Zdravím všechny,
mám Free v automatu r. 2004. Doteď šlapal jak hodinky. Náhle mi však nefunguje zpátečka. Na displeji zařazený stupeň svítí, ale jinak se chová jako při zařazeném neutrálu. Nemáte někdo typ na možnou závadu, než začnu uplně propadat depresi? Čerstvě mám měněný motorový olej a olej v diferenciálu, v týdnu jsem se zrovna chystal i na výměnu oleje v převodovce (v servise).
automatická převodovka
Moderátor: Safraporte
- faisceau
- tel.: +421918707701
- auto: LR Discovery Td5
Re: automatická převodovka
Mal som podobný problém na BMW540i, akurát, že tam bola ZF a dorazil som ju v zime, keď som zapadol... Neriešil som to, ale osobne by som tipoval na menič, ale aj výmena oleja veľa porieši, asi by som začal tým.
LR Discovery II Td5
Občas mi to taky dělá. Ale já mám spíš podezření na elektrickou závadu. Někdy začně couvat hned po zařazení a někdy třeba 2 s stojí a až pak se rozjede.
Tak nakonec to šlo do servisu protože bez zpátečky se jezdí dost blbě. Oprava za 30000 Kč, opotřebovaný lamely. Mechanik říkal, že skoro každá automatická převodovka mezi 150 000 a 250 000 km jde na generálku. Já měl bezmála 140 000 a jestli přede mnou s tím někdo jezdil jako čuně a neuměl automat používat, tak ji holt odrovnal. No doufám, že s tím dám ještě jednou tolik km už bez problémů.
- faisceau
Osobne si myslím, že aj na utomate sa nemá čo pos***, chce to len pravidelnú výmenu olejov a filtrov...teraz laborujem s tou mojou, zatiľ tiekol "hnis", uvidíme po pár sto km...
LR Discovery II Td5
Zdravím,
pořídil jsem si freelandra V6 s automatem,nechal jsem v něm vyměnit olej a ejhle,
nejde zpátečka.V servise mi bylo řečeno,že je to únavou převodovky a prý za to
oni nemohou.Také mi bylo řečeno,že tato převodovka nemá filtr.Je to možné?
Dík za info Vašek
pořídil jsem si freelandra V6 s automatem,nechal jsem v něm vyměnit olej a ejhle,
nejde zpátečka.V servise mi bylo řečeno,že je to únavou převodovky a prý za to
oni nemohou.Také mi bylo řečeno,že tato převodovka nemá filtr.Je to možné?
Dík za info Vašek

- faisceau
Čakal by som, že po výmene by sa stav mal zlepšiť:
Otázka znie, či tam dali dosť oleja.
Filter oleja má, ale vo vnútri, myslím, že sa štandartne mení až po nejakých 120.000 km (opravte ma, ak sa mýlim)
Je tam jedna skrutka, ktorá, keď sa odkrúti, nejde spiatočka (ak som to teda správne pochopil), viac info
http://www.ashcroft-transmissions.co.uk ... f506e.html
Doslova píše:
IMPORTANT NOTICE: On the back of the unit, located above the drive shaft is a location bolt for the brake band. This is a 19mm Hex/Special Torx bolt. This is often mistaken for the level plug . IT IS NOT. Please do NOT remove this as it cannot be refitted without stripping the box apart. If this is removed you will lose reverse gear.
DanoB
Otázka znie, či tam dali dosť oleja.
Filter oleja má, ale vo vnútri, myslím, že sa štandartne mení až po nejakých 120.000 km (opravte ma, ak sa mýlim)
Je tam jedna skrutka, ktorá, keď sa odkrúti, nejde spiatočka (ak som to teda správne pochopil), viac info
http://www.ashcroft-transmissions.co.uk ... f506e.html
Doslova píše:
IMPORTANT NOTICE: On the back of the unit, located above the drive shaft is a location bolt for the brake band. This is a 19mm Hex/Special Torx bolt. This is often mistaken for the level plug . IT IS NOT. Please do NOT remove this as it cannot be refitted without stripping the box apart. If this is removed you will lose reverse gear.
DanoB
LR Discovery II Td5
Amici, ktory maju v tejto oblasti asi najviac skusenosti, udajne zvyknu menit oleje a filtre v automatoch kazdych 60.000 km. Bez ohladu na odporucania vyrobcov. Sekvencny tiptronic JF506 je od japonskeho vyrobcu JATCO. Okrem Freecka sa da najst este asi v dalsich 5-tich znackach (Ford, Mazda, WV, Jaguar, ...). Filter oleja tejto prevodovky je hodne nestandardne zabudovany v strede prevodovky, tym padom je tazko vymenitelny. Treba zdemontovat a nasledne rozobrat(rozpolit) prevodovku. Prevodovka je navrnuta tak aby jej zivtonost bez vymeny oleja a filtra dosahovala limit 200.000 az 250.000 km. Pokial v nej majitel meni aspon ten olej, min kazdych 100.000 km, a jazdi s nou setrne, moze sa prevodovka dozit aj nieco cez 300.000 km. Aspon taketo su moje doterajsie poznatky za tu dobu co tento typ automatu vlastnim.