Redukcna prevodovka

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
petersveter

Redukcna prevodovka

#1 Příspěvek od petersveter » 15 zář 2012 20:05

ospravedlnujem sa ak to tu bolo preberane,ale nic sa mi nepodarilo najst

- montoval niekdo do svojho freelandera redukcnu prevodovku ?
- jestvuju nejake sady (Iron Man,OME,...) podvozkov aj pre freelander ,alebo ako ste riesili lift?
- celkom sa mi toto vozitko paci a je zohnatelne za pekne peniaze a keby sa urobili tieto upravy mal by som pren vyuzitie
- aby som si to upresnil,ta viskospojka sluzi ,tak ze podla potreby zapaja prednu napravu a ked sa pokazi,tak je tam 4x4 natvrdo?

zalab
tel.: 0907813134
auto: Freelander 1999

Re: Redukcna prevodovka

#2 Příspěvek od zalab » 16 zář 2012 07:53

Ano,akurát že visko spojka pripája zadnú nápravu a nie prednú
http://www.renova.edb.sk" onclick="window.open(this.href);return false;

petersveter

#3 Příspěvek od petersveter » 16 zář 2012 18:47

aha jasne zadok,mam to pomylene s jeepom. nikto ziadna skusenost s redukciou? citam tu o napadoch s uzavierkou na predok,zadok a pri tom niekolko ludi sa tu vyjadrovalo,ze by niekedy uvitali redukciu a ziadna realizacia? :(
http://www.landrover-czech.com/875-tag0 ... ander.html" onclick="window.open(this.href);return false; dostupna by mala byt,teda, aspon dufam,ze je to klasicka redukcia ktora znasobue krutiaci moment motora ...

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od macejky1 » 16 zář 2012 20:45

British automotiv má špatně napsaný název tohodle dílu. To není redukční převodovka ale IRD převodovka - tedy přední rozvodovka zajišťující vývod na kardan.

A díky tomuhle dílu nemá Freečko přední deferenciál takže si nedokážu dost dobře představit jak by se na něj dala naroubovat nějaká doplňková/přídavná redukční převodovka.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

Fojcek
auto: Free Td4

#5 Příspěvek od Fojcek » 17 zář 2012 04:31

Diferenciál má určitě, jen je ukryt v útrobách převodovky... Jináč by ta redukce fričku slušela(pokud by tam čistě toreticky šla dát). Otázkou však je, jestli by to vydržela ird, diferák, ložiska visco a jiný choulostivý díly frička...

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od macejky1 » 18 zář 2012 19:10

Fojcek píše:Diferenciál má určitě, jen je ukryt v útrobách převodovky... Jináč by ta redukce fričku slušela(pokud by tam čistě toreticky šla dát). Otázkou však je, jestli by to vydržela ird, diferák, ložiska visco a jiný choulostivý díly frička...
By mě teda zajímalo kde ten přední diferenciál je :-) :-)

Právě místo něj je tam IRD rozvodová převodovka. Všimni si že jedna přední poloosa leze přímo z převodovky, druhá už z IRD a výstup na kardan samozřejmě taky z IRD. Jak by se do tohodle systému dala "přibastlit" redukční převodovka to by mě, čistě jako technické cvičení, opravdu zajímalo.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl

Koudy
tel.: 608984224
auto: D3 TDV6
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Koudy » 18 zář 2012 21:54

Jestli jsem ten jejich systém správně pochopil, tak přední dif. je v převodovce a P.P. poloosa vede přes IRD až do převodovky.
Z převodovky vedou do IRD dvě hřídele (jedna v druhé, resp. hřídel v hřídeli) a z toho jedna je ona poloosa a druhá je výstup na kardan.
Kdyžtak mě někdo opravte... :wink:

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#8 Příspěvek od fugín » 18 zář 2012 23:21

Koudy píše:Jestli jsem ten jejich systém správně pochopil, tak přední dif. je vpřevodovce a P.P. poloosa vede přes IRD až do převodovky.
Z převodovky vedou do IRD dvě hřídele (jedna v druhé, resp. hřídel v hřídeli) a z toho jedna je ona poloosa a druhá je výstup na kardan.
Tak tahle debata mě trochu připomíná scénku Felixe Holzmanna s názvem : včera dnes a zítra....konkrétně pasáž...: tak já už nevím,buďto sem blbej já,nebo ona..
Tak já mám na autě přední dif a vůbec o tom nevím???? Já snad tu převodovku rozeberu do poslední molekuly. Ale ;opět citace ( J. Sovák) běda vám,běda vám!!! ...jestli ho tam nenajdu. :rofl :rofl.
Jo a ještě sem chtěl napsat....právě sem se vrátil z místní osvěžovny těžce poznamenaný probíhající prohibicí.... Tak mě s tím rozebíráním převodovky neberte vážně :Sorry:
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

zalab
tel.: 0907813134
auto: Freelander 1999

#9 Příspěvek od zalab » 19 zář 2012 06:32

Tak teda detoxikuj v pokoji :hmm: :ty jeden...: :D :D
http://www.renova.edb.sk" onclick="window.open(this.href);return false;

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#10 Příspěvek od Sláma Karel » 19 zář 2012 09:27

Koudy píše:Jestli jsem ten jejich systém správně pochopil, tak přední dif. je v převodovce a P.P. poloosa vede přes IRD až do převodovky.

Skoro, ale je to opačně.
Ta levá poloosa vede sice do převodovky, ale v ni je takové prodloužení skrz až do IRD. Takže převodovka pohání IRD a z IRD skrz převodovku zase zpátky na levou poloosu. A differenciál přední nápravy je právě v IRD, bez diffu by to asi těžko jedzdilo. IRD je poháněné z boku z převodovky a je v ní přes talířové kolo vývod dozadu na hrušku ke kardanu a normální diff na obě přední kola.

