Kúpa auta

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kalmito

Kúpa auta

#1 Příspěvek od Kalmito » 11 pro 2013 17:21

Dobrý deň,
chcel by som Vás poprosiť o radu a skúsenosti s Land roverom Freelanderom, ktorý by som si chcel zakúpiť v novom roku ako svoje prvé auto. Presnejšie by som chcel kúpiť model TD4, ročník 2003+. Som poľovník a pracujem ako lesník, pričom aj externe študujem, čiže toto auto by som využíval či už v hore, ale aj na cestách. Chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti s týmto autom alebo doporučeniami. Aká je reálna spotreba a viacerí ľudia mi hovoria, že land rover sú autá ktoré majú drahé súčiastky = drahé opravy, je to pravda?
Ďakujem za každú vašu odpoveď :-)

benetto
auto: Free TD4

Re: Kúpa auta

#2 Příspěvek od benetto » 11 pro 2013 22:21

Projeď si pečlivě tohle forum! Když tomu chvilku dáš, najdeš vše!
Zdravím.

Kalmito

#3 Příspěvek od Kalmito » 14 pro 2013 00:30

Pozeral som asi pol hodinu po príspevkoch a stále som nenašiel odpoveď na všetky moje otázky. Nebol by tu jediný človek, čo by obetoval 5 minút a napísal to čo chcem vedieť? Ďakujem :wink:

benetto
auto: Free TD4

#4 Příspěvek od benetto » 15 pro 2013 09:03

Ahoj. TD4 je dle dostupných informací a osobních zkušeností dobrá volba. Budeš jezdit tak za cca 7 - 9.5 litru podle toho jak a kde. Náhradní díly - cena není nijak dramatická, ale jsou potřeba častěji, než je obvyklé...
Přeji hodně spokojených kilometrů!

HonzaF

#5 Příspěvek od HonzaF » 15 pro 2013 12:39

TD4ku mám krátce, najel jsem s ní cca 6 tisíc km, takže opravdu nejsem z těch, co by měli rozdávat rozumy a rady. Po koupi jsem udělal výměnu všech náplní, nechal zkontrolovat vše co se dalo a jezdím. Nejdříve byla spotřeba na můj vkus vyšší, ale chce to trochu citu a praxe( mám automat), takže teď je to přijatelných 8,4 na sto. Díly nejsou bůh ví jak drahé, jak co a kde. Do terénu s tím nejezdím, polňačky ano ale extrém ne. Myslím, že na to jsou jiná auta. Neříkám, že by to freečko nezvládlo, ale proč to týrat. Pro mě je to ideální auto ( bydlím v podhůří ) .

Odpovědět