Na jaře budu potřebovat nové letní gumy a nevím jaké. Kola mám 18" a jezdím 80% silnice 20% přiměřený terén pro FL2. Každopádně ten terén mě baví a proto bych chtěl gumy co za něco stojí

Díky za vaše názory.
Petr
Moderátor: Safraporte
Ono spíš záleží na tom, jak moc sleduješ spotřebu a hluk, a jak mají fungovat na vodě.zata píše:Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s pneumatikami Michelin LATITUDE CROSS 235/60 R18 nebo GOODYEAR WRANGLER AT/R 235/60 R18 107 T?
Na jaře budu potřebovat nové letní gumy a nevím jaké. Kola mám 18" a jezdím 80% silnice 20% přiměřený terén pro FL2. Každopádně ten terén mě baví a proto bych chtěl gumy co za něco stojíMůj letní nájezd může být cca 15 000km.
Díky za vaše názory.
Petr
Tak to víš, že čím méně hluku a nižší spotřeba, tím lépe. Na druhou stranu jestli už auto žere 9l, nebo 9,3l tak už to neřeším. Jde mi spíš o jakýsi kompromis, mezi tím, že s autem jezdím po silnici do práce/na dovolenou apod., ale občas si rád zajedu i mimo silnici. Nyní mám zimní gumy Michelin Aplin a s nima už zkušenost v terénu mámmoon13 píše:Ono spíš záleží na tom, jak moc sleduješ spotřebu a hluk, a jak mají fungovat na vodě.zata píše:Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s pneumatikami Michelin LATITUDE CROSS 235/60 R18 nebo GOODYEAR WRANGLER AT/R 235/60 R18 107 T?
Na jaře budu potřebovat nové letní gumy a nevím jaké. Kola mám 18" a jezdím 80% silnice 20% přiměřený terén pro FL2. Každopádně ten terén mě baví a proto bych chtěl gumy co za něco stojíMůj letní nájezd může být cca 15 000km.
Díky za vaše názory.
Petr
Protože na suchu a v terénu si myslím, že budou všechny ty AT na SUV podobné.
Ahoj, díky za radumoon13 píše:Ahoj, původně jsem měl na autě celoroční GoodYeary Wrangler AT 17", pak BF Goodrich AT 16" no a teď jezdím rok na Kumho Road Venture AT 17 http://www.pneumatiky.cz/kumho-road-ven ... zalni.html
Taky jsem měl Continental AT a ty byly asi nejhorší, v terénu celkem dobrý, ale velice rychle se sjely.
Na terén byly samozřejmě nejlepší BF AT, bezkonkurenčně.
Ale protože teď jezdím tak 80% po silnici a 20% po terénu, tak mi vyhovují ty Kumho. Nejezdím nijak rychle a na vodě si dávám pozor, ale myslím, že fungují opravdu dobře. Vzorek je po roce taky ok. V terénu hodně překvapily. No a vzhledem k tomu, že jsou celoroční, tak na sněhu nečekej zázraky, ale nějaký ty lamely to má, takže se snaží
Ano, to je pravda, proto jsem psal, že BF byly na 16" (to byl rozměr 230/70)zata píše: Ahoj, díky za raduMá to ale jeden háček. BF AT na můj rozměr nejsou a nové disky kupovat nehodlám. Tzn. asi zkusím ty Goodyear Wrangler AT/R.