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

Koudy
tel.: 608984224
auto: D3 TDV6
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Koudy » 19 zář 2012 17:40

:dance :yes

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od macejky1 » 19 zář 2012 21:49

Sláma Karel píše:
Koudy píše:Jestli jsem ten jejich systém správně pochopil, tak přední dif. je v převodovce a P.P. poloosa vede přes IRD až do převodovky.

Skoro, ale je to opačně.
Ta levá poloosa vede sice do převodovky, ale v ni je takové prodloužení skrz až do IRD. Takže převodovka pohání IRD a z IRD skrz převodovku zase zpátky na levou poloosu. A differenciál přední nápravy je právě v IRD, bez diffu by to asi těžko jedzdilo. IRD je poháněné z boku z převodovky a je v ní přes talířové kolo vývod dozadu na hrušku ke kardanu a normální diff na obě přední kola.

K :dance

No jasně že jo. Bez "soukolí diferenciálu" by to fakt nejezdilo. Teda jezdilo ale jen rovně. Tohle soukolí samozřejmě IRD obsahuje. Ale pořád si nedokážu představit jak by se do tohohle systému dala naroubovat redukční převodovka. :-)

Dala by se samozřejmě umístit mezi IRD a visco spojku ale fungovala ( redukovala ) by jen pro zadní kola. Díky tomu, že Freelander nemá klasickej přední diferenciál tak tam prostě žádná, dodatečně nějak naimplementovaná nabastlená, redukce dát nejde. Nebo na to moje představivost nestačí.

Kawa12
auto: rezinka 88,LC V8
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kawa12 » 19 zář 2012 22:06

macejky1 píše: No jasně že jo. Bez "soukolí diferenciálu" by to fakt nejezdilo. Teda jezdilo ale jen rovně. Tohle soukolí samozřejmě IRD obsahuje. Ale pořád si nedokážu představit jak by se do tohohle systému dala naroubovat redukční převodovka. :-)

Dala by se samozřejmě umístit mezi IRD a visco spojku ale fungovala ( redukovala ) by jen pro zadní kola. Díky tomu, že Freelander nemá klasickej přední diferenciál tak tam prostě žádná, dodatečně nějak naimplementovaná nabastlená, redukce dát nejde. Nebo na to moje představivost nestačí.

Čoveče,jsem z tebe chameleon...na začátku téhle debaty píšeš "že tam žádný není" pak že bys ho teda rád viděl a ted že je to jasná věc,že tam bejt musí......To ten,kdo se ptal,musí bejt z tebe docela zmatenej.

Kuba
www.licovepasky.cz
...někomu stačí auto.......jiný potřebuje Land Rover...
LR series 88, Toy LC V8

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od macejky1 » 19 zář 2012 22:54

Myšleno to bylo tak že tam není klasickej přední diferenciál do kterýho by vedl kardan a z něj dvě poloosy.

Nečekal jsem, že se tu nakonec bude probírat i to jak je poskládané IRDčko. Nosná informace měla být jednoduše taková, že se na Freelandera redukce přidat nedá.

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od tagr » 20 zář 2012 00:26

Maci klid, on na to časem přijde :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

dzordzi
auto: LR3

#16 Příspěvek od dzordzi » 28 zář 2012 14:17

:!: Napríklad teda ja som dal do Frílandera redukčnú prevodovku.
Tak to tu nemýlte že to nejde!!! ked to ide tam dat.... :mrk
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Maxsel » 28 zář 2012 15:26

dzordzi píše::!: Napríklad teda ja som dal do Frílandera redukčnú prevodovku.
Tak to se pochlub, jak jsi jí tam dostal. Do kufru, co? :D
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

dzordzi
auto: LR3

#18 Příspěvek od dzordzi » 28 zář 2012 16:34

Maxsel píše:
dzordzi píše::!: Napríklad teda ja som dal do Frílandera redukčnú prevodovku.
Tak to se pochlub, jak jsi jí tam dostal. Do kufru, co? :D
:hand Jak si to uhádol?? určite si ma niekde videl jak ju nakladám?!?!
Tak veru- do kufra sa zmestia aj dve redukčné :rofl :chuckle :chuckle !!!

A už prestante blbnút, alebo si kupte Discovery, alebo Defender- tam sú aj redukčné.....
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,

Karab

#19 Příspěvek od Karab » 30 zář 2012 09:22

petersveter píše:ospravedlnujem sa ak to tu bolo preberane,ale nic sa mi nepodarilo najst

- montoval niekdo do svojho freelandera redukcnu prevodovku ?
- jestvuju nejake sady (Iron Man,OME,...) podvozkov aj pre freelander ,alebo ako ste riesili lift?
- celkom sa mi toto vozitko paci a je zohnatelne za pekne peniaze a keby sa urobili tieto upravy mal by som pren vyuzitie
- aby som si to upresnil,ta viskospojka sluzi ,tak ze podla potreby zapaja prednu napravu a ked sa pokazi,tak je tam 4x4 natvrdo?
Redukčnú prevodovku tam nijako nedáš, najjednoduchšie riešenie, je zamena prevodovky, ak maš diesel daj tam prevodovku, z benzínu, to ti zmeni prevod do pomala dokonca aj zniži spotrebu, dvihni to o 5 cm, daj tam vačšie kola.
Ja som zamenil aj brzdy a motor som don napchal TDI 81 kw

Odpovědět