Příspěvek
od Hanys_a_Kaca » 14 úno 2013 22:03
Podle mne:
Vlastnicke pravo na auto vznika a zanika smlouvou. Registr cozidel ma informativni charakter (at klidne zejtra celej registr smazou, auto bude porad moje) a ja mam nejakou povinost tam do nekolika dni uvest zmenu stavu, ale kdyz na to jebu, tak je to mozna prestupek vuci teto povinnosti neco oznamovat do registru, ale vlastnicke pravo to nijak neovlivnuje. Trochu jinak je to treba u nemovitosti, kde je to vlastnicke pravo primo navazano na zapis na katastru.
A povinnost MIT POJISTENO auto nebo vlek nebo motorku mam v pripade, ze ho PROVOZUJU, na coz zakon taky mysli a uvadi uzivani nebo i stani na verejne komunikaci. Ale treba rozebrana motorka v krabicich na pude muze bejt moje, ale zjevne ji neprovozuju a tak na povinne ruceni jebu, ikdyz mam espezetky taky na pude a ne v nejakem depozitu. Ani nemam pocit, ze treba u auta mam dukazni bremena na to, ze ho neprovozuju.
Kancelar pojistitelu nedela nic jineho, nez porovnava registr majitelu od fizlu (nyni DI) a nejakou spackanou databazi od pojistoven a rozpory obesila ostosest. Vetsinou se teda netrefi do majitele, protoze ty auta prepisujem vselijak a casto i dele nez po tech par dnech, ale to neni jejich problem. A i kdyz na mne vytahne kancelar pojistitelu, ze jsem pred rokem mel defa, a treba to bude pravda a ze nebyl pojistenej a treba to bude taky pravda, tak ji napisu at si trhnou nohou, protoze jsem mel treba defa na zahrade rozmontovanyho do sroubku. A jestli mi reknou, ze jsem si mel dat spz do depozitu, tak jim reknu at si trhnou, resp. at mne nekdo jinej taha za to, ze jsem si nedal spz do depozitu, ale ne oni o pojistku, protoze to auto ze zakona pojistene byt nemuselo, stalo-li na zahrade. A at mi nekdo dokaze, ze tam nestalo - jsem presvedceny, ze to neni na mne abych dokazoval, ze tam stalo.
No jsou to me postoje a az mne zavrou, tak mi poslete nekdo pilnik.