ojetý Freelandera 2 TD4 r.v. 2008-2009
Moderátor: Safraporte
ojetý Freelandera 2 TD4 r.v. 2008-2009
Ahoj, jsem tu také nový a prosím o radu. Mám chuť změnit svůj klidný život se Škodou Octávií 2.0TDI a mým druhým autem BMW 320ci. Obě auta bych rád prodal či vyměnil (protiúčtem) za Freelandera 2, cca r.v.2008-2009 TD4 s předpokládaným nájezdem do 90 000km. Na co si mám u takového vozu dávat především pozor při jeho koupi? Během zkušební jízdy apod. Kolik stojí běžný servis v autorizovaném servisu (výměna oleje, filtrů apod.)? Máte zkušenosti se servisem v České Lípě? Děkuji za rady. Petr
ex Audi80, ex Fabka, ex Oktávia 2, ex Oktávia 3, ex E46ci, ex FL2, ex P38, ex XJ8, ex D4
Re: ojetý Freelandera 2 TD4 r.v. 2008-2009
Tak vidím, že zatím žádná rada... Zkusím se tedy zeptat trochu jinak. Co si myslíte o koupi Free2 i6 3.2 benzín, r.v.2008 najeto 94 000km s tím, že by se vůz předělal na plyn? Nebo vzít raději stejně starou a o něco málo méně jetou naftu? Vše pravidelně servisované. Jde mi o to, že s vozem budu především jezdit do práce, tzn. 100km denně po normální silnici. Celkový nájezd s vozem se bude za rok pohybovat cca 35tkm a vůz bych chtěl vlastnit tak cca 3 roky, tzn., s původním nájezdem tak do nájezdu cca 200tkm. A stále se ptám, jaký je českolipský servis LR? Máte někdo zkušenost? Díky.
ex Audi80, ex Fabka, ex Oktávia 2, ex Oktávia 3, ex E46ci, ex FL2, ex P38, ex XJ8, ex D4
Ahoj, co se týče toho na co si dávat pozor, tak je toho na fóru napsáno celkem dost (visko, IRD...). Myslím si, že některé zkušenosti jsou stejně nepřenositelné a nejlepší by bylo, kdyby s tebou na zkušební jízdu a prohlídku šel někdo, kdo už fríčko nějakou dobu má. Já jsem ještě celkem LR zelenáč 
Ale zajímalo by mě jak to auto chceš používat a co od něj očekáváš? Ono se od toho asi bude i odvíjet kolik dáš za servis...
Hýta

Ale zajímalo by mě jak to auto chceš používat a co od něj očekáváš? Ono se od toho asi bude i odvíjet kolik dáš za servis...
Hýta
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Free 2 má pokud si pamatuji haldex, takže IRD a viskoza problémy nehrozí 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
No jo, jsem zelenáč
Free 2 má haldex 3. generace (dokonce se LR podílel na vývoji), takže problémy s viskozní spojkou odpadají.
To je docela dobrý zjištění... Hned mám svýho Free2 radši

Free 2 má haldex 3. generace (dokonce se LR podílel na vývoji), takže problémy s viskozní spojkou odpadají.
To je docela dobrý zjištění... Hned mám svýho Free2 radši

Ahoj, můj roční nájezd by měl být 30-35tkm a to z 95% po normálních silnicích. Vůz si kupuji jako prostředek na ježdění do práce, občas na výlety a dovolenou. Především od něj očekávám slušnou filtraci našich nekvalitních silnic a dobré vlastnosti přes zimu (nebydlím na horách). Cíl je, aby vůz vydržel do 8-9ti let stáří a nájezdu cca 200tkm bez nějkých zásadních oprav (nemyslím brzdy, oleje, filtry apod. spotřební věci). Bojím se především turba a převodovky (aut.). Také by mě zajímalo, kdy se mění rozvody u TD4 118KW a koli stojí?Hýta píše:Ahoj, co se týče toho na co si dávat pozor, tak je toho na fóru napsáno celkem dost (visko, IRD...). Myslím si, že některé zkušenosti jsou stejně nepřenositelné a nejlepší by bylo, kdyby s tebou na zkušební jízdu a prohlídku šel někdo, kdo už fríčko nějakou dobu má. Já jsem ještě celkem LR zelenáč
Hýta
Tady je přehled servisních úkonů a lhůty výměn pro Free2.
Co se týká cen v neznačkovém servisu, tak nemohu zatím sloužit.
Pokud jde o filtrování nekvalitních silnic, tak já jsem s F2 velmi spokojen
Nejvíc si to uvědomím, když musím jet tu samou cestu v nějakým břichoplazu (focus, clio...)
Jinak bych řekl, že je to jako jakýkoliv jiný auto, když narazíš na dobrej kus, tak pohoda, když na blbej, tak problémy. Z našeho Freečka občas něco odpadne (plastový kryt palivového potrubí, nějká ta krytka v interiéru atd), ale já to auto mám rád, takže mi to ani nevadí
Pokud jde o filtrování nekvalitních silnic, tak já jsem s F2 velmi spokojen

Nejvíc si to uvědomím, když musím jet tu samou cestu v nějakým břichoplazu (focus, clio...)

Jinak bych řekl, že je to jako jakýkoliv jiný auto, když narazíš na dobrej kus, tak pohoda, když na blbej, tak problémy. Z našeho Freečka občas něco odpadne (plastový kryt palivového potrubí, nějká ta krytka v interiéru atd), ale já to auto mám rád, takže mi to ani nevadí

Super, děkuji za přehled:-) Rozvody se fakt dělají až po 240tkm?Hýta píše:Tady je přehled servisních úkonů a lhůty výměn pro Free2.
Pokud jde o filtrování nekvalitních silnic, tak já jsem s F2 velmi spokojen![]()
Nejvíc si to uvědomím, když musím jet tu samou cestu v nějakým břichoplazu (focus, clio...)![]()
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
zrovna v pátek jsem okukoval jednoho F2 cestou z práce,zvenku nádhera,zevnitř nádhera,jak na tom je jízdně to nevím,na boku měl nálepku od Mejznara....
http://www.trotina.cz/land-rover-freela ... 01892.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.trotina.cz/land-rover-freela ... 01892.html" onclick="window.open(this.href);return false;
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- The Siki
- auto: RL Defender 110 Td5
Noo je to pěkné, ale takové moc plastové mi to pripada...... to muj Def je kus železa
zase na dálnici to není žadný závodník 

- KENY
- tel.: +420725929400
- auto: Nějaký ten LR
Sakra Siki čím to jezdíš?The Siki píše:Noo je to pěkné, ale takové moc plastové mi to pripada...... to muj Def je kus železazase na dálnici to není žadný závodník
Já myslel že máme všichni Defíka z hliníku a ty hned ze železa

Si myslel spíš nervy ne?

Tak já už vybral a včera za strašného deště dovezl:-) F2 r.v.2008, TD4 118KW, 88tkm najeto. Pravidelně servisován, se servisní knížkou. Teď už se jen modlím, aby bylo auto v pořádku, neb ho, pro jistotu, chci dát prohlédnout do servisu a na diagnostiku:-) Jediné, co mi na voze "vadí" jsou nějaké gumové lišty na krajích blatníků/podběhů, které se z vozu odlepují. Tak nevím, co s tím...fugín píše:zrovna v pátek jsem okukoval jednoho F2 cestou z práce,zvenku nádhera,zevnitř nádhera,jak na tom je jízdně to nevím,na boku měl nálepku od Mejznara....
Tak to Gratuluju! Ať slouží
Nevím jestli tam máš nějaké dodatečné lišty, ale ty standardní plasty na okrajích blatníků/podběhů nesedí ani u nového auta. Takže bych si s tím moc hlavu nedělal. Kdyžtak sem hoď fotku, ať to můžem posoudit...

Nevím jestli tam máš nějaké dodatečné lišty, ale ty standardní plasty na okrajích blatníků/podběhů nesedí ani u nového auta. Takže bych si s tím moc hlavu nedělal. Kdyžtak sem hoď fotku, ať to můžem posoudit...
- The Siki
- auto: RL Defender 110 Td5
To Keny nojo to máš pravdu 

Děkuji. Jsou to gumové lišty U profilu nalepené na zahnutý okraj lemu. Foto zatím nemám. V ČL v servisu mi zjistí cenu, tak jsem zvědavý. Každopádně je to prý častý jev. Tak uvidíme s jakou cenovkou přijdou:-) Rád bych tam dal auto na celkovou diagnostiku (motor/podvozek).Hýta píše:Tak to Gratuluju! Ať slouží![]()
Tak už mám cenu. Cca 1500kč bez dph. Dle autorizovaného servisu to není nezbytné, pokud člověk nejezdí v terénu. Slouží to jen jako ochrana lemu.
A propos, když už máš toho Landrovera, co takhle dorazit na nějaký sraz?zata píše: Děkuji. Jsou to gumové lišty U profilu nalepené na zahnutý okraj lemu. Foto zatím nemám. V ČL v servisu mi zjistí cenu, tak jsem zvědavý. Každopádně je to prý častý jev. Tak uvidíme s jakou cenovkou přijdou:-) Rád bych tam dal auto na celkovou diagnostiku (motor/podvozek).
Tak už mám cenu. Cca 1500kč bez dph. Dle autorizovaného servisu to není nezbytné, pokud člověk nejezdí v terénu. Slouží to jen jako ochrana lemu.

V září jsou pasíčka, já (i s rodinou

Tak jsem navštívil LR servis v ČL a trochu si oddychl. Vůz mám v pořádku, jen je potřeba vyměnit levý přední čep řízení.Hýta píše:A propos, když už máš toho Landrovera, co takhle dorazit na nějaký sraz?zata píše: Děkuji. Jsou to gumové lišty U profilu nalepené na zahnutý okraj lemu. Foto zatím nemám. V ČL v servisu mi zjistí cenu, tak jsem zvědavý. Každopádně je to prý častý jev. Tak uvidíme s jakou cenovkou přijdou:-) Rád bych tam dal auto na celkovou diagnostiku (motor/podvozek).
Tak už mám cenu. Cca 1500kč bez dph. Dle autorizovaného servisu to není nezbytné, pokud člověk nejezdí v terénu. Slouží to jen jako ochrana lemu.![]()
V září jsou pasíčka, já (i s rodinou) tam budu určitě v sobotu, když to vyjde tak i vneděli. Mrkni sem http://www.landroverforum.cz/forum/view ... &start=700" onclick="window.open(this.href);return false;
Na Pasíčka se bohužel nedostanu, neb v daném termínu jsem zván na svatbu:-) Snad někdy příště.