podvozek range rover classic 1993- zvedani

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Zpráva
Autor
tomáš štěpnička

Re: podvozek range rover classic 1993- zvedani

#41 Příspěvek od tomáš štěpnička » 20 úno 2013 12:04

landy heaven Mára píše:hm hm rozumim ja prave chtel koupit cely set jen to tam dat a nebastlit nic na aute :-( jak rikas pera by jsi mel ale problem jsou tlumice.
jo proc vlastne chci mit tech 7,5cm zakazdou cenu? protoze 5cm neni 7,5cm :-) ne ted vazne. me strasne toci kdyz clovek jede na projizdku tady na plzensku stejne nakazenyma lidma do offíků. a zacnou jee proc nemas patrola takova anglicka krabice, pak v terenu kdyz je to serie tak to neprojede to co patrol kterej je o 10-15cm vejs. a takovy to jsou kreteni ze s rovnavaji auto v serii a nazvedany, proste blbost!!! a na to konto reknou ze i patrol v serii projede vic, tak at ho postavi proti me. to nikdo nema pac to projede uplne stejne jako kazdy offroad v serii. tak proto chci byt oneco vis noo tot cely muj pribeh se zvedaním. ted uz jim teda trosku zmklo nazul jsem lepsi gumicky :-)))

ted mam teda kluci brouka v hlave jestli vzit od eliota tech 5cm a mit to bez vetsich starosti. a nebo koupit jen pera a bastlit tlumice hm hm ted bado rad.

PAtrolismus je nemoc .....ty budou mít vždycky kecy :lol: dokud si nekoupíš patrola tak od nich klid mít nebudeš :wink:

Mára-RRC
tel.: 773625346
auto: 2x RRC

#42 Příspěvek od Mára-RRC » 11 kvě 2013 12:09

tak tak mas recht dloho jsem tu nebyl nak schazel cas. jinak classic je o 5 cm vejs ma lepsi pneu 235/85 R 16 naky svetla pak novej zadni diferak nak v nem lousklo desticky brzdy takova vetsi po zimnni ubrzba.
jedete nekdo 14.5 do prestic u plzne? je tam sraz land roveru :-) ja se tam urco ukazu
RRC 1993 200 Tdi. Když Klasiku tak Classika (My Devils Machine)
Zrozen k porážce žijící pro vítězství...

Mára-RRC

#43 Příspěvek od Mára-RRC » 04 čer 2013 11:22

ahoj kluci potreboval bych se svama poradit, a mam hned par otazek :-(

nemate nekdo zkusenost stou terafirmou?? mam tam tlumice pro sport a pruziny stredni zatizeni o 5 cm vejs, a mam problem s krizenim naprav moc to nekrizi a kdyz uz to brobet vykrizi tak mi lezou zadni proziny z horni misky ven:-(((( nevite proc se mi to deje?? jak jsem daval eliot fotku toho sveho bílého jak krasne krizi tak me ani o polovinu. pak mam problem z pridavkou ta mezi naprava je takova naka na pytel hucet nehuci jen pri prerazovani v ni trosku klepne, a pak ve svahu kdyz hrabe a auto poskakuje na miste tak taky klepe s pis tluce. dela vam to taky o vikendu jsem ji tam daval pac ta co tam byla tak taky odesla. byl tam furt predek i kdyz byl vyplej a na asvalte pri o taceni v ni lousklo a skublo to. (na hrbil se krup,na hrbil se krup) az prave odesel zadni diferak. tak se kupil novej a snim i mezi naprva. nekdo rika ze ta mezi naprava je land roveru nemoc ze furt odchazeji. tak co ted delaji se nake pro sport nebo silnejsi?? povidejte prehanejte jak vam to vsem chodi.

a šli zni stejne zvuky jako z tehle, a pak znejake priciny tam zustal seklej predek nebo spis tady ta uzaverka, z rostou jsme tu mezi napravu rozdělali a zjistili ze se tam asi ulomil nakej zoubek ci co fakt nevim.

pruziny- prodlouzit horni misku aby nelezli ven??
krizini- sundat stabilizatory?? nebo koupit jene??
pridavka- delase neco lepsiho nez origo??

karel slama- koukam ted na bazos a rozprodavas rrc na dily mas jeste zadni svetla a zamek zadnich dveri popripade jaka by byla cena diky

Kusto
tel.: 602516325
auto: D1 300 tdi

#44 Příspěvek od Kusto » 04 čer 2013 14:06

Mam pocit podle tvého psaní, že neumíš používat uzávěrku a jezdíš se zavřenou mezinápravou i po asfaltu :coze: .Co máš zařazeno malou řadičkou? Land Rover je stálá 4x4 tak nerozumím jed na předek.

