Novy Defender Concept. A je to v prde.i...
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Re: Novy Defender Concept. A je to v prde.i...
Maj recht! Na druhou stranu jsem viděl co s Defem v terénu prováděli synci z HS Jeseníky a toho svého bych jim teda určitě nepůjčil
! To co chudák musel snášet by moc jiných aut nevydrželo!

jsem se povozil v Toyotě Land Cruiser HZJ 70 /což je vlastně LJ 70/ se 6 válcovým 4 L dieslem . a musím konstatovat že v názoru na Defendera jsem se mýlil.
. HZJ 70 má výborný a silný motor, super pohodlíčko, na nohy nekape voda
nikde nikudy nefouká
topení super , v terénu stejný možná že i lepší než Defender, výborné zkřížení , 100% uzávěry , špičková kvalita dílenského zpracování a naprostá spolehlivost ,už se nedivím že Defendera nechtějí. S Defenderem jsem ted skončil i já
a jdu do HZJ.

ten co zde způsobil paniku
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Tak to se nám tady po tobě na fóru ale bude opravdu moc stýskat! Nejsem určitě sám, komu budeš chybět. Takovýho fandu značky LR je škoda ztratit. Nechceš si to ještě rozmyslet? Když jsou ty Vánoce....a ceny Defů teď přeci půjdou tak strašně dolů.... Nebo?Rover CK píše:jsem se povozil v Toyotě Land Cruiser HZJ 70 /což je vlastně LJ 70/ se 6 válcovým 4 L dieslem . a musím konstatovat že v názoru na Defendera jsem se mýlil.. HZJ 70 má výborný a silný motor, super pohodlíčko, na nohy nekape voda
nikde nikudy nefouká
topení super , v terénu stejný možná že i lepší než Defender, výborné zkřížení , 100% uzávěry , špičková kvalita dílenského zpracování a naprostá spolehlivost ,už se nedivím že Defendera nechtějí. S Defenderem jsem ted skončil i já
a jdu do HZJ.
Sorry já musel...

ale jo ,já mám hodně let klasiku - LR 88, se kterou nehodlám rozloučitcyril píše:Tak to se nám tady po tobě na fóru ale bude opravdu moc stýskat! Nejsem určitě sám, komu budeš chybět. Takovýho fandu značky LR je škoda ztratit. Nechceš si to ještě rozmyslet? Když jsou ty Vánoce....a ceny Defů teď přeci půjdou tak strašně dolů.... Nebo?Rover CK píše:jsem se povozil v Toyotě Land Cruiser HZJ 70 /což je vlastně LJ 70/ se 6 válcovým 4 L dieslem . a musím konstatovat že v názoru na Defendera jsem se mýlil.. HZJ 70 má výborný a silný motor, super pohodlíčko, na nohy nekape voda
nikde nikudy nefouká
a jdu do HZJ.
Sorry já musel...Hezký Vánoce! Super dárek...

- Johny R
To bych rád věděl po čem vůbec poptávka je?
Ale já ti tu TOY přeju
! Třeba hnedka pod stromeček!
Pak uděláme test, třeba takhle
: http://www.youtube.com/watch?v=2JoTJBRIhdA" onclick="window.open(this.href);return false;

Pak uděláme test, třeba takhle

Naposledy upravil(a) Johny R dne 24 pro 2012 00:06, celkem upraveno 1 x.
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:

