zdravím kolegové, mám prosbu o radu kdo se setkal s problémem, hledal jsem na foru, podobný problém tam byl, ale bylo to lanovody ruční brzdy a tu já nezatahuji:
odstavím auto a po dvou dnech se slepí pakny s kotouči, že nejde jet. Když to začlo dělat tak stačilo se rozjet a brzdy se uvolnily, nyní jsou tak zablokovaný, že musím poklepat bubny kladivem, aby odskočily. pokud jedu každý den tak se to nestane. podotýkám, že nepoužívám ruční brzdu, tedy to nebudou lanovody.
Freelander zadní brzdy
Moderátor: Safraporte
Re: Freelander zadní brzdy
Nemal si este menene oblozenie,ze?Mne to robilo,ked som mal oblozenie v zufalom stave.Nakoniec sa mi uplne zablokovali brzdy.Oblozenie sa rozpadlo a zaseklo v bubne.Bacha na to.To uz neodides.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
No bylo by asi vhodny se podivat pod buben a ujistit se, ze je tam vse v poradku (coz asi nebude). Neni to tam nijak slozity...pri brzdeni se roztahuje brzdovy valecek a tlaci na pakny, ale na druhou stranu jsou tam pruzin(k)y, ktere pri ukonceni brzdeni tlaci proti valecku.
A aby se zalepily po dvou dnech brzdy, to je nejake moc rychle....chapal bych po nekolika tydnech.
Koukni na to nebo pokud se na to necitis, tak to dej nejakemu mechanikovi...tohle by mel zvladnout student 1.rocniku automechanika, takze nemusis vyhledavat nejakej specialni autoservis...
A aby se zalepily po dvou dnech brzdy, to je nejake moc rychle....chapal bych po nekolika tydnech.
Koukni na to nebo pokud se na to necitis, tak to dej nejakemu mechanikovi...tohle by mel zvladnout student 1.rocniku automechanika, takze nemusis vyhledavat nejakej specialni autoservis...
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
- akrij13
- tel.: 605721321
- auto: freelander,Octavka
Díky za odpovědi, auto mám od dubna loňského roku a na brzdy jsem se zatím nedíval, nebyl důvod. Jak to funguje zhruba vím, jen jsem si říkal, pokud by někdo měl stejný problém tak bych už věděl s čím počítat ( pakny, buben, válečky) a objednal bych si nový díly, abych neměl auto dlouho mimo provoz, případně nemusel vše absolvovat 2x -zjištění závady, objednání dílů a znovu teprve oprava. Nerad bych měnil všechno, když to nebude nutný. Přikláněl bych se k názoru jak píše dandee, že to bude obložení. Ještě jednou dík.
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Oblozenia,samosteli,struny a podla km valceky a bubny pokial mas okolo 200000 rataj zo vsedkym.