MadTom píše:To první by mohla být váha vzduchu - je na hadici z filtrboxu - na zkoušku ji jde v pohodě odpojit.
To druhé by mohl být plynovej pedál - je elektronický, a pokud kecá, tak motor sice pojede, ale auto nebude vědět, co po něm chceš.
A v obou případech to mohou být klidně dráty nebo konektory někde po cestě, a obojí by měla slušná diagnostika zobrazit ve formě aktuálních hodnot, z nich se dá usoudit, zda to funguje správně.
Slušná diagnostika = správná úvaha její obsluhy = podle mě tak 8% mechaniků, kteří diag. používají .
Takže je třeba jet tam, kde nejen mají vybavení, ale hlavně s informací umí pracovat, což je často problém. V drtivé většině případů ti totiž vymění díl, aniž by třeba řešili test vedení k dílu, což je nejčastější vada, především u vstřiků atd.

stalo se mi na emisích:
Mechanik: Pane, máte závadu na tempomatu, to je problém
Já: Nemám, to je blbost...
Mechanik: to nemůže být blbost, tady je to napsaný
Já: Věřím, ale tempomat moje auto nemá
Mechanik: to není pravda, tady je to napsaný, máte tempomat, jen o tom nevíte
Já, už nasraně: pane, tempomat nemám, ale jestli chcete, můžete mi ho teda v autě najít?? Mám poruchu na ABS a auto má asistenta sjezdu, co vy na to?
Mechanik: ABS nehraje roli, tady píšou tempomat... ale v autě teda fakt není.
Já: není to divný?
Mechanik: tak to je jasný,máte vadnou řídící jednotku, vše ostatní krom toho čidla ABS je bez závad

to by mi prask ve švu, z takových tupců... Nakonec jsem radši popad emise, zaplatil a zmizel, bo to je na palici
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince