Prosba o radu.
Moderátor: Safraporte
Prosba o radu.
Dobrý deň. Nedávno som kúpil starší Freelander diesel (r.v. 2000). Jeho predchádzajúci majiteľ mi povedal, že keď je kľúč v štartovaní v prvej polohe, tak stierače a elektrické sťahovanie predných okien ide, ale keď sa naštartuje, tak už nejdú. Povedal, že treba otvoriť spínaciu skrinku a nastriekať tam WDčkom nejakú tyčku, že to mu niekto poradil. Ja som tomu neveril a vzal som auto k mechanikovi. Ten zistil, že problém je zrejme v čiernej elektrickej súčiastke, ktorá je v spínacej skrinke a napája sa na mechanickú časť spínačky. (To zistil tak, že túto súčiastku vymenil za takú istú z požičaného Land Rovera a všetko fungovalo.) Tak keď som už vedel kde je problém, tak som si takúto elektrickú súčiastku zo spínačky kúpil s iného Freelandera, ktorý sa predával na náhradné diely. Zapojil som ju a asi dva dni všetko výborne fungovalo. Po dvoch dňoch som išiel na nákup na aute. Všetko bolo v poriadku, ale keď som išiel naštarovať, tak kľúč mi neodomkol imobilizér. Skúsil som vypnúť a zapnúť diaľkové a nič. Skúsil otvoriť elektrické okná a zrazu a potom mi imobilizér odomklo a ja som naštartoval. Prešiel som asi, ale len dva metre a auto mi vyplo. Musel som znova otvoriť spínačku a vymeniť ten elektrický diel za ten pôvodný, aby som mohol aspoň jazdiť, aj keď bez stieračov a elektrického otvárania predných okien. Stretol sa už niekto z Vás s týmto problémom? Viete čo treba robiť na jeho odstránenie? Vopred ďakujem za každú radu.
Re: Prosba o radu.
A co tak koupit spodek spinacky novy?
No to ze neviem ci sa to da samostatne niekde kupit ako nove... a este aj na take starsie auto.
http://land-rover.eliott.in/cz/e-shop/3 ... 00350.html
2minuty hledani....
2minuty hledani....
No vďaka len dúfam, že sa opäť neobjavý ten problém s odomknutím imobilizéru aj pri novej súčiastke. Z toho mám obavu. Napadá ma, že možno ani nie je problém v tom, že som kúpil už použitú súčiastku, ale v tom, že ju možno treba nejako spárovať s autom cez počítač.
Tak definitívne bol problém v tej elektrickej spodnej časti spínačky. Po rozobratí tej čo som kúpil už s Freečka na diely tam bol spálený kontakt. Všetko opravené a opäť funkčné.