http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
No, vždyť já teď taky čekám, že po Novym roce půjdu a koupim Defa za méně než 100 tyček :-D
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Tak za me je to tak ze mi bude po Cestovni Kancelari Rover taky smutno.Tezka rana ted o vanocnich svatcich. R.I.P.
H.
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
taky jsem si před mnoha lety říkal, co všichni naa té hzj 78 mají ... pak jsem jí měl týden k dispozici a těžko se mi s ní pak loučilo ... auto je to hodně povedené .. na druhou stranu v eu jí oficiálně toyota neprodává a u nás jí teď zasadil mercedes s pracovní verzí g docela prodejní zásek ... v ideálním světě bych asi chtěl mít v garáži všechyn tři v bílé barvě na plecháčích ...Rover CK píše:jsem se povozil v Toyotě Land Cruiser HZJ 70 /což je vlastně LJ 70/ se 6 válcovým 4 L dieslem . a musím konstatovat že v názoru na Defendera jsem se mýlil.. HZJ 70 má výborný a silný motor, super pohodlíčko, na nohy nekape voda
nikde nikudy nefouká
a jdu do HZJ.
ps - do jakého modelu jdeš ? 76/78/71 ?
2010 UAZ 3164/2003 UAZ 3160/2000 TLC KZJ95/1979 TLC FJ55/1977 TLC 55/1962 ČZ175
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Oficialne je sice Toyota v EU neprodava, ale daji se naprosto normalne koupit i nove kusy - napriklad v Plzni u Dajbycha, ktery umi za cca pul mega navic "udelat" na aute s mechanickym cerpadlem udelat to, ze vyhovi Euro 4 a pak jde legalne u nas prihlasit. Co jsem tak koukal tak vyse zminene se deje dodelanim EGR ventilu a jeste jakehosi "zazraku", ktery snizuje emise....
(Dle meho nazoru je za tech pul mega navic jen EGR ventil (origo Toyotackej stoji cca 6kKc) a to, ze mu to jednou nekdo nejakym "specificky ceskym" zpusobem otypoval ve zkusebne).
Predpokladam, ze se to legalne prodava stejne jako ctyrkolky, kde ma dovozce papir, ze ctyrkolka s litrovym motorem ma vykon 14,5kW a max rychlost 50km/h a jelikoz tady neni nikdo, kdy by to dokazal (chtel dokazat) zmerit, tak to jde, protoze napr. ctyrkolka s vyssim vykonem, pripadne rychlosti je v CR na papiry nepostavitelna. Kdo ma ctyrkolku, at se koukne do velkyho TP, kolik tam ma vykon motoru a Rmax
Napriklad zde: http://www.tipcars.com/nove-toyota-land ... 50351.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Daji se koupit i v Nemecku a v Holandsku - taky "nejak" upravene a legalizovane - nicmene ceny, ktere jsem videl byly od 34.000 - 42.000€ za nove auto...

Predpokladam, ze se to legalne prodava stejne jako ctyrkolky, kde ma dovozce papir, ze ctyrkolka s litrovym motorem ma vykon 14,5kW a max rychlost 50km/h a jelikoz tady neni nikdo, kdy by to dokazal (chtel dokazat) zmerit, tak to jde, protoze napr. ctyrkolka s vyssim vykonem, pripadne rychlosti je v CR na papiry nepostavitelna. Kdo ma ctyrkolku, at se koukne do velkyho TP, kolik tam ma vykon motoru a Rmax

Napriklad zde: http://www.tipcars.com/nove-toyota-land ... 50351.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Daji se koupit i v Nemecku a v Holandsku - taky "nejak" upravene a legalizovane - nicmene ceny, ktere jsem videl byly od 34.000 - 42.000€ za nove auto...
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
JJ, vím o těchto prodejcích v rámci EU.
Ty auta okolo 30t éček ale nemají evropské papíry-více méně nepřihlásitelný kus železa. Dajbych to bere přes jednu firmu z Německa, kde tomu vyřizují úpravy a schválení. Úpravy není jen EGR, je tam toho víc, včetně montáže OBD a dalších pikovin - ten rozdíl cenový je zhruba stejný v SRN jako v ČR ... ( a už mají i EURO 5)
a ad čtyřkolky ... jj to vím, znám .... ty jsou papírově jako kategorie R - nosič pracovních adaptérů, ale obodbně to mají i v SRN. Bohužel tam si asi nikdo netroufne to udělat jen papírově ...
Ty auta okolo 30t éček ale nemají evropské papíry-více méně nepřihlásitelný kus železa. Dajbych to bere přes jednu firmu z Německa, kde tomu vyřizují úpravy a schválení. Úpravy není jen EGR, je tam toho víc, včetně montáže OBD a dalších pikovin - ten rozdíl cenový je zhruba stejný v SRN jako v ČR ... ( a už mají i EURO 5)
a ad čtyřkolky ... jj to vím, znám .... ty jsou papírově jako kategorie R - nosič pracovních adaptérů, ale obodbně to mají i v SRN. Bohužel tam si asi nikdo netroufne to udělat jen papírově ...
- Frana
- Kontaktovat uživatele:
kdepak R - to uz davno nefrci (ty museji mit zluty znacky).... podivej se co je kategorie LE - tak se to ted dela 
jinak nejlevnejsi novou HZJ-78 jsem loni nasel u jedny holandsky firmy za 24.000€ ale s vyslovnym dovetkem, ze je to verze jen pro export.

jinak nejlevnejsi novou HZJ-78 jsem loni nasel u jedny holandsky firmy za 24.000€ ale s vyslovnym dovetkem, ze je to verze jen pro export.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
kouknu, kouknu - naštěstí jdou tyhle piksly mimo mě .... (jo ale EU si vymyslela novou globálku na motorky a kategorií zase ještě přibude tak nuda nebude
... )
cenově s HZJ asi máš pravdu, ty exportní jsou hodně levný ... člověk pak kouká kolik na nás v eu automobilky rejžujou, když si pak najde porovnání mezi eu modelem a třeba arabem ...

cenově s HZJ asi máš pravdu, ty exportní jsou hodně levný ... člověk pak kouká kolik na nás v eu automobilky rejžujou, když si pak najde porovnání mezi eu modelem a třeba arabem ...
cuisine píše:taky jsem si před mnoha lety říkal, co všichni naa té hzj 78 mají ... pak jsem jí měl týden k dispozici a těžko se mi s ní pak loučilo ... auto je to hodně povedené .. na druhou stranu v eu jí oficiálně toyota neprodává a u nás jí teď zasadil mercedes s pracovní verzí g docela prodejní zásek ... v ideálním světě bych asi chtěl mít v garáži všechyn tři v bílé barvě na plecháčích ...Rover CK píše:jsem se povozil v Toyotě Land Cruiser HZJ 70 /což je vlastně LJ 70/ se 6 válcovým 4 L dieslem . a musím konstatovat že v názoru na Defendera jsem se mýlil.. HZJ 70 má výborný a silný motor, super pohodlíčko, na nohy nekape voda
nikde nikudy nefouká
a jdu do HZJ.
ps - do jakého modelu jdeš ? 76/78/71 ?
chci tu nejkratší , 70 nebo 71
tak to je HZJ/GRJ 71 http://www.dajbych.cz/media/image/toyot ... _76_09.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; .. na fotce ten hnědý soft top vzadu, byť jsem už i krásný station wagon ... tak ať dělá radost z každý cesty se vrátíte ok 

- Johny R
No asi bude fakt prima, ale já bych tu škatuli nechtěl
! Se mi ale podle foto zdá že s posedem to teda žádná sláva nebude. Na nohy bych řekl míň místa jak v DEFOVI! Hádám že to má i stejnou příčinu (konstruováno jako RHD), ale u DEFa mi to moc nepříjde, takže u TOYky by mi to asi taky nevadilo! Od volantu ke dveřím lepší, ale kam budeš v létě dávat loket
?

- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
....
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
- Frana
- Kontaktovat uživatele:
dalsi vec u tohohe sestivalce je spotreba, ktera by pro mne byla tezko akceptovatelna... ne nadarmo je u tech aut 2x90 litru nadrz...
Taky jsem se kdysi rozhodoval jestli def nebo Toyota 75/78... ale mě hlavně vadilo, že to nemá full-time 4x4 a listový pera.
spotřeba je u HZJ 70 trochu větší, ale dá se to ovlivnit technikou jízdy. U 70 je prostor na levý straně je stejný jako napravo .
Já nechápu ty angličany že jsou tak blbí a tohle u Def. neřeší , Je pochopitelný, že ten kdo zkusí Toyotu nebo Merc. G pak do Def. nechce vlézt. Topení , zatéjkání , kapání oleje tam či tady a podobný to drobný votravování se dá nakonec odstranit svépomoci.
Já nechápu ty angličany že jsou tak blbí a tohle u Def. neřeší , Je pochopitelný, že ten kdo zkusí Toyotu nebo Merc. G pak do Def. nechce vlézt. Topení , zatéjkání , kapání oleje tam či tady a podobný to drobný votravování se dá nakonec odstranit svépomoci.