vynechavanie plynu pri jazde
Moderátor: Safraporte
vynechavanie plynu pri jazde
zdravim mam lr free r.v 00 2,0 d auto mi ide na dialnici max 110 a to s tazkostami kym sa rozbehne. pri pridavani v zaradenej rychlosti mi auto zabere potom strati vykon a zas akceleruje a zas straca na vykone ale otacky mi ostavaju a nepadaju. sem tam mi zasvieti chyba motora ale ked pridam tak zhasne. prosim o nejaku radu co to asi bude. dik
Re: vynechavanie plynu pri jazde
Napadá ma, že by to mohol byť zanesený palivový systém nejakým sajratom, prípadne vstrekovače. Skús pridávať do nafty nejaký prípravok na prečistenie palivového systému a tankovať len kvalitnú bezsírnu naftu. Možno to pomôže a ak nie, tak asi diagnostika...
tankujem do neho tu bionaftu a vsetko bolo v pohode. Posledne dve tankovania som mal na shellke a potom to zacalo. ,dnes som siel kusok dialnicu a ked sa zohrial motor tak som mu stupil co spravi. Dostal som sa na 130 a tam konecna. Motor zabral a potom zas jak keby ma pribrzdovalo. A co je najhorse ze neviem zohnat nijakeho mechanika co bi mal skusenosti s freelanderom bo posledne dva razy to dopadlo cele zle
Hm... Niekde som tusim cital, ze zrovna vo Velkej Britanii sa vyrobcovia automobilov zdrahaju davat zaruky na motory, do ktorych sa tankuje viac ako 5 percent bionafty oproti klasickej.... mozno su len prehnane opatrny, ale bohvie. Mozne je, ze sa ti aj tie posledne dva razy podarilo na tej shellke natankovat nejaky sajrajt. Skus kvalitnu naftu + mozno nejaky aditiv. Ak nepomoze,tak problem bude asi niekde inde.
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj nedávno jsem měl to samé, taky jsem natankoval bio, a nebyl jsem schopen to rozjet. Auto zabralo jedině když jsem několikrát za sebou prošlapal plyn. Natankoval jsem větší množství nafty aby se to pořádně poředilo a už to jezdí ok.
Do TD4 sa tusim vyslovene zakazuje tankovat bionaftu. Btw. moj nazor: vymen palivovy filter a ak to nepomoze, vymen podavacie cerpadlo v blatniku. Btw2: zkontroluj si ci sa ti nerobi na dne nadrze "meduza". 

ja mam 2.0di nie td4. tu bio naftu tankujem uz dlho a auto jazdi v pohode, davame ju aj v robote do touaregu tak si myslim ze ta shellka to niecim doriedila. vecer som isiel z prace a pri studenom motore to bolo v pohode ked sa zohrial zacala mi viblikovat kontrolka motora ale ked som pridal tak zhasla dal som to po dialnici a dostal som z neho 150 a fical nech to trochu prezene naftu cez vstrekovanie(keby tam bola nejaka usadenina z trubiek) co bola maximalka aj pred tym. z dialnice som to mal domov este asi 5 km a auto islo bez problemov tak uvidim co to spravi rano ale kazdopadne skusim dat plnu a zriedit tu naftu nejakou kvalitnejsou ci to pomoze
Nechcel som tomu verit,pokial sa mi to nestalo.Tankoval som v jeden den dve auta,Free a Suzuki.Neskor mi obidve zacali stavkovat,na obidvoch zdochynal motor.Na Free to viac ,ako 50 nedalo.Vecer som zase natankoval u inej pumpy doplna,neskor aj u druheho auta to iste, a problem bol vyrieseny.A odvtedy na tu pumpu nechodim. Odvtedy sa ten problem neobjavil.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
dnes som bol tankovat. Dal som tam tu bionaftu co som daval doteraz a je to ovela lepse takze shellka mala sajrajt naftu
No, tak chvalabohu, ze to bolo predsa len tym palivom
po skusenostiach co som mal predtym s Rav4 tiez uz teraz do freecka radsej tankujem drahsiu naftu a sem tam pridavam aditiv, ako potom platit za servis.