teslo

#45 Příspěvek od teslo » 04 čer 2013 14:20

najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie je dokupit/dorobit konusy do ulozenia pruzin. Pri odvisnuti pruziny pri krizeni sluzi konus ako voditko a pri dosadani na zem pruzinu opat vrati spat na miesto kam patri.
Pokial mas na aute stale namontovane stabilizatory, tak to je asi dovod preco Ti to malo krizi...to je totiz funkcia stabilizatorov - zamedzit vykrizeniu naprav voci karoserii ...takze sup s nimi von a uvidis co to spravi...ale opatrne v zakrutach.

co sa medzinapravy tyka, tak to je jedna z genialnych veci co LR vymysleli...samozrejme dodrbat sa da vsetko...najcastejsie chybou obsluhy...
uzavierka je tam nato, aby sa pouzivala. Netyraj prevodovku v terene s otvorenym diferencialom - ten na to nieje stavany a to je dovod preco odchadzaju. Radsej ju uzavri preventivne, ked zlezies z cesty a ked na cestu opat vylezis, nezabudni vyradit!
A druha vec je olej. Tieto prevodovky su zname tym, ze tecu (je celkom evidentne ked sa pozries pod auto v akom stave je Tvoja). Takze si kontroluj hladinu oleja, aby ho nebolo velmi malo...
Potom sa Ti medzinaprava odvdaci dlhou zivotnostou.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS

Mára-RRC

#46 Příspěvek od Mára-RRC » 04 čer 2013 19:08

ok diky kluci za rady prosimte nemas nekde fotku tech voditek pruzin aby jsem si je mohl udelat taky.
stabiky ven ok udelam.

ja vim ze to znelo ze jsem s tou uzaverkou jezdil na tvrdem povrhu ale ne nejsem kokot a necitlivej tvor, ale asi jsem ji dodrbal tim ze mi vypadavali male kvalty redukce a furt jsem se je tam snazil davat. nebo fakt nevim. dal jsem tam tudle ta maka jak cert dal jsem tam novej olej nakou pp 90 tak doufejme ze uz to bude ok. jinak mate ji uplne tichou v terenu? jak vam to snasi kdyz jste v kopci a hrabete na miste a zacne poskakovat, ozivaji se vam zni nake zvuky diky??

jinak kluci dela se nekde naka silna nebo pro sport ta pridavka, vzdit tydle auta at defiky vzdyt to jezdi offroad maratony a afriku interkontinental relly a vyhravato!!! jsou to drzaky jak bejk.

Kusto

#47 Příspěvek od Kusto » 04 čer 2013 21:22

:Sorry: Jen podle (na hrbil se krup,na hrbil se krup)to přesně dělá uzavěrka v rejdu :ty jeden...:

teslo

#48 Příspěvek od teslo » 04 čer 2013 22:28

praveze ta medzinaprava je pevna ako cert...jedine co sa v nej "spevnuje" su prave creva toho diferaku...normalne tam su dve samostatne tycky na ktorych su satelity...ashcroft vyraba pevnostnu verziu kde su tie tycky nahradene jednym vysustruzenym kusom, ale ani to nieje stavane na hrabanie bez uzavierky.
Co sa zvukoveho prejavu tyka, tak je to rozne...mal som aj tichu rozvodovku. Na druhu stranu ta co mam aktualne chrci akoby sa mala kazdu chvilu rozsypat a pritom je certvo zgeneralkovana.

tie konusy su napr. toto (zadne):
http://www.paddockspares.com/pm640-rear ... er-90.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Range Rover P38 2.5TDS

Mára-RRC

#49 Příspěvek od Mára-RRC » 05 čer 2013 13:13

Kusto píše::Sorry: Jen podle (na hrbil se krup,na hrbil se krup)to přesně dělá uzavěrka v rejdu :ty jeden...:
ted jse mi smazlo u musim psat znova, to je prave ten problem proc jsem daval jinou byla tam uzaverka i kdyz byla vypla, jezdil jsme stim a rikal jsi co to doprdele je. no ono se to ukaze... pak rupl zadni deferek rikam jsi to bylo ono proc to tak vyvadelo. tak jsem dal jinej a ono furt pak jsem zjistili ze to dela pridavka a ze tam je znakeho duvodu uzavera stale i kdyz ji vypnes, tak jsme to s rostou rozebrali a zjistili ze je na tom diferacku ulomenej zoubek tak se koupila jina. a o tu mam uz strach tak se prave tazu jestli ty zvuky jsou v poradku kdyz hrabe na miste v kopci poskakuje tak zni jdou zvuky na prd.

v sobotu jde opet na dilnu sundat stabilizatory a prozatim nez mi soutruznik vyrobi originalni misku co je dole na naprave o 1 palec vetsi, tak prodlouzim horni misku u ranu tez o 1 palec jen tam navarim prozatim nakou paskovinu, pac mi ty pruziny lezou ven. ja proste neodolam se tim jit svest do lesa kdyz ho mam hned za barakem :Ja blb: jeste vymenim oleje v prevodovce a pridavce tam je teda nakej pp 90 a mel by bejt pp 80 tak to vse vymenim v diferaku tez.

