Free 1 TD4 - zlobí startování
Moderátor: Safraporte
Re: blbne a blbne
Nikdo nic??
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Re: Free 1 TD4 - zlobí startování
No pokud to začíná ukazovat něco s vysokým tlakem tak radši zajeď někde kdo tyto motory dělá a dobře je zná.To už by fakt mohly být aj vstřiky, jinak na vysokotlakém čerpadle je regulátor tlaku a na liště je pak ten snímač vysokého tlaku od tama ta hláška přišla.Teď je otázka jestli ten tlak tam fakt padá, nebo blbne jedno z čidel.Ale to je takové laborování na houby.U mě to tak taky začínalo, sem tam nouzový režim, ale startoval normálně.Radši to nepodceňuj.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
Dík. A co ta teplota? Zjistil jsem, že aby nastartoval bez problémů musí být ohřátý nejen motor, ale i všechna voda. Pokud rafička vyleze na 90, tak to ještě blbne. Musí se to ohřát celé, pak problémy zmizí.
- cesta
No nevím teplota by to snad blokovat ani neměla jedině kdyby to čidlo bylo přerušeno což není tvůj případ, a diagnostika jsi říkal že psala jen o poklesu vysokého tlaku o teplotě nic. Říkám to je takové laborování o ničem.Pokud to padá do nouzového režimu tak to nepodceňuj .Co olej v motoru je ho tam dost ?nepřebývá?
Olej v motoru?? Myslíš, že když chvilku stojíš, že se nevrátí nazpět do vany, protože ho je málo?? Kontrolka nesvítí.
Edit: Oleje je těsně pod horní rysku, čili dost.
Edit: Oleje je těsně pod horní rysku, čili dost.
- cesta
No spíše jsem myslel jestli ho není moc.Mě ten motor pak chytnul neřízené spalování a zadřel se.Dodnes leží v hangáru ,a oleje tam bylo cca.2x tolik než je normální stav,tak jsem si říkal že je smíchaný s naftou no a zřejmě přes turbo chytnul .Někde tu o tom píšu.
Jestli je hladina mezi tryskami, tak by to mělo být v pořádku. A ty jsi měl to hladinu kde??
- cesta
Tak to ti nepovím, tenkrát bylo venku -20 a já to tak často nekontroloval, teď už se tam dívám čestěji a je tam pořád stejně.(mezi ryskama)
Nejbližší ofi. servis je až Nové Pace. 120km. Jenže víš jak to v takovém oficiálním servisu funguje. Vyměníme tohle, tohle, tohle a potom ti dají fakturu na 30tisíc
Mám domluvený u strejčka, že mi na to dnes přidělá nějaký manometry a jakmile to začne blbnout, tak zjistím přesně kde ten tlak není.
Jsem zvědavý, jak to dopadne.

Mám domluvený u strejčka, že mi na to dnes přidělá nějaký manometry a jakmile to začne blbnout, tak zjistím přesně kde ten tlak není.
Jsem zvědavý, jak to dopadne.
Tak friťák i v truc modu je pod tlakem. Vypadá to, že čerpadlo-a nedostanou impuls aby "čerpala". Je možné, aby to dělal třeba jen přerušený kabel??
Dík.
Dík.
- cesta
No to by musely nenajet oba, spíše potom relátko jestli neblbne pokud nejedou oba. Jsou spínané současně oba a jdou slyšet po zapnutí klíčku, jedou asi cca.minutu a pak vypnou, pokud mezitím nenastartuješ.
- cesta
Odpoj oba konektory z čerpadel ,zapni klíček a maš cca.minutu na to, aby jsi změřil napětí 12V.
- cesta
Teda ještě se mě nezdá ten Tvůj "truc mód", co vím tak pokud by nenajelo jedno z těch čerpadel tak by to nešlo nastartovat vlivem nízkého tlaku.To je za klidu před startem. Po nastartování kdyby jedno z těch čerpadel přestalo čerpat nebo oba (relátko) tak to nevím jestli tě to hodí do toho "truc módu".
To ne, pokud to jede, tak jede. Nikdy nezdechlo za jízdy.
Včera jsem se dozvěděl, že na výstupu nebo výstupech (fakt nevím) regulátoru tlaku naměřili nějaký divný hodnoty. Byli mimo tolerance.
Snad se ta anabáze blíží ke konci
Včera jsem se dozvěděl, že na výstupu nebo výstupech (fakt nevím) regulátoru tlaku naměřili nějaký divný hodnoty. Byli mimo tolerance.
Snad se ta anabáze blíží ke konci

- cesta
A nestávalo se někdy, že po vypnutí klíčku ten motor ještě jakoby jel cca.2-3 sekundy než uplně zhasnul?
2-3 ne. Tak 1.
- cesta
Takže nějaké zpoždění tam bylo, tak to by měl být ten regulator vysokého tlaku vadný.Ale u mě nikdy nedošlo k tomu že by nešlo nastartovat.
Tak mi vyměnili nějaké vadné čidlo, co má co společného s regulací tlaku. A zatím je klid.
Bohužel, semínko nedůvěry už je zaseto
Tak uvidím.
Ještě mi říkal, že žhavící svíčky berou nějak málo proudu. Mají brát 30 něčeho a berou 20 něčeho. Vozím v autě kabel, pro případ, že ba se ten problém opakoval a obejdu jím řídící jednotku a nažhavím ručně.
To je vymoženost))
Bohužel, semínko nedůvěry už je zaseto

Tak uvidím.
Ještě mi říkal, že žhavící svíčky berou nějak málo proudu. Mají brát 30 něčeho a berou 20 něčeho. Vozím v autě kabel, pro případ, že ba se ten problém opakoval a obejdu jím řídící jednotku a nažhavím ručně.
To je vymoženost))
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jestli berou žhaviče 20A (to jako ampérů), tak je to málo. Ono I 30A je docela málo. Nejspíš bude jeden nebo několik přepálených - docela normální. Dobře se to měří klešťovým ampérmetrem - nemusí se rozpojovat kabely. Normálně by na jeden žhavič nělo být 10-20A, spíš těch 20A.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo