Nerozbieha sa
Moderátor: Safraporte
Nerozbieha sa
Zdravým Vás, som tu nový, pred dvoma týždnami som kúpil Freelandera 2001 2l TD 72Kw, najazdil som asi 100 km, išiel som do kopca, zastavil som, išiel som sa rozbehnúť a auto už nešlo, pri ľubovolnom zaradenom prevodovom stupni, pri pustení spojky motor ide naprázdno a auto stoji, Viete mi prosim Vás pomôct čím to môže byť? Ďakujem
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Re: Nerozbieha sa
Buďto spojka, nebo v horším případě protočená hřídel co je mezi převodovkou a IRD. Bohužel se tím poškodí oboje a oprava je pěkná raketa.
K
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
ešte som zabudol, že v aute bolo cítiť smrad, ako zo spojky, ale neviem či sa dá tak spáliť spojka aby sa to už nepohlo
Covece, okamzite bych chtel slevu ze zaplacene castky za skrytou vadu. Zalezi na tom jak mas sepsanou kupni smlouvu. U nas v Cechach ma kupujici lhutu asi 6 mesicu na skryte zavady ci pripade anulovani koupe. Otazkou je pak uhadat, zda to byla skryta vada nebo ne.
Uplne se mi vybavily moje prvni jizdy s LR, kdyz jsem ho koupil...

Uplne se mi vybavily moje prvni jizdy s LR, kdyz jsem ho koupil...

Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
jj, hádat se může, to jo - a to je asi tak všechno. Bazárista mu řekne, že prodej jen zprostředkoval a soukromá osoba mu řekne, že už peníze nemá, ale že je ochotna mu to splácet ... no řekněme 200,- měsíčněKrasty píše:Covece, okamzite bych chtel slevu ze zaplacene castky za skrytou vadu. Zalezi na tom jak mas sepsanou kupni smlouvu. U nas v Cechach ma kupujici lhutu asi 6 mesicu na skryte zavady ci pripade anulovani koupe. Otazkou je pak uhadat, zda to byla skryta vada nebo ne.
Uplne se mi vybavily moje prvni jizdy s LR, kdyz jsem ho koupil...![]()

Jediná jeho šance je, jestliže to koupil od někoho slušnýho, páč ten jedinej bude ochoten uznat, že do auta nikdo nevidí.
Ja si s tim uzil sve pri koupi meho LR. Je to jak se vsim.... Ja hrozil advokatem, pak jsem hrozil zalobou, pak jsem zalobu podal a hrozil jsem soudem, nakonec melo dojit k preliceni a tesne pred tim se ozval advokat protistrany, ze pristoupi na moje podminky. A to i kdyz jsem mel podepsanou dodatkovou smlouvu na slevu od pordavajiciho, tak mi to proste nechtel zaplatit ani po iks mailech, dopisech, telefonatech.... Myslel si,ze zalobu stahnu a kdyz jsem to neudelal, tak to pak zaplatil.
Ale to je jine tema.
Tomasi, doporucuju asi navstivit nejaky osvedceny servis, tam zjisti co s tim je. Tady se da jen odhadovat...ale minimalne to vypada na spojku. Dle odhadovane vyse opravy bych se asi rozhodl. Budto chtit vratit penize, pripadne slevu ceny od pordavajiciho a podle prvni reakce prodavajiciho by bylo poznat jak postupovat...zda jit do konfliktu s prodavajicim (to by znamenalo nechat si udelat znalecky posudek toho vozu a tim padem mit papir, ze ta vada byla skryta). Pokud bys mel tento papir v ruce, tak to vypada na velkou nadeji vyhry u soudu. tim ale nic nezarucuju.
Vse zalezi na tom, zda ti to za ty nervy stoji. Cena auta, cena opravy teto zavady, pripadne soudni nevratne vydaje ....
Clovek si totiz nemuze byt nikdy jisty vyhrou a jak posledni dobou vylejzaji na povrch uplatkarsky kauzy kolem soudcu, tak fakt nevim.
Ale to je jine tema.
Tomasi, doporucuju asi navstivit nejaky osvedceny servis, tam zjisti co s tim je. Tady se da jen odhadovat...ale minimalne to vypada na spojku. Dle odhadovane vyse opravy bych se asi rozhodl. Budto chtit vratit penize, pripadne slevu ceny od pordavajiciho a podle prvni reakce prodavajiciho by bylo poznat jak postupovat...zda jit do konfliktu s prodavajicim (to by znamenalo nechat si udelat znalecky posudek toho vozu a tim padem mit papir, ze ta vada byla skryta). Pokud bys mel tento papir v ruce, tak to vypada na velkou nadeji vyhry u soudu. tim ale nic nezarucuju.
Vse zalezi na tom, zda ti to za ty nervy stoji. Cena auta, cena opravy teto zavady, pripadne soudni nevratne vydaje ....
Clovek si totiz nemuze byt nikdy jisty vyhrou a jak posledni dobou vylejzaji na povrch uplatkarsky kauzy kolem soudcu, tak fakt nevim.
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Vy by jste se pořád soudili. Navíc myslím, že spojku jako skrytou vadu nikdo neuzná. To je běžný spotřební materiál a při ceně lamely, by to asi ani za soudy nestálo.
Jiné je to pokud se protočily ty hřídele.
To bude oprava minimálně za nějakých 25tis (spíš víc)
Já bych nejdřív zkusil normálně zavolal, tomu od koho jsem to koupil, a zeptal bych se ho co s tím.
K
Jiné je to pokud se protočily ty hřídele.