Mára-RRC

#50 Příspěvek od Mára-RRC » 05 čer 2013 13:26

.
Naposledy upravil(a) Mára-RRC dne 05 čer 2013 13:32, celkem upraveno 1 x.

Mára-RRC

#51 Příspěvek od Mára-RRC » 05 čer 2013 13:26

teslo píše:praveze ta medzinaprava je pevna ako cert...jedine co sa v nej "spevnuje" su prave creva toho diferaku...normalne tam su dve samostatne tycky na ktorych su satelity...ashcroft vyraba pevnostnu verziu kde su tie tycky nahradene jednym vysustruzenym kusom, ale ani to nieje stavane na hrabanie bez uzavierky.
Co sa zvukoveho prejavu tyka, tak je to rozne...mal som aj tichu rozvodovku. Na druhu stranu ta co mam aktualne chrci akoby sa mala kazdu chvilu rozsypat a pritom je certvo zgeneralkovana.

tie konusy su napr. toto (zadne):
http://www.paddockspares.com/pm640-rear ... er-90.html" onclick="window.open(this.href);return false;
supr diky moc. ne ne ja prave hrabu s uzaverkou ty zvuky z ni jdou jen kdyz se nazim vyjet kopec v pulce treba nenuze vyjet tak ho chvili pridrzim na onom miste auto hrabe zacne poskakovat a jak se vlaste kardany napruzi podovoli tak vzdy v tom razu jede takovej dost neprijemnej zvuk.
jinak diky urco bych to koupil ale nevim jak to ke me dostat :Ja blb: anglicky neumi a nevim jak jsi to nechat zaslat do cr. jinak musim teda presvedcit rostu jestli se pusti do opravy a repase te poskozene pridavky, je to sice jen domecek plenj kolecek.

jeste se te zetam ty mas tedy stejny podvozek jako ja vid? mel jsi snim stejny problem ze ti lezli pruziny ven? resil jsi to tedy podloskama a temi komusi aby ti ji vodily zpet. ja chci dat jen podlozky chci aby byli furt na svem miste a nemuselo je tam nic zpet vodit

Kusto

#52 Příspěvek od Kusto » 05 čer 2013 22:03

Tak teď už tomu rozumím :grin: Jinak ty rázi jsou nejspiš součet všech vůlí, unašeče, dyferenciali. Jak to poskakuje jde to na dorazy vůlí od jedné strany k druhé.

teslo

#53 Příspěvek od teslo » 06 čer 2013 09:50

landy heaven Mára píše: jeste se te zetam ty mas tedy stejny podvozek jako ja vid? mel jsi snim stejny problem ze ti lezli pruziny ven? resil jsi to tedy podloskama a temi komusi aby ti ji vodily zpet. ja chci dat jen podlozky chci aby byli furt na svem miste a nemuselo je tam nic zpet vodit
tlmice som mal +5" terrafirmy. Voditka na pruziny som mal aj vpredu aj vzadu. Pri krizeni sa mi zadne pruziny odlepili 15-20cm od ulozenia...
Iba podlozkami sa to vyriesit neda, pretoze tie Ti zdvihnu cele auto (je to predlzenie ulozenia, ale pruzina ostava stale rovnaka). Rovnako ak by si daval dlhsie pruziny pri rovnakej tvrdosti. Jedine riesenie je dat dlhsie, ale maksie pruziny, co mne osobne nevyhovovalo - auto by bolo na moj vkus velmi hupave.
Je tu este jedna moznost: X-springs (sekundarna pruzina ulozena v hlavnej)
http://x-eng.co.uk/StoreDisplay.asp?SL=57&MID=2" onclick="window.open(this.href);return false;

To ze sa pruzina odlepi je zalezitost dizajnu a nieje to problem.

teraz mam podvozok equipe, ktory ma laditelne tlmice a zadne su este dhlsie (+7-8?). Uz nepouziva konusove voditka (tie by boli uz kratke), ale take zosikmene plosky.
Range Rover P38 2.5TDS

Mára-RRC

#54 Příspěvek od Mára-RRC » 06 čer 2013 11:47

Kusto píše:Tak teď už tomu rozumím :grin: Jinak ty rázi jsou nejspiš součet všech vůlí, unašeče, dyferenciali. Jak to poskakuje jde to na dorazy vůlí od jedné strany k druhé.
asi jo ale to je taky na prd pac pak neco povoli jako minule ten zoubek v diferacku. musim ofafrne.

