Zdarec.Chlapi,gumicka zadneho stieraca padla za vlast,a nastal problem.Pozeral som na to,a vyzera to,ze zadny stierac je jeden bakelitovy kus vcetne toho chapadla,co je primontovane ku uchytu alebo ako to nazvat s motorcekom za rezervou.Je treba teda zhodit rezervu a vymenit cele to chapadlo aj so stieracom/nove/,alebo je nejaka alternativa? Nevyzera,ze by sa to dalo rozobrat.Skusal som vymenit iba gumicku s umelou hmotou,co sa da kupit napr. v Kaufl.... a da sa odrezat taky kus,aky clovek potrebuje,ale packy,co drzia tu umelu hmotu s gumickou su sirsie a pri pokuse o stlacenie/som myslel,ze su kovove/ tak praskli.Takze je to bakelit a nedaju sa tie packy prisposobit. Tie gumicky som nevidel sirsie,ze by boli v ponuke.
Ma niekto skusenosti? Vo vyhladavani som hladal,ale nenasiel som nic s touto tematikou.Neviem,ci zle hladam,alebo co.
Dakujem.
vymena gumicky zadneho stieraca /3dv. Free 1 /
Moderátor: Safraporte
vymena gumicky zadneho stieraca /3dv. Free 1 /
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- Criss13
- tel.: 604608791
- auto: Freelander 1
Re: vymena gumicky zadneho stieraca /3dv. Free 1 /
Já sice zadní gumičku ještě neměnil,ale mrkni se na tohle: http://www.litep4x4.cz/detail/freelande ... ho-sterace Snad Ti to pomůžedandee píše:Zdarec.Chlapi,gumicka zadneho stieraca padla za vlast,a nastal problem.Pozeral som na to,a vyzera to,ze zadny stierac je jeden bakelitovy kus vcetne toho chapadla,co je primontovane ku uchytu alebo ako to nazvat s motorcekom za rezervou.Je treba teda zhodit rezervu a vymenit cele to chapadlo aj so stieracom/nove/,alebo je nejaka alternativa? Nevyzera,ze by sa to dalo rozobrat.Skusal som vymenit iba gumicku s umelou hmotou,co sa da kupit napr. v Kaufl.... a da sa odrezat taky kus,aky clovek potrebuje,ale packy,co drzia tu umelu hmotu s gumickou su sirsie a pri pokuse o stlacenie/som myslel,ze su kovove/ tak praskli.Takze je to bakelit a nedaju sa tie packy prisposobit. Tie gumicky som nevidel sirsie,ze by boli v ponuke.
Ma niekto skusenosti? Vo vyhladavani som hladal,ale nenasiel som nic s touto tematikou.Neviem,ci zle hladam,alebo co.
Dakujem.

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Tohle jediný sem ještě rozdělaný neměl. Ale jestli je to tak levný jak koukám na ten odkaz tak bych to asi jinak ani neřešil.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
No to by bolo vyborne! Ale ako sa dava dole? Nijako sa mi nepodarilo prist tomu na klb,aby som to nerozlamal,keby som zabral. Nic som nevidel ani na uvolnenie ani vysunutie,iba samotna gumicka sa dala vysunut. Neviem.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Mění se to stejně jako každý stěrač-ramínko.Rezervu samozřejmě nemusíš sundávat.Ramínko se objednává.
Tak ramienko je dole,je to o hrubsej sile,normalne sa to iba vylupne z toho ramena,je to na dva kolicky.Zajtra si idem po nove.
Dik za pomoc.
Dik za pomoc.
- deyva
- auto: Free I 3D 2.0Di,2000
Já jsem normálně koupil gumky na stěrače filson někde v tescu, vyloupl ostřikovač ze stěrače, pak vyloupl stěrač, vysunul starou gumku a nasunul novou... Jednoduchý a funguje to už rok a půl. Musí se teda při tom vyloupávání trošku zabrat, dobrý je jakoby ještě točit tím stěračem na ramínku sem a tam. Ale jde to. Hlavně opatrně, ať to nepraskne no.
Edit: stálo mě to asi 50 korun (s tím, že gumky mám tak ještě na třikrát aspoň, páč jsem stříhal dlouhý na míň jak půlku) a 10 minut práce
Edit: stálo mě to asi 50 korun (s tím, že gumky mám tak ještě na třikrát aspoň, páč jsem stříhal dlouhý na míň jak půlku) a 10 minut práce

Ja mam tiez tu gumku,len ked som chcel nasunut do stieraca,tak to nepasovalo,lebo ta gumicka je uzsia a tie packy nejdu stlacit,ako na kovovych stieracoch.Preto som musel zohnat radsej stierac.Ale zase vydrzi tak 10 rokov.