Problémy s řazením rychlostí - Freelander I TD4
Moderátor: Safraporte
Problémy s řazením rychlostí - Freelander I TD4
Zdravím všechny příznivce anglických mazlíků a zároven prosím o radu.
Vlastním Freelander TD4 rok 2006 najeto 106000km,poslední dobou se mi nepravidelně projevuje závada s potíží zařadit rychlostní stupně.Někdy jezdím týden bez jediného problému,někdy se mi třeba 5x týdně stane,že zařadím 1 rozjedu se a 2 tam nedám ani náhodou. Když vypnu motor řazení funguje od 1 -5 bez problémů a odporu. Zřejmě bude něco se spojkou,ale za jízdy neprokluzuje,auto táhne plnou silou bez jakéhokoliv problému i plně naložené do kopce.Prosím o radu co vyměnit zda celou spojku,nebo některou její část.
Velmi děkuji za každou radu
Vlastním Freelander TD4 rok 2006 najeto 106000km,poslední dobou se mi nepravidelně projevuje závada s potíží zařadit rychlostní stupně.Někdy jezdím týden bez jediného problému,někdy se mi třeba 5x týdně stane,že zařadím 1 rozjedu se a 2 tam nedám ani náhodou. Když vypnu motor řazení funguje od 1 -5 bez problémů a odporu. Zřejmě bude něco se spojkou,ale za jízdy neprokluzuje,auto táhne plnou silou bez jakéhokoliv problému i plně naložené do kopce.Prosím o radu co vyměnit zda celou spojku,nebo některou její část.
Velmi děkuji za každou radu
Re: Problémy s řazením rychlostí - Freelander I TD4
dvouhmotak kaputo 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Takže poslední měsíc jsem měl obdobné problémy - někdy mi šlo řadit v pohodě a někdy jsem tam nedostal rychlost (pokud jsem to tam nechtěl hnát na hulváta) a pomohlo až vícero pokusů.
Tady je původce zla

Rozpadlé spojkové ložisko. Když už jsme v tom byli, dala se celá nová spojka (měla holka nalítáno obdivuhodných 199 000 km). Dvouhmoťák je jako nový, tak se neměnil. Jo a výměna spojky u TD4 docela porod oproti benzínové verzi
Vyměnili jsme i klíňáky (pískaly) a střední díl výfuku. Mám teď z auta větší radost, než když jsem si ho koupil.
Není nad to se při jízdě s autem mazlit, namísto toho, prát se s ním o řazení ...
Tady je původce zla

Rozpadlé spojkové ložisko. Když už jsme v tom byli, dala se celá nová spojka (měla holka nalítáno obdivuhodných 199 000 km). Dvouhmoťák je jako nový, tak se neměnil. Jo a výměna spojky u TD4 docela porod oproti benzínové verzi

Vyměnili jsme i klíňáky (pískaly) a střední díl výfuku. Mám teď z auta větší radost, než když jsem si ho koupil.
Není nad to se při jízdě s autem mazlit, namísto toho, prát se s ním o řazení ...

- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj , to je fajn že zase jezdíš v klidu a pohodě.
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Muže někdo vysvětlit k čemu dvouhmotňák je, jak vypadá a funguje? Ať vim co s tím až se mi to posere... 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
jukni http://www.youtube.com/watch?v=DbvP5EvpUbA" onclick="window.open(this.href);return false;Fojcek píše:Muže někdo vysvětlit k čemu dvouhmotňák je, jak vypadá a funguje? Ať vim co s tím až se mi to posere...
Takže je to vlastně pouze na potlačení vibrací?
"pouze" anoFojcek píše:Takže je to vlastně pouze na potlačení vibrací?

Chlapy, jak poznám, že je dvouhmoťák, po smrti? Mám to ted rozhozený kvůli vysypanýmu spoj. ložisku, tak by mě zajímlo, jak poznám, jesti mám dát novej. Dík