Tečie olej z prevodovky.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
starec62
auto: Free Di 3dv.

Tečie olej z prevodovky.

#1 Příspěvek od starec62 » 01 srp 2012 20:21

Nielenže mi tečie servo,ale začal tiect olej z hlavnej prevodovky.Zvalil som sa pod auto a su tam dva spinače.Jedno je spinač spiatočky a druhe spinač na 1.rychlost.Ten čo je pod takym ochrannym plechom je cely obaleny do nejakeho epoxidu až po samí hlinik,čo tam niekto napatlal a odtial to tečie.Bojim sa to olupat,lebo neviem ,či je odvaleny len spinač,alebo je odlomeny aj hlinik z prevodovky.Neviete mi poradit?Lebo zas budem špatne spat.Dakujem :cry .

Piskot
tel.: +420602648622
auto: LR Discovery 2,5 Tdi

Re: Tečie olej z prevodovky.

#2 Příspěvek od Piskot » 02 srp 2012 13:36

Ahoj, nemám Free, tedy Ti nepomohu odbornou radou. Nicméně ve standardním stavu by nikde na žádném autě nemělo být něco "opatlané" žádným epoxidem. Zřejmě je tam něco ulomené a někdo to takto provizorně "zbastlil - opravil". Podle toho co jsi psal již v jiném vlákně o problémech s únikem chlad.kapaliny, vypadá to, že máš asi smůlu a koupil jsi auto se spoustou skrytých a možná úmyslně zamlčených závad. Pokud Tě na ně prodejce předem neupozornil, zvážil bych na Tvém místě odstoupení od kupní smlouvy nebo alespoň částečnou úhradu oprav. A samozřejmě ale záleží na tom, jakou jste si mezi sebou uzavřeli kupní smlouvu....
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)

starec62

#3 Příspěvek od starec62 » 02 srp 2012 15:08

Zmluvu sme uzavreli taku štandartnu vytlačenu z internetu.Ja som to auto kupoval s tym,že ma dost zavad,ale okrem spisanych,čo byvali majitel napisal do zmluvi sa objavuju dalšie s ktorymi som neratal.V tomto pripade toho spinača na prevodovke sa bojim toho,aby to nebolo vylomene z prevodovky,lebo potom už by ma to riadne vytočilo.Ked to bude len čidlo,tak to kupim a kašlem na to.

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#4 Příspěvek od fugín » 02 srp 2012 16:20

Mám takový blbý tušení že z tohohle auta nebudeš mít radost nikdy. Zdá se že si koupil auto zrichtovaný víc než naše národní hospodářství :Sorry: Na tvým místě bych se ho asi snažil zbavit dřív než zjistíš že si do něj narval tolik peněz že bys za to měl auto skoro nový.... Jo a ještě něco: ta svině prodejce o tom musel vědět! Moje rada...prodat ještě většímu důvěřivci než jsi sám. Ale někam hodně daleko od tvýho bydliště......třeba do čech do AAAček... :rofl :rofl :rofl
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od macejky1 » 02 srp 2012 21:24

fugín píše:Mám takový blbý tušení že z tohohle auta nebudeš mít radost nikdy. Zdá se že si koupil auto zrichtovaný víc než naše národní hospodářství :Sorry: Na tvým místě bych se ho asi snažil zbavit dřív než zjistíš že si do něj narval tolik peněz že bys za to měl auto skoro nový.... Jo a ještě něco: ta svině prodejce o tom musel vědět! Moje rada...prodat ještě většímu důvěřivci než jsi sám. Ale někam hodně daleko od tvýho bydliště......třeba do čech do AAAček... :rofl :rofl :rofl

Možná bych ještě souhlasil s těma AAA. Ale z principu by tohle řešení byla pracečina "prodat důvěřivci" a mlčet o tom co o autě vím !!!

Já bych se do toho čidla pustil - buď to bude blbost kterou snadno opravíš a nebo tě jednání s prodávajícím o slevě nebo zrušení KS stejně nemine. Nejhorší co můžeš udělat je nechat to tak, nevědět přesně co tomu je a čekat co se stane. Jestli máš podezření že toho na tom autě může být ještě víc tak si ho nech prohlídnout v autorizovaným servise a vystavit protokol všech závad který najdou. Bude tě to stát cca 1 - 2 tis. ale budeš hned vědět na čem seš a můžeš se rozhodnout co s tím. Opravovat nebo jít po krku prodávajícímu.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

starec62

#6 Příspěvek od starec62 » 02 srp 2012 22:04

Maš asi pravdu.Kupim olej do prevodovky a skusim z toho osekat ten epoxid.Neviem prečo,ale mam pocit,že ma čaka diera do prevodovky,alebo prinajmenšom strhnuty zavit.Som vždy pesimista.Len neviem kde zoženiem ten spinač.
Ked mam pravdu povedat,tak na tahanice po sudoch moc naladu nemam,ale ked to bude nutne...Zatial tlak mierne stupa :angry .

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#7 Příspěvek od fugín » 02 srp 2012 22:56

Macejky plně s tebou souhlasím. Já taky neřekl že prodat auto s nejistou a zřejmě špatnou minulostí je nějak čestné. Proto sem taky uvedl AAA jako alternativu. Nevím za kolik ho starec koupil ale vím že free vykupují od 70 do 100 tisíc a já opravdu neznám mnoho lidí kteří by u této společnosti LR koupili. Tím mám na mysli že u této společnosti nehrozí že by tohle free koupil někdo z členů fóra nebo jiný fanda LR. Snad se ve svém odhadu na toto auto mýlím,ale zda se mi těch závad na něm trochu moc,vzhledem k tomu jak rychle přibývají. A to nemluvím o specifických problémech Free které jistě bude muset starec absolvovat. Ale jinak zcela pochopitelně přeju kolegovi aby byly závady co nejmenší a mohl se co nejdříve se svým Friťákem pochlubit na nějaké akci.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od macejky1 » 03 srp 2012 22:00

starec62 píše:Maš asi pravdu.Kupim olej do prevodovky a skusim z toho osekat ten epoxid.Neviem prečo,ale mam pocit,že ma čaka diera do prevodovky,alebo prinajmenšom strhnuty zavit.Som vždy pesimista.Len neviem kde zoženiem ten spinač.
Ked mam pravdu povedat,tak na tahanice po sudoch moc naladu nemam,ale ked to bude nutne...Zatial tlak mierne stupa :angry .

Kdyby byl jen strhanej závit tak to je to nejmenší. Narveš tam HELICOIL a jede se dál :-)
Čidlo snad nebude problém koupit.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl

starec62

#9 Příspěvek od starec62 » 03 srp 2012 23:02

Praveže to čidlo som na nete nikde na Slovensku nenašiel.Spiatočkove su,ale tieto nie.Asi bude iba na objednavku v origo servise.Skusim v pondelok na vrakovisku.

macejky1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od macejky1 » 04 srp 2012 00:18

starec62 píše:Praveže to čidlo som na nete nikde na Slovensku nenašiel.Spiatočkove su,ale tieto nie.Asi bude iba na objednavku v origo servise.Skusim v pondelok na vrakovisku.
Zkus eshopy tady z fóra. Někdo ho snad mít bude.

Odpovědět