Mára-RRC

#55 Příspěvek od Mára-RRC » 06 čer 2013 11:57

teslo píše:
landy heaven Mára píše: jeste se te zetam ty mas tedy stejny podvozek jako ja vid? mel jsi snim stejny problem ze ti lezli pruziny ven? resil jsi to tedy podloskama a temi komusi aby ti ji vodily zpet. ja chci dat jen podlozky chci aby byli furt na svem miste a nemuselo je tam nic zpet vodit
tlmice som mal +5" terrafirmy. Voditka na pruziny som mal aj vpredu aj vzadu. Pri krizeni sa mi zadne pruziny odlepili 15-20cm od ulozenia...
Iba podlozkami sa to vyriesit neda, pretoze tie Ti zdvihnu cele auto (je to predlzenie ulozenia, ale pruzina ostava stale rovnaka). Rovnako ak by si daval dlhsie pruziny pri rovnakej tvrdosti. Jedine riesenie je dat dlhsie, ale maksie pruziny, co mne osobne nevyhovovalo - auto by bolo na moj vkus velmi hupave.
Je tu este jedna moznost: X-springs (sekundarna pruzina ulozena v hlavnej)
http://x-eng.co.uk/StoreDisplay.asp?SL=57&MID=2" onclick="window.open(this.href);return false;

To ze sa pruzina odlepi je zalezitost dizajnu a nieje to problem.

teraz mam podvozok equipe, ktory ma laditelne tlmice a zadne su este dhlsie (+7-8?). Uz nepouziva konusove voditka (tie by boli uz kratke), ale take zosikmene plosky.
hm hm dobre tedy a jak to s anglie obednam poradis mi stim. vzal bych ten kus do pridavky a tydle veci do pruzin. jinak uz fakt nevim jak to vyresit aby se to dalo pouzivat v terenu. nebo nakeho sikovneho soutruznika, aa nebo sundat ty spodni misky a prodlouzit je 1,5 plechem o 20cm to je taky moznost ze?? nejschudnejsi nejrychlejsi a hlavne nejlevnejsi.

Kusto

#56 Příspěvek od Kusto » 06 čer 2013 13:25

Jo jo chce to ofafrně :lol: Jestli tě to vyskakování štve a nechceš konusi tak nejlevnějši je přichytit pružiny kde nejsou ,jako vzadu dole,ale stratiš kus kříženi o to natahováni pružin,přesněji je to půlka délky toho vyskočení. :yes

Neklan

#57 Příspěvek od Neklan » 06 čer 2013 16:10

Co se týká objednávek z Anglie, není nic jednoduššího. Zaregistruješ se na webu, vybereš si v e-shopu zboží, napíšeš svou adresu, webová aplikace tě navede na platbu kartou, zaplatíš a pak už jen čekáš na balík. Z Paddocku mi to posledně přišlo za týden.
Krom toho Britpart, Terrafirma, All-Makes a já nevím, kdo z výrobců podobných věcí, jako jsou vodící kónusy a další díly podvozku, ještě, mají tady mezi členy fóra své obchodní zástupce, takže stačí projít vlákno http://www.landroverforum.cz/forum/viewforum.php?f=12" onclick="window.open(this.href);return false; a objednat si to tady v Čechách.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250

Mára-RRC

#58 Příspěvek od Mára-RRC » 02 úno 2014 23:04

ahoj aby jsem to tu ozivil tak jsem se pustil do repase mezinamravoveho diferaku a obednal jsem HD hridelku toto http://www.litep4x4.cz/detail/range-rov ... ferencialu cely byl rozsrotovan, tak obednano este toto http://www.litep4x4.cz/detail/range-rov ... ferencialu

HV.

#59 Příspěvek od HV. » 04 úno 2014 21:59

Ahoj,
jakou kvalitu kolecek jsi nakonec koupil?
HV
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice

Mára-RRC

#60 Příspěvek od Mára-RRC » 23 bře 2014 19:06

HV. píše:Ahoj,
jakou kvalitu kolecek jsi nakonec koupil?
HV
ahoj bral jsem toto STC2940 to co jsem dal jako odkaz. myslim ze ok odešli mi ty vybrany (zuzeny) hridelky tak jsem vzal tu heavy duty.

Odpovědět