Já bych nejdřív zkusil normálně zavolal, tomu od koho jsem to koupil, a zeptal bych se ho co s tím.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Vzdyt to tam uvadim....
"Dle odhadovane vyse opravy bych se asi rozhodl. Budto chtit vratit penize, pripadne slevu ceny od pordavajiciho a podle prvni reakce prodavajiciho by bylo poznat jak postupovat...zda jit do konfliktu s prodavajicim (to by znamenalo nechat si udelat znalecky posudek toho vozu a tim padem mit papir, ze ta vada byla skryta)."
Jit k soudu, to uz je ta nejsposlednejsi varianta.
"Dle odhadovane vyse opravy bych se asi rozhodl. Budto chtit vratit penize, pripadne slevu ceny od pordavajiciho a podle prvni reakce prodavajiciho by bylo poznat jak postupovat...zda jit do konfliktu s prodavajicim (to by znamenalo nechat si udelat znalecky posudek toho vozu a tim padem mit papir, ze ta vada byla skryta)."
Jit k soudu, to uz je ta nejsposlednejsi varianta.
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
tomas.m píše:ešte som zabudol, že v aute bolo cítiť smrad, ako zo spojky, ale neviem či sa dá tak spáliť spojka aby sa to už nepohlo
Ano,obložení na lemele se dá sjet až na kov zvlášť pokud tam bylo už letitý,a auto se pak opravdu ani nehne. Taky se mě to povedlo. Pokud to bude sjetý az na kov tak bych nešetřil a koupil bych celou sadu je tam lamela,přítlačák i ložisko. Když už se to mění a je to rozdělaný je lepší to vyměnit celý a máš na dlouhej čas pokoj.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
ďakujem za odpovede
dnes som ho zaviezol do servisu, uvidíme načo prídu, budem Vás priebežne informovať, a dúfam, že to bude tá spojka, lebo tá druhá varianta by bola asi moc drahá, súdiť nemám chuť, čas takže, pokiaľ to bude spojka, tak nebudem to ďalej riešiť

takže auto, už je opravené, spojka bola KO vraj tam bola niaká čínska a rosypala sa, akúrat mi trošku popraskal zotrvačník, takže ten tiež časom pôjde druhý.
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Tak super, závada odstraněna a máš novou spojku - ta se neztratí
;
+

+