.Páka byla zarezlá, tak se snažili ji rozhýbat a snad se podařilo.
Ještě jednou moc moc děkuji. Renata
Opravdu dobře vyčistit a namazat tuhle páku bez demontáže spojky a vydolování osy ven nedokáže ani 'kaprfíld'. Nechci tě strašit,ale je velice pravděpodobné že řešení rozhýbání nějakým konkorem na autě nebude konečné.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

renata

#6 Příspěvek od renata » 10 črc 2014 09:58

Netuším čím to je, ale auto je koupeno před cca 3 roky, a od té doby je denně v provozu. Před rokem se stalo to samé a téměř do roka od první opravy opět, jen s tím rozdílem, že je rozlámaný i držák. V opravně opravdu jen rozhýbali, nic nevyndavali.

dabartos
auto: DI-200TDI , Free 1.8
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dabartos » 10 črc 2014 10:13

Zatuhne to oxidací od soli a stává se to na všech (kromě td4). A už jsem to taky rozhýbával na autě a jde to.... ale není to práce na 10 minut a ještě jsme tam navrtávali dírku a dávali mazničku.
http://WWW.DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false;

dandee

#8 Příspěvek od dandee » 10 črc 2014 10:34

Priznaky su?Akoze spojka ide tazko?
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

renata

#9 Příspěvek od renata » 10 črc 2014 12:31

Nepřipadalo mi, že by to šlo těžko, tedy co se týká té druhé opravy, spíš se mi zdálo, že při puštění spojky auto jakoby cuklo, ale holt ženská, přisuzovala jsem to svým letním botkám. Když se to stalo poprvé, tak se špatně začalo řadilo, ale to jsem byla cca 200 km od domova. Domů dojelo, pak se to vysypalo. V prvním případě byl držák uhnilý, dán nový, ten byl podruhé rozlámaný. Jinak je pravdou, že někdy při prudkém sešlápnutí pedálu brzdy na doraz, mi to jakoby nohu vyhodilo zpět, prostě takovej pocit, jakoby to do něčeho narazilo, líp to popsat neumím. Nevím, zda to má spojitost se spojkovým válečkem, ale teď se mi zdá, že už se to neděje. Nicméně, strach, že někde zůstanu opět stát mám :-( .

dandee

#10 Příspěvek od dandee » 10 črc 2014 15:58

Ja uz som myslel,ze som po styroch ci kolkych rokoch vychytal vsetky choroby Freelandera,ale vidim,ze to zdaleka neni vsetko.O spojke sa mi teda ani nezdalo. I ked slape dobre,"klop klop klop", chodim s nim iba po regione , tak 50x 50 km, kde mam robotu. Na dovolenku beriem radsej Jeepa,kde pocitam tak aspon tisic km najazdit a daleko od domova. Myslim Česky raj a okolie. Isiel by som vyskusat aj Fríčko,ale nema tempomat a ja mam krče v nohe , ked musim dlho drzat plyn. Ale musim vyzdvihnut Freelander,aky je pohodlnejsi,ako JEEP,ja to beriem,ze to je osobak.Velmi pohodlne sedacky,aj ovladanie vsetkeho je take makke. U Jeepa je vsetko tvrde,radenie,spojka... No , keby som tu natrafil na niekoho,co by poradil,ako namontovat tempomat,alebo ci to uz niekto skusal,na take haklive auto,ako je Freelander,tak by som do toho siel a chodil by som aj na dlhsie trasy a aj na dovolenky. Videl som tempomat na predaj,nejaky univerzalny,ale s montazou do tohoto auta by som sa nehrnul. Ma niekto skusenosti?

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#11 Příspěvek od fugín » 10 črc 2014 16:48

Tak on spojkový válec tu zatuhlinu po sešlápnutí pedálu přetlačí(pokud to není ztuhlý na kámen),větší problém je co to dělá právě s tím držákem válce a nemluvě o tom co to dělá se spojkou.Na tý ose je vidlice která uvnitř ovládá vlastní činnost spojky a když kvůli zatuhlosti po puštění pedálu nechce jít osa pořádně zpět tak si umí každý představit že to není pro spojku dobrý. Já se to snažil zevně promazávat a rozhýbávat několikrát a nikdy to dlouho nevydrželo a jednou se to stejně dostane do fáze zralý k demontáži. Při poslední výměně spojky za keramiku byla ta osa tak zatuhlá ze nešla ven,takže nahřívání,zmražovací spray apod. Nad nějakou maznicí jsem uvažoval taky, ale nakonec jsem ji tam nedal. Po důkladným očištění a dobrým mazivu to zase pár let musí vydržet.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

astero
auto: Ex Free, Evoque

#12 Příspěvek od astero » 10 črc 2014 21:50

Benziňáci, si to skúste s TD4 spojkou, to je tiež Dílo. Síce už pár mesiacov funguje ale freeladerove mlyny melú isto a ďeň D sa blíži :nerd
Na fr. cestovať je dobrodružstvo už len kvôli tej poruchovosti.

Odpovědět