Nazdar hosi, pravdepodobne ma asi caka oprava pripadne vymena prevodovky, ta moja ma udajne nejake vole a prejavuje sa to zatial slabym buchnutim pri preradovani a uvolneni spojky. Je to 1,8 benzin a prejavuje sa to aj s kardanom aj bez kardanu. Silentbloky su vsetky 100% dobre. Neviem ale IRD to asi nebude ak to robi aj bez kardanu - ak sa mylim tak ma opravte. Nemal tu niekto podobny problem?
A druha otazka je, ak by som sa tu prevodovku rozhodol repasovat ci by sa nejakym sposobom nedal vymenit prevod na 5tom stupni aby to auto malo na dialnici asi o 500 otacok menej lebo pri 120 je to 4tisic a pri 130 si to uz ozaj pyta 6tku. Dakujem za radu.
Prevodovka - potrbujem radu
Moderátor: Safraporte
Re: Prevodovka - potrbujem radu
Ja mam pri 120 tke 3500 ot. Mas normalnu 5 stupnovu?
Pri prudkom preradovani a pusteni spojky mi to tiez bucha.Ale to je naozaj ked hrubo preradujem.Treba jazdit s citom.
Pri prudkom preradovani a pusteni spojky mi to tiez bucha.Ale to je naozaj ked hrubo preradujem.Treba jazdit s citom.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
No prave ze uz viac opatrne to ani nejde a buchne to velakrat uz pri zaradeni jednotky pri zoslapnutej spojke a to spojka je super, zabera presne uprostred a ziadne smykanie a podobne. Fakt je to divne. No a co sa tyka prevodovky nezda sa mi ze benzin mal viac typov 5stupnovych, ja mam obyc. 5kvalt, kolesa zimne 195, 80, r15 a dnes som to kontroloval podla gps a pri 3tis otackach na 5ke je to presne 93km/h. Tacho v aute samozrejme ukazuje viacej. Napadla ma jedna vec, mozno je to hlupost ale neslo by urobit nejaky hybrid s TD4 prevodovkou ze by som do benzinovej pouzil 5kovy prevod s dieslovej? Samozrejme mozno to sediet nebude je to len hypoteticky skor otazka na niekoho co tie prevodovky uz rozoberal.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Ahoj,
vzhledem k tomu, že IRD nahrazuje i přední diferenciál to klidně může být i v ní, na to kardan asi nebude mít vliv... S tou výměnou převodovky nevím, ale docela o tom pochybuji...
vzhledem k tomu, že IRD nahrazuje i přední diferenciál to klidně může být i v ní, na to kardan asi nebude mít vliv... S tou výměnou převodovky nevím, ale docela o tom pochybuji...

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Záměnné jsou pouze převodovky mezi 1,8i a 2,0di. Td4 má úplně jinou převodovku.
Pětka je u benzínu i u nafty stejná. Vlastně je ta převodovka úplně stejná. Jiný je akorát stálý převod v té převodovce.
K
Pětka je u benzínu i u nafty stejná. Vlastně je ta převodovka úplně stejná. Jiný je akorát stálý převod v té převodovce.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Dakujem za info, s tym diferencialom v IRD je pravda ze to moze robit aj ten, ale neviem ci je to taka casta zavada, co samozrejme nevylucuje moj problem. Nemate niekto tip ako to najlahsie skontrolovat alebo sa musi otvorit IRD?
S tou dieslovou prevodovkou presne toho som sa bal ze bude iny len staly prevod, to by bolo malo krutaku na taku prevodovku, ktovie ako by sa to chovalo... Skoda lebo dost casto chodim po dialnici a hodilo by sa mat to na 5ke lepsie sprevodovane.
S tou dieslovou prevodovkou presne toho som sa bal ze bude iny len staly prevod, to by bolo malo krutaku na taku prevodovku, ktovie ako by sa to chovalo... Skoda lebo dost casto chodim po dialnici a hodilo by sa mat to na 5ke lepsie sprevodovane.