Prosím smazat, děkuji....

Moderátor: stan

Zpráva
Autor
KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

Re: Jsem v háji, Friťák musí pryč....

#21 Příspěvek od KDB » 04 bře 2013 22:47

Hlavně to dát do ruky někomu, kdo tomu rozumí. Speciálně u tohodle motoru se vyplatí dát někomu, kdo ho zná... Ta hlava odejde až jako poslední, nejdřív odejde těsnění a někdy sedne vložka, jinak nemá problémy.
Mimo jiné, hlava jako taková je záměnná mezi všemi 16V verzemi Kseries (1.4,1.6,1.8) - je jich plný internet za pár kaček. Většina problémů je z oprav někým, kdo ten motor viděl prvně.
S tímhle motorem (včetně verze 118kw) jsem najezdil možná 300tis km - na LPG a ten motor vydrží neuvěřitelné věci)
Ono je možné, že voda utíká těsněním sacího potrubí a srvis hledá prasklou hlavu....
Auto bych dal do depozitu a počkal až našetřím...

freeland
auto: Land Rover Freečko

#22 Příspěvek od freeland » 05 bře 2013 09:17

Time vydrž... Já vím, že se to lehce říká, a navíc do tvé fin. situace nevidí nikdo z nás, ale fakt auto postav doma do stodoly a prozatím se na něj vyser a postupně šetři...
Nemá smysl, kor po těch investicích, auto prodat za zlomek ceny... A věř mi, ještě to by byl problém to prodat...
V klidu si můžeš shánět jinej motor (je jich spousta) pže se dávali do různých aut např. (rover 75) A zrovna nedávno byla jedna 75tka po bouračce s tímhle motorem co měl najeto okolo 140tiskm a chtěl za celej vrak 6 tis Kč..
A pak si auto v klidu opravit a Pak třeba i prodat... Aby jsi za auto dostal tak nějak co nejvíc peněz.. (ale musí být pojízdný)

V dnešní době, ubejvá dobrodruhů, co si jedou koupit auto s kleklým motorem a nemůžou to pomalu ani projet a ani prověřit cestou domů.. Je to risk jak sviňa a do toho se nikomu už nechce.. A když se někdo takovej najde, tak ti nabídne takovou směšnou cenu, že mu křápneš telefonem, a nebo ho vyhodíš od baráku...

Promysli a uvidíš... Jinak samosebou držím palce.. :-D

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#23 Příspěvek od Sláma Karel » 05 bře 2013 09:42

freeland píše: V dnešní době, ubejvá dobrodruhů, co si jedou koupit auto s kleklým motorem a nemůžou to pomalu ani projet a ani prověřit cestou domů.. Je to risk jak sviňa a do toho se nikomu už nechce.. A když se někdo takovej najde, tak ti nabídne takovou směšnou cenu, že mu křápneš telefonem, a nebo ho vyhodíš od baráku...
No myslím, že s těma šesti Masarykama to není tak hrozně daleko od toho za kolik bych to koupil třeba i já na vrakáč. Já je třeba pořád mezi 20-25tis podle zbytku stavu kupuju.
Tim píše: Jo a pět Palackejch je málo, ale za šest Masaryků Tě to snad i dám :sun

Je ale fakt, že jsem třeba včera koupil na vrakáč Free 5dv, plně pojízdný, akorát špatná zadní a PP stahovačka, ruční brzda KO a děravý výfuk. Dával jsem za něj 28tis, ale nemá třeba zaplacené EKO ani dělanou visco.
U Mikyho také stojí nějaký pěkný, ale pán za něj chce okolo 35tis a také má padlý motor 1,8. (to už já nekoupím)

Ale chtěl jsem tím říci, že pokud to bude Tim někde pořádně inzerovat i s foto a pořádným popisem, tak se to třeba za těch 30tis i prodá.

Time já tě chápu, ale pravdou je, že já tyhle stavy mívám se svými dvěma DasAutama. To jsou sračky strašný a taky vždycky, když se na nich něco zase posere, říkám, že je prodám tak jak jsou neopravený. A pak vždy když vychladnu, tak mi je líto těch obřích investicí, co už v nich jsou a říkám si, že když už je tam všechno vyměněný, tak to musí začít fungovat (a ono ne) Ale vždy je zase jako vůl nechám spravit. :Ja blb:

V klidu to zainzeruj na všech servrech (a že jich je) a uvidíš. Třeba se někdo ozve a koupí to. Nebo to mezitím pořádně promyslíš a napadne tě nějaké řešení. :wink:

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#24 Příspěvek od Sláma Karel » 05 bře 2013 09:44

Jo a ještě je pravda co tu někdo psal, že bych zkontroloval tu přírubu u sání. Pokud ti voda nejde do oleje, tak je to ta lepší varianta.
A s tím sáním nějaký problém bývá, protože se docela prodávají. Tak jestli to neteče opravdu tam. Ja to bylo už třikrát rozebrané, tak se tam mohlo něco poškodit.

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

Bart

#25 Příspěvek od Bart » 05 bře 2013 11:31

Prodej auto do AAA, potom nemusis mit vycitky svedomi. Je to loterie, jednou je technik idiot a skoci na to, jednou te vyhodi. Nevim, jak jinde ted mluvim o Praze. Je to banda darebaku a tohle si urco zaslouzi. Kamos jim pred mesicem prodal neco podobneho a smejeme se dodnes :-) Dovezl tam srot a oni rekli docela normalni cenu. Po hodine zavolali, ze maji kupce at auto doveze jeste tyz den a dostane o 20 vic. Auto dovezl a AAA vyplazly prasulky na prkno a auto tam stoji dodnes hi,hi,hi.
Uvaha, ze to prodaji nejakemu chudakovi je plana, protoze oni prodavaji pouze auta v takovem stavu. Ted k nam do servisu prijela dodavka zakoupena v AAA a to se proste neda ani popsat tomu by nikdo neveril, co ti smejdi dokazi prodat. Ostatne i zakaznici si za problemy muzou sami, kdyz tam lezou.

BAGETKA
tel.: 605534420
auto: Disko 1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od BAGETKA » 05 bře 2013 12:56

Vydrz chlape drzim palec at to dobre dopadne

jinak bych na to nechal kouknout nekoho kdo tomu rozumi , to ze je to znackovy servis neznamena ze to umi opravit
Disko 1- 2,5TDi - ve predu 5" vzadu 7" pneu 265/75/16 BFG AT +priprava pro navijak

Krasty

#27 Příspěvek od Krasty » 05 bře 2013 15:15

No tak to je v prdeli, ale zcela chapu ty pocity a malinko i chapu ty financni trable. Jedna vec je to treba nyni zprovoznit treba jen vymenou nejaky hadice, ale asi za ty leta uz mas nerva z toho, ze se muze zase neco posrat za par kilometru a je to na novo. Na druhou stranu to vypada, ze je asi problem jen motor, vsechno ostatni cim free trpi si vymenil, tak pokud vylozene nepotrebujes ty penize za fritaka, tak ho fakt dej do depozitu a uvidis. I kdybys ho treba mel ted opravit, tak aby si nemel dalsi vydaje, tak ho mrskni nazahradu a jezdi se Civicem. Cas ukaze. Prodat ho muzes vzdycky.

Ja jsem chtel po koupi toho myho chrchla ho okamzite prodat, byl jsem neskutecne nasranej na sebe, ze jsem si o tom aute vice neprecetl, nasranej na prodavajiciho, ten se me pokusil ojebat, ale nakonec to vyresila zaloba, no a moje zenska taky rikala neco o tom, ze jsem protivnej vic nez je zdravo atdatd. No nakonec jsem to jakstaks dal do kupy a rekl jsem si, ze s tim budu jezdit do te doby, dokud se nejak hodne neposere. Dam mu servis jak ma dostavat a uvidim. Co tim chci rict je, ze jsem tehdy mel fakt velkyho nerva a to dost dlouho. Ted jsem rad, ze jsem to pryc nedal. Prisel bych o par penez, pac 4x4 potrebuju. Ale je pravda, ze me nenicila hypoteka a mel jsem co jist.

Hele, drz se, chod na ryby a dej si u toho nejaky to pivco...to je stav, ve kterym se ma resit budoucnost!
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#28 Příspěvek od Safraporte » 05 bře 2013 15:57

Jsme mu z toho udělali diskusní kroužek :D

Nikdo ale neznáme Timovu situaci - jestli si vůbec uvědomil, že za to dostane tak mrzký obolus. Jestli je v takovým srabu, že mu i ten mrzký obolus momentálně vytrhne trn z paty a nebo jestli je schopen ustát odstávku auta na pár měsíců s tím, že to pak finančně utáhne a na auto se dostane později.
Možná bych na jeho místě zvážil i možnost domluvit se někde na určení závady a v případě větší finanční náročnosti opravy se zkusit domluvit na splátkách.
Ona to může být jen blbost, kdy vyjde oprava na 2000,- a rázem by byla prodejní cena pár desítek tisíc výš :idea:

Tak co Time, jak jsi se na to vyspal?

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#29 Příspěvek od Tim » 05 bře 2013 16:00

Njn, co na to mam napsat :roll: Rád bych ho dal dokupy, ale už fakt nevím, jestli to má smysl pro mne, když mi ty peníze budou chybět. Neříkám, že bych neměl doma co do huby, ale už jsem z toho nešťastnej. Jinak je to auto úžasný, ale když na něm člověk dělá tři roky stejnou závadu furt kolem dokola a k ničemu, tak už toho má plný kecky i když se na tom nic jinýho nesere (resp. všechno ostatní jsem preventivně vyměnil). Když koupím jinej motor, tak to taky nejlevnější nebude a sám si ho tam nedam. Schválně Karle :dance , za kolik se dá sehnat jinej motor??? No a nedej bože, aby měl ten samej problém :devil

Přidávám pár těch fotek. Je to dneska po cestě z práce domů, takže není úplně nejčistější...
Přílohy
DSCF4718.JPG
DSCF4712.JPG
DSCF4711.JPG
DSCF4709.JPG
DSCF4707.JPG
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Tim

#30 Příspěvek od Tim » 05 bře 2013 16:00

,,,
Přílohy
DSCF4720.JPG
DSCF4717.JPG
DSCF4714.JPG

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Tim

#31 Příspěvek od Tim » 05 bře 2013 16:05

Safraporte píše:Jsme mu z toho udělali diskusní kroužek :D

Nikdo ale neznáme Timovu situaci - jestli si vůbec uvědomil, že za to dostane tak mrzký obolus. Jestli je v takovým srabu, že mu i ten mrzký obolus momentálně vytrhne trn z paty a nebo jestli je schopen ustát odstávku auta na pár měsíců s tím, že to pak finančně utáhne a na auto se dostane později.
Možná bych na jeho místě zvážil i možnost domluvit se někde na určení závady a v případě větší finanční náročnosti opravy se zkusit domluvit na splátkách.
Ona to může být jen blbost, kdy vyjde oprava na 2000,- a rázem by byla prodejní cena pár desítek tisíc výš :idea:

Tak co Time, jak jsi se na to vyspal?
Kdybych měl jistotu, že to bude oprava za 20tis. a byla by jistota, že to bude v pohodě, tak do toho jdu, ale kdo mi tu jistotu dá??? A kdo mi to dneska udělá na splátky??? :chuckle Neříkám, že bych byl úplně v :moon ale nechci se tam dostat kvůli autu. A vrážet do něj všechno a doma vařit na sporáku, kterej pamatuje Šemíka ještě jako hříbě a dělat večeři na lince snad po Sudetskejch Němcích mi přijde blbý vůči mojí polovičce...

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od VencaZE » 05 bře 2013 16:45

Asi by to chtělo obrátit se na někoho povolanějšího, třeba Eliotta. Do Budějc je to sice 200 km, ale troufám si říct že bys tam třikrát se stejnou závadou nejel.. Což ?
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Franta D1
tel.: 731585433
auto: Disco 1 3.5 V8i

#33 Příspěvek od Franta D1 » 05 bře 2013 16:59

Nejhorší na tom je, že když koupíš něco jinýho a staršího, tak do toho taky něco pustíš a pokud to bude diesel, tak uděláš i rozvody. Takže podle typu vyndáš třeba 40 :cash. Já mám auta 3 a někdy mi to připadá že dělám jen na auta :sweat a teď začínám cpát i do auta který je těsně po záruce. taková je prostě doba.

Safraporte

#34 Příspěvek od Safraporte » 05 bře 2013 17:06

Tim píše:... vařit na sporáku, kterej pamatuje Šemíka ještě jako hříbě a dělat večeři na lince snad po Sudetskejch Němcích mi přijde blbý vůči mojí polovičce...
Tak to používej i pro jiné účely než pro žrádlo. Vždyť třeba soulož na takových raritních kouscích je romantika :mrgreen:

Franta D1
tel.: 731585433
auto: Disco 1 3.5 V8i

#35 Příspěvek od Franta D1 » 05 bře 2013 17:10

Safraporte píše:
Tim píše:... vařit na sporáku, kterej pamatuje Šemíka ještě jako hříbě a dělat večeři na lince snad po Sudetskejch Němcích mi přijde blbý vůči mojí polovičce...
Tak to používej i pro jiné účely než pro žrádlo. Vždyť třeba soulož na takových raritních kouscích je romantika :mrgreen:
Ještě že to nečte jeho polovička. :rain Chybí tu smailík jak žene smajlík s válečkem

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#36 Příspěvek od fugín » 05 bře 2013 17:52

Jak tu už nekdo nadnesl zdá se mě že po těch opakovaných opravách motoru je opravdu dost pravděpodobný že se ta voda neztrácí v motoru. Ale to jsou všechno jen dohady. Time nejdriv by si měl opravdu nechat zjistit kde se voda OPRAVDU ztrácí a potom teprve uvažovat o takhle radikálním řešení.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Safraporte

#37 Příspěvek od Safraporte » 05 bře 2013 18:00

Franta D1 píše:
Safraporte píše: Tak to používej i pro jiné účely než pro žrádlo. Vždyť třeba soulož na takových raritních kouscích je romantika :mrgreen:
Ještě že to nečte jeho polovička. :rain Chybí tu smailík jak žene smajlík s válečkem
Věř, že to dá Jíře přečíst Obrázek - jakej že jsem to vůl :mrgreen:

peppino
tel.: 606486252
auto: LR DII Td5

#38 Příspěvek od peppino » 05 bře 2013 18:08

Taky jsem řešil problém jestli dál opravovat,hodit se skály nebo prodat.Pravda je,že když jsem si myslel,že už to je totálně v pr...,po pár dnech jsem měl jinej názor a díval jsem se na to střízlivě.Tím chci říct,že to chce nechat trochu usadit a popřemýšlet.Já,pokud bych to auto opravdu chtěl,hezky bych ho zaparkoval nebo dal na nějaký čas do depozitu a po čase by se vidělo.
Nevím,jaký je s tím autem přesně problém,ale pokud voda nepůjde do oleje nebo to nebude tlakovat chladič,nemůže to podle mě být nějak nákladný problém.
Napadá mě,že jsem kdysi řešil problém úbytku vody u jednoho mého auta.Nikde to viditelně neteklo,olej čistý a přesto co týden litr vody.Na chladiči bylo několik vlasových prasklin mezi voštinami,takže když se motor ohřál,začalo to slzet,ale díky teplu se voda stačila odpařit.
No,co říct.Vím jaký máš pocity a držím Ti palce,aby to dopadlo k Tvé spokojenosti.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#39 Příspěvek od KDB » 05 bře 2013 18:16

V Praze má servis Mareda - ten dlouho dělal jenom Rovery ( před 4 lety mě dělal výměnu těsnění pod hlavou plus rozvody za cca 10.000,-) U Benešova mám taky slušného mechanika na Rovery ( Freelandery zná taky a sám má diskošku)

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

#40 Příspěvek od libovka » 05 bře 2013 20:25

Taky jsem měl u tohodle motoru problém s únikem vody i po několikáté výměně těsnění,překontrolování hlavy,srovnání hlavy.
Nakonec jsem uplnou náhodou zjistil že voda vytéká mezi hlavou a blokem v místě pod výfukovýma svodama.Jak je tam horko tak to stačí uschnout.Jednou jsem to ráno otevřel kapotu a koukám,že tam vytéká čůrek vody.Evidentně byl prohlej blok.Takže vyndat motor,dát ho borcům co ho srovnaj,usaděj vložky a hurá zpátky.

Zamčeno