RETAZE ???
Moderátor: Miky_CZ
Re: RETAZE ???
Kdyby se už někdo chtěl vybavit na zimu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95#p615295" onclick="window.open(this.href);return false;
Land Rover Discovery 2 Td5
Tak na ozivenie temy teraz pred zimou....
Disko sa ukazala ako zdatny tahun aj na snehu hlboko v horach a to na zimnych gumach. To bol ale zaciatok zimy ale teraz ked prva vrstva na polnych cestach zamrzla na uplny lad po ktorom sa neda prejst ani po vlastnych, riskovat nechcem.
Hladam retazy na seriovku ktore by zniesli uplne ladovy povrh ale ktorym by neprekazalo ani bahno a mokry sneh pripadne skalnaty povrh ale nedam za sadu 800e
offroad fora(vratane tohto) mam precitane a vzhladom na moje moznosti to vidim takto:
1 sada -lepsia- Pewag BRENTA-C 4x4 alebo Pewag cervino alebo Konig polar (tam ale nevidim cenu) aj tieto moznosti su pre mna ale nad ramec...dal by som za sadu 200 e
2 sada nizsia trieda: Polar profesional alebo http://www.alleco-shop.cz/snehove-retez ... do-35-tuny" onclick="window.open(this.href);return false;.
Viem ze chcem vela muziky za malo penazi ale tazky offroad nerobim preto je pre mna urcite zbytocne kupovat jednu retaz za 200e a viac. Chcel by som ale retazi aj trochu verit aby sa mi niekde v noci neomotala okolo brzdoveho kotuca.
Rebrikovy vzor by som tiez neriesil lebo by som potreboval aby auto sedelo aj do stran.
NIekto pise ze vykaslat sa na znacku len aby vaha bola okolo 60 co by v podstate mohlo stacit a tolko materialu by mohlo zniest nejaku strednu zataz. Nikto ale nepise o skusenosti s takymi NONAME retazami.
Takze piste pripadne postrehy a nazory aj pre ostatnych.
dik.
Disko sa ukazala ako zdatny tahun aj na snehu hlboko v horach a to na zimnych gumach. To bol ale zaciatok zimy ale teraz ked prva vrstva na polnych cestach zamrzla na uplny lad po ktorom sa neda prejst ani po vlastnych, riskovat nechcem.
Hladam retazy na seriovku ktore by zniesli uplne ladovy povrh ale ktorym by neprekazalo ani bahno a mokry sneh pripadne skalnaty povrh ale nedam za sadu 800e
offroad fora(vratane tohto) mam precitane a vzhladom na moje moznosti to vidim takto:
1 sada -lepsia- Pewag BRENTA-C 4x4 alebo Pewag cervino alebo Konig polar (tam ale nevidim cenu) aj tieto moznosti su pre mna ale nad ramec...dal by som za sadu 200 e
2 sada nizsia trieda: Polar profesional alebo http://www.alleco-shop.cz/snehove-retez ... do-35-tuny" onclick="window.open(this.href);return false;.
Viem ze chcem vela muziky za malo penazi ale tazky offroad nerobim preto je pre mna urcite zbytocne kupovat jednu retaz za 200e a viac. Chcel by som ale retazi aj trochu verit aby sa mi niekde v noci neomotala okolo brzdoveho kotuca.
Rebrikovy vzor by som tiez neriesil lebo by som potreboval aby auto sedelo aj do stran.
NIekto pise ze vykaslat sa na znacku len aby vaha bola okolo 60 co by v podstate mohlo stacit a tolko materialu by mohlo zniest nejaku strednu zataz. Nikto ale nepise o skusenosti s takymi NONAME retazami.
dik.
60kg/4ks mají řetězy na V3S, takže by to mohlo stačit na "běžný" ježdění a co se týče stopy, tak pokud máš přístup ke svářečce, můžeš předělat i tu H-stopu na X a vyjde tě to nejlevněji 

Land Rover Discovery 2 Td5
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Nevím jestli to tu už někdo nedal, jsou tam i řetaze na LKT, VS a pod. Akorát se mi nepovedlo najít něco na 265/70 R16.
http://www.jubo.cz/retezy/snehove-retezy/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.jubo.cz/retezy/snehove-retezy/" onclick="window.open(this.href);return false;
Já na Defíku používám několik let řetězy odsud http://www.retezarna.cz/retezy.php?stranka=43" onclick="window.open(this.href);return false; , a spokojenost. Cena byla oproti Pewagu násobně nižší, ale fungují spolehlivě.
Technologie pro zahradní jezírka
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
... jak je ten Svět rúznorodý. Já jsem tyto řetězy vždy púlhoďce roztrhal a pak mi je v řetězárně spravili a pak se to opakovalo dokola, až jsem koupil PEWAG /váží 83kg/ a konečně mohu jezdit v terenu bez obav poruchy a projedu s nima to, co v lete na MT neprojedu...Martin_H píše:Já na Defíku používám několik let řetězy odsud http://www.retezarna.cz/retezy.php?stranka=43" onclick="window.open(this.href);return false; , a spokojenost. Cena byla oproti Pewagu násobně nižší, ale fungují spolehlivě.
Na cestu nebo snih na rovince z řetězárny a do těžkého terénu PEWAG, nebo jiné stejně pevné- těžké řetězy... to je moje rada.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Erik
Na akej gume si ich mal a aky povrch si siel ked sa ti roztrhli?
martin h
jazdis s nimi len sneh a lad alebo aj kamenisty teren?
martin h
No vidíš, a já s nima tahám vlek se dřevem , a používám je hlavně mimo silnici - na lesních cestách spíš kombinace sníh, kameny, bláto - a jediné, co se mi s nima stalo je, že jsou komplet rezavýerik píše: ... jak je ten Svět rúznorodý. Já jsem tyto řetězy vždy púlhoďce roztrhal a pak mi je v řetězárně spravili a pak se to opakovalo dokola, až jsem koupil PEWAG /váží 83kg/ a konečně mohu jezdit v terenu bez obav poruchy a projedu s nima to, co v lete na MT neprojedu...
- erik
- Kontaktovat uživatele:
... ano to je tiež doležité..brunko píše:Erik
martin h
* reťaze mám na MT
* jazdí s nimi na chalupe - Kysuckých Beskydoch... chalupa je ťažko dostupná aj v lete.
Tie,čo som mal z Reťazárny mi tu v Skalici opravovali asi 5x a teraz mám opravený len 1 pár a tie používam na D3 . Druhý pár je už zničený... a to som ich kúpil ako super odolné 4x4 pocimentovaný povrch, ale tá kombinácia s MT a terenom, kde sa moselo hrabat na ľade komb. s kameňom /štýlom jazdy

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Já je měl obutý na cooper discoverer m+s . Dokud jsem s nima jezdil ve sněhu, dobré. Jakmile jsem je ale jednou použil při oblevě, a prohrabal se až na kamení, okamžitě zrezly
11 tis sk za polar profesional? Ved v cechach sa predavaju za 2350kc sada na vozidla do 7,5 ton.
- Laci DII
- tel.: 0903155696
- auto: DII TD5 02
nemáš náhodou chalupu v Klokočove?erik píše:
... ano to je tiež doležité..
* reťaze mám na MT
* jazdí s nimi na chalupe - Kysuckých Beskydoch... chalupa je ťažko dostupná aj v lete.
D2 Td5
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
skus kuk tu: http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 22&t=19837" onclick="window.open(this.href);return false;brunko píše:Tak na ozivenie temy teraz pred zimou....
Viem ze chcem vela muziky za malo penazi ale tazky offroad nerobim preto je pre mna urcite zbytocne kupovat jednu retaz za 200e a viac. Chcel by som ale qretazi aj trochu verit aby sa mi niekde v noci neomotala okolo brzdoveho kotuca.
dik.
LR DEFENDER 110 SW
- erik
- Kontaktovat uživatele:
...áno, tak ako T.T.Laci L&K píše:nemáš náhodou chalupu v Klokočove?erik píše:
... ano to je tiež doležité..
* reťaze mám na MT
Jaju mám v lokalite nad Jelitovom...
- Laci DII
- tel.: 0903155696
- auto: DII TD5 02
chodím tam ku kamarátovi na chatu asi tak 2x do roka. teraz ideme koncom januára. nevyznám sa tak v dedine ale do Sudoparku to máme cez les 15min. chôdze.
D2 Td5
- erik
- Kontaktovat uživatele:
sudopark je kúsok oproti..
- snusmumrik
- auto: Discovery II
Ja mám upravené reťaze z V3S - presne na moje kolesá 265/70-R16. Nemám s nimi žiadne problémy - idú ako snežná fréza. 

- PatrikM
- tel.: 0911480494
- auto: FREE 2.0 ,D1(300tdi)
ja mám taktiež z V3S a sú nezničitelné 

Ex .FREELANDER 2.0Di-lift 2",nájazďak,Hella,nav.5000lb+blbosti navyše,
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozeral som na tie retaze z V3S. Maju tusim kruhovy profil...nie je to citit na cistom lade?
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Nemaju kruhovy profil, ocko je zatocene asi o 90st. a kazdu retaz budes citit, retaze tam nedavas pre komfort ale preto aby si vysiel tam kde potrebujes 

LR DEFENDER